Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Leadtek WinFast 1000 S + MediaPortal

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    108

    Zdravím,
    včera jsem neodolal ceně 600,- a koupil jsem si kartu na DVB-T příjem WinFast 1000 S.
    Kupodivu instalace proběhla úplně bez problémů (Vista64), i aplikace běžela jak jsem čekal (s mizerným příjmem i na aktivní anténu Strong jsem počítal, Multiplx A třeba nenajdu vůbec, holt jsem v té části Prahy, kde směrem na sever nechytnu skoro nic... Jak jinak, jsem klikař ). Něco málo jsem naladil no a pak jsem začal řešit: MCE nenaladí vůbec nic, dodávaný soft Multiplx B v mizerné kvalitě, ale to se poddá... MediaPortal ale tuto kartu vůbec nevidí!!! Tak nevím kde je chyba... Ve správci zařízení mám jen kartu WinFast DTV1000S, ale vůbec tam v multimediálních controllerech nemám žádné BDA ani WDM zařízení, což bych asi měl mít, ne? Opakuji, že v dod. softu jede a ladí... Dost mě to mrzí, už jsem si na MediaPortal zvyknul. Přitom 1000 T (skoro identická karta) v podporovaných je. Tak mě napadlo, jestli to není nějakýma "spešl" ovladačema pro ty 64bitové Visty.
    Dále jsem nenašel jestli musím, nebo nemusím mít PCI 2.3 (mám totiž dle Everestu PCI verzi 2.0 na desce Asus P5B). V požadavcích na systém je uveden prostě free PCI slot...
    Tak nevím, jsem skoro ochotný kvůli MP tu kartu vrátit... A tak to vypadalo nadějně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Dále jsem nenašel jestli musím, nebo nemusím mít PCI 2.3
    U Leadteka to nevadí.
    K těm ovladačům pro 64-bit Vista. Mrkni na web výrobce http://www.leadtek.com.tw/eng a najdi si tam tu svoji kartu. Bude tam příslušný driver, a také pravděpodobně FAQ. S těma driverama pro Visty to pořád není ono.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    108

    Děkuji, s tím PCI je to štěstí...
    V podrobných specifikacích karty jsem našel že je PCI 2.3 komatibilní (?!), viz:
    Hardware Interface 32-bit PCI 2.3 bus mastering Compatibility
    Moje deska Asus P5B umí papírově 2.2, ale Everest detekuje 2.0... No peklíčko

    Mám v plánu tu kartu asi vrátit, protože je "neuvěřitelně necitlivá", včera chytala v noci aspoň něco, dnes už nic...
    Koupil jsem k tomu anténu Strong SRT-ANT12 a ta s klasickým levným settopboxem chytá relativně v pohodě vše (vyjma O2). Tady s tím tunerem jak kdyby tam snad nebyla... Má význam zkoušet tolikrát zmiňovaný "kus drátu"?
    http://multimedia.alza.cz/antena-se-...t12-d71057.htm
    Proto tady polistuju a budu hledat co nejcitlivější PCI tuner.
    R.
    Naposledy upraveno uživatelem RiMr: 02-04-2008 v 15:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Leadtek je tv tuner, který vyžaduje co nejlepší signál. Tam, kde ještě stačí jiné tunery, tak Leadtek už nesnímá. Ale zase se odmění perfektním obrazem.
    Pokud to máš na Vistách, tak by možná stálo za to, počkat na SP_1. Ale to už si musíš rozhodnout sám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    108

    Děkuji,
    je to tak, včera jsem něco chytil (doma, ne v bo*delu ).
    A bylo to tak, že jsem milou aktivní anténu Strong odpojil, připojil jsem kus koaxu, odizolovaný konec jsem "hodil z okna" a chytil jsem až na O2 vysílání všechno v Praze dostupné. A obraz opravdu bezvadný (ve srovnání s mojí předchozí kartou Asus). Sice multiplex B škube, ale to se pořeší... Takže jdu anténu Strong vrátit do Alzy a chci se zeptat, mám tomto případě význam hledat nějakou jinou aktivní anténu, nebo raději koupit nějakou klasickou "mřížku", klidně může být velká, dám to na balkón... Není nějaký "hit" mezi anténami mezi zdějšími DVB-T guru ?
    Ten kabel z okna nemůžu nechat viset dlouho, visí to sousedce pod náma přes okno a už moc nesnese, už jsem ji párkrát vytopil ...
    Ještě jednou děkuji.
    EDIT: jo, na ten SP1 čekám až bude přes norm. update. Sice s Vistama nemám nějaké zmínitelné problémy (v práci na MacOSX jich mám víc), ale proč to "neservispeknout", že...
    Naposledy upraveno uživatelem RiMr: 03-04-2008 v 12:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    nebo raději koupit nějakou klasickou "mřížku", klidně může být velká, dám to na balkón...
    Klidně tu mřížku (síto).
    Guru přes anteny nejsem, takže se možná ještě někdo ozve povolanější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    108

    Tak jsem koupil "síť" za 199,-. tak snad na to večer něco chytím. Je to bez zesilovače, jsem zvědavý. Je to anténa veliká jak svi*a, 90x60cm, 170-860 MHz, tak buď anebo.
    Včera jsem na ten drát z okna v pohodě chytal Bukovou horu a dnes ráno ani ťuk, pak zase jo a pak zase nic...
    Po chvilce zoufalství jsem na to přišel. Hned vedle staví několik domů a je tam velký jeřáb.
    Když směřuje ramenem na sever, tak to jede, jinak ne...
    No sranda.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Najlepším zosilňovačom je kvalitná smerová anténa s čo najvyšším ziskom, najlepšie pre každý prijímaný kanál z jedného smeru jedna .
    Akékoľvek zosilňovače, vo väčšej alebo menšej miere, prinášajú do signálu len bordel (šum, intermodulácie a ďalšie svinstvo), takže je najlepšie sa im vyhnúť, kde sa to len dá.
    Najhorším potratom sú potom rôzne "kombi" antény so vstavanými "zosilňovačmi" s výhodnými hypermarketovými cenami, nechápem, že si súdny človek niečo také dokáže kúpiť... :-|
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    108

    No dyť jednu takovou anténu "aktivní a úplně super a na všechno" vracím. Přijde mi, že bych musel bydlet na Žižkově nahoře na vysílači...
    Zaujalo mě těch víc antén