Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 18 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 257

Téma: DVB-S s HDD vs. DVD HDD recorder

  1. #16
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Pro pivoj13 : vše, na co jsi se ptal, bylo již popsáno mnohokrát, ale budiž, pokusím se to srozumitelně popsat i zde. Než tak učiním (chvíli to potrvá), můžeš zatím projít i jiné informace - např. na Parabole.cz nahoře na lištách klikni např. na ABC a i na jiná tlačítka, totéž proveď i na jiných diskuzních fórech, např. cssf.cz, solideurope.sk, openboxforum, satforum, satcentrum, Gsmobilforum, 1080p.cz a pod.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 17-11-2008 v 02:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Píšeš, že máš zkušenost s analogovým sat. přijímačem. Všichni jsme s nimi kdysi začínali. V analogu se na každé použité frekvenci a polarizaci (H nebo V) vysílá jen jeden program. Při digitálním vysílání je možno na každou tuto frekveci (s příslušnou polarizací) "nacpat" více programů (klidně např. i třináct). Nu a to je ten transpondér... Když potom některý program nahráváme na vnitřní HDD, tak se lze dívat buď přímo na něj, nebo přepnout na některý jiný program, co je na tomtéž transpondéru s tou samou polarizací také vysílán. Starat se o to není nijak nutné, přijímač stejně přepnutí na jiný transpondér nedovolí a navíc ve vyvolaném menu seznamu programů označí (obvykle změnou barvy) ty programy (kanály, či služby), které použít lze a které ne...(s určitými výhradami - neplatí to vždy a doslova, u různých přijímačů se to může lišit...). Podobně je tomu i u pozemní digit. televize, DVB-T.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 17-09-2008 v 02:44
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Na pozici Astry 3 na 23,5 E je umístěno hned několik samostatných družic pohromadě. Každá z nich má několik transpondérů (nevím přesně, obvykle 12 - 36, Hot Bird 9 dokonce 64) a soustavu směrovaných směrových antén, pomocí nichž k nám vysílá - my na ni musíme namířit parabolickou anténu s konvertorem, a v přijímači nastavit (naladit) patřičnou frekvenci, polarizaci a ostatní nutné parametry, abychom mohli žádaný program přijímat. K těm zakódovaným musíme mít navíc patřičný dekodér (např. CI modul Cryptoworks) a případně i kartu (třeba Skylink). Přijímačů můžeme mít několik, parabol také a konvertorů dle libosti rovněž. Záleží jen na nás, jak si to zařídíme....
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 29-01-2009 v 00:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Digitální přijímač může být buď jen pro SD programy (= standardní rozlišení), nebo HD (= vysoké rozlišení), ten je samozřejmě i pro SD. Tuner může mít buď jeden, nebo také dva. Mít dva zcela samostatné a nezávislé tunery je velice výhodné, chovají se jako dva samostatné přijímače. Na každý ten samostatný tuner můžeme přivést satelitním koaxiálním kabelem (75 ohmů) ! (ne drátem !) signál z konvertoru (nebo DiSEqC přepínače) samozřejmě zvlášť. Takže použijeme dva kabely. Konec každého z nich můžeme zapojit buď do dvou různých konvertorů (třeba i na různých parabolách), nebo např. do jednoho Twin konvertoru, atd... (tzv. monoblok jsou vlastně dva samostatné konvertory i s DiSEqC přepínačem zalisovány do jednoho kusu...) Osobně nedoporučuji monobloky, je lepší mít dva zcela samostatné konvertory (i více) (třeba Twiny) a k nim samostatný DiSEqC přepínač. To kvůli poruchám a případným změnám....
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 13-08-2008 v 20:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Konkrétní příklad : Máme dvoutunerový přijímač Topfield TF 7710 HDPVR (nebo např. Vantage HD 8000S) a chceme na něj přijímat programy Skylinku z družice Astra 3 na 23,5 E na TaT (dnes Skylink) kartu. Chceme, aby všechny tyto programy byly dostupné na obou tunerech. Uděláme tohle :
    Do ohniska Astry 3 na parabole do správné polohy ve správném úhlu umístíme Twin konvertor (=Twin LNB), (prakticky téměř kolmo tak, aby jeho vývody směřovaly k zemi - později doladíme mírným pootočením sem a tam, eventuelně přiblížením, či vzdálením od paraboly, na nejlepší signál), na jeho dva výstupy zapojíme konce dvou koaxiálních kabelů a jejich druhé konce zapojíme do vstupů obou tunerů. To je vše, zbývá jen uvést do chodu ladění (třeba automatické) u některého z tunerů. Potom to ladění buď zopakujeme i u druhého tuneru, nebo použijeme funkci kopírování a všechny již naladěné programy překopírujeme do paměti druhého tuneru. Jednoduché, že ? (Není zde popsáno podrobné nastavení Menu samotného přijímače, případní zájemci to najdou zde) : https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=18740
    Trochu jinak to bude, když chceme přijímat signály z více družic.
    Ještě jen připomenu, že Vantage 8000S kopírovat programy z jednoho tuneru do druhého zatím neumí. Ale určitě to není na závadu, já sám mám i v Topfieldovi u každého tuneru stejně naladěno něco jiného....
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 02-02-2009 v 05:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Chceme např. přijímat signály nejen z A3, ale i A1 a HotBirdu. Jak na to?
    Postupujeme podobně: opět do ohnisek jednotl.družic umístíme Twin konvertory(LNB) (3 družice = 3 LNB), někde poblíž paraboly (tak, aby na ně nepršelo) umístíme dva 4násobné DiSEqC přepínače (pro každý tuner jeden) a propojíme je s Twin LNB koax. kabely tak, aby po nich nestékala do přepínače při dešti voda. Výstupy z DiSEqC přep. spojíme dvěma kabely se vstupy obou tunerů A JE TO! Potom opět můžeme ladit, ale NEJDŘÍVE nesmíme zapomenout v přijímači (u každého tuneru zvlášť) správně nastavit pro jednotl. družice volbu DiSEqC tak, aby se nám správně přepínaly ty správné LNB pro jednotl. družice. (V tomto případě u výše uvedeného přijímače nastavíme volbu DiSEqC 1.0 na 1 ze 4, 2 ze 4 a nebo 3 ze 4, t.j. pro každou družici buď č.1, 2, nebo 3). Viz také : https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=18740
    Podrobný návod i pro jiné možnosti (až 16 LNB pro každý tuner, čili celkem až 32 družic...) je v manuálu přijímače. (Nezatočila se vám z těch 32 družic trochu hlava?)
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 02-02-2009 v 05:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Podobným způsobem můžeme samozřejmě zkombinovat propojení i více parabol - nejvhodnější je si to nejdříve nakreslit včetně konvertorů a přepínačů, atd. Myslím, že víc o tom není třeba psát. A proto :
    Teď, když máme vše naladěno a všechno funguje jak má, podíváme se na to, jak je to s nahráváním zakódovaných programů. Je to sice již také popsáno v recenzi na Parabole (ve článcích) a též na Digizone.cz (také recenze na TF), ale nešť, můžeme si to popsat i tady.
    K nahrávání i zakódovaných pořadů není potřeba žádný dekodér a žádná karta. Pokud je opravdu momentálně nemáme k dispozici, programy se nahrají na vnitřní harddisk zakódovaně (a to komplet i s teletextem). Abychom si je mohli prohlédnout (přehrát), musíme do slotu vložit dekodér i s kartou a na obrazovce TV se potom objeví obraz již odkódovaný (a také na výstupech SCART a i všech ostatních).
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 02-02-2009 v 05:11
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Přístroj PŘEDNOSTNĚ odkódovává ten program, který je na obrazovce a i na výstupech SCART atd... (někdy ne, někdy má svou hlavu), a pokud současně nahráváme tentýž program, tak se uloží na HDD jiiž rozkódovaný. Pokud nahráváme něco jiného, než na co se díváme, tak se to uloží zakódovaně, atd... (To vše platí pro TF, u některých jiných přijímačů to může být jinak).
    Nemusíme se o to starat, pracuje to samostatně zcela automaticky - a to je dobře, protože jinak by v tom byl pěkný guláš...
    Při prohlížení (přehrávání) zakódovaných nahrávek můžeme použít funkci COPY (kopírování) a nahraný záznam se potom ukládá na jiné místo na HDD již rozkódovaně, a ještě přitom můžeme využít možnosti neokopírovat libovolnou část na začátku a na konci nahrávky. To je také jediná možnost, jak u TF 7710 HDPVR provést aspoň nějakou úpravu nahrávky....tedy zatím. Snad se to časem s některým novým firmware změní a bude fungovat střih lépe.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 15-01-2009 v 20:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Ještě malé upřesnění : nahrávat můžeme najednou dva programy takto :

    1. buď z každého tuneru jeden - jakýkoliv z jakékoliv družice, nebo
    2. oba dva jen z jednoho tuneru, ale musí být z téhož transpondéru téže družice (např. ČT1+ČT4 z A3 ano, ale nikoliv ČT1+NOVA z A3), čili jen z té frekvece a polarizace, na kterou je právě tuner naladěn. (jsou i výjimky, TF např. nedovoluje nahrávat současně z jednoho tuneru programy ČT1+ČT2 a ČT1+PRIMA - proč tomu tak je, netuším).

    Podobně je to i s třetím programem, na který se díváme - to jest, je-li jeden tuner volný, lze si z něj zvolit libovolný program. Pokud není, lze se dívat jen na některý program z toho transpondéru, ze kterého se nahrává. Přístroj nám nic jiného nedovolí a v seznamu programů (kanálů) nám označí bílou barvou, co je možné použít... (rovněž i zde je podobná výjimka).

    Doufám, že jsem to vše popsal dost srozumitelně, pokud ne, ptejte se... zatím ahoj.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 17-09-2008 v 03:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Ještě k těm různým LNB. Nevím jistě, jestli pro každého stačilo to, co jsem uvedl výše. Pro jistotu to trochu rozvedu :

    1. LNB jednoduchý, nebo také sólo, singl, či mono (nikoliv monoblok, tento název se používá pro jiný typ), je jen jednoduchý LNB pro jedno ohnisko a s jediným výstupem pro jeden přijímač, či jeden tuner. Pomocí něj lze na sat. přijímači naladit a sledovat programy z družice, v jejímž ohnisku je umístěn.

    2. LNB Twin (dvojitý) je totéž, jen se dvěma výstupy pro připojení ke dvěma přijímačům, či dvěma tunerům. Na obou přijímačích (či tunerech) je potom možno zcela nezávisle naladit a sledovat libovolný program z družice, v jejímž ohnisku je umístěn. (Jsou to vlastně dva samostatné konvertory s jedním vstupním hrdlem se dvěma samostatnými vývody v jednom těle)

    3. LNB monoblok je používaný název pro takový konvertor, kde jsou dva jednoduché konvertory (dvě vstupní hrdla a dvě těla) spolu se zabudovaným 2násobným DiSEqC přepínačem zalisovány vedle sebe do jednoho bloku. Má jen jeden vývod. Používá se pro příjem dvou vedle sebe umístěných družic, obvykle pro A3 a A1 pro parabolu 80 cm. Chová se úplně stejně, jako kdybychom místo něj použili dva vedle sebe umístěné jednoduché LNB a propojili je přes 2násobný DiSEqC přepínač - potom z přepínače také povede jen jeden kabel, který připojíme na jeden přijímač, či tuner. Protože to jsou vlastně dva samostatné LNB, každý v ohnisku jiné družice, můžeme je pomocí přepínače přepínat a dívat se na programy vždy jedné z družic, v jejichž ohnisku je ten který LNB umístěn.

    4. Dále existují např. monobloky Twin - mají dva vývody a jsou určeny pro dva samostatné přijímače, či tunery. Mají zabudovány dva 2násobné DiSEqC přepínače (pro každý přijímač jeden přepínač)...atd... a tak bychom mohli pokračovat s LNB pro čtyři přijímače, a podobně. Stačí se ale podívat do nabídek různých obchodů a uvidíme je na vlastní oči v životní velikosti a i s popisem. Tak si ty rozdíly lépe ujasníme...
    Naposledy jsem kupoval LNB Twiny Golden Interstar GI-202 Platinum X, protože mají dlouhé krky (nutné pro montáž pomocí "brýlí") a jsou bílé (odrážejí sluneční paprsky) u firmy eternity.cz, protože tam byly o mnoho levnější, než jinde. Dnes je to možná jinak, nevím.
    Pro ty, co si chtějí umístit více LNB, doporučuji nějaké s malým/úzkým ozařovačem = vstupním hrdlem, aby se daly namontovat co nejblíže k sobě..., např. ALPS, nebo ty v minivelikosti Sharp a pod.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 06-03-2009 v 00:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Ja som si dal 2x LNB QUad (astra 19 a 23).. aby som mohol mat doma 4 satelity .. v kazdej izbe jeden ..

    Mne pride dvojtunerovy satelit uplne zbytocny .. Malo kedy sa mi stane , ze by som chcel pozerat nieco ine a nahravat .. inak to by som si radsej kupil dalsi satlit a dal ho do inej izby ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    losos : musim povedat , ze mas vydrz ! velka pochvala pred nastartovanou V3Skou
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Velmi užitečný článek od J. Bradáče "Jak správně nastavit satelitní parabolu" :

    http://www.digizone.cz/clanky/jak-na...itni-parabolu/
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 19-03-2009 v 09:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Ano Pytkin, díky za pochvalu, samozřejmě jsem byl také na vojně a jezdil jsem se skříňovou V3S coby radista - radiodálnopisec u R-118.
    Samým potěšením jsem od radosti zacvakal podpatky mých půllitrů...

    Ale právě teď jsem skončil a teprve teď uviděl, že jsi se zapojil do debaty. Tak pokračuj a doplň třeba, co jsem opomněl. Já si jdu otevřít pivko a pak budu opět zde....

    Jo, ty konvertory byly tak levné, že to bylo skoro až podezřelé, říkal jsem si, jestli nejsou kradené. Koupil jsem 4 kousky, všechny fungují, jak mají. Opravdu výhodná koupě....mohu doporučit.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 10-04-2008 v 21:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    losos : co sa tu da este doplnit ? myslim ze si temu vycerpal dokonale ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 18 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Recorder
    Od Fany53 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-07-2012, 21:31
  2. DVD recorder DVR + STB DVB-S/S2
    Od slamape v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-02-2011, 22:39
  3. LCD: LCD-DVD Recorder
    Od rogosak v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-05-2010, 18:14
  4. dvd recorder
    Od gamers v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 09-12-2006, 12:59
  5. DVD Recorder a DVB-T?
    Od killerGBU v sekci DVB-T
    Reakcí: 62
    Poslední příspěvek: 29-08-2005, 15:19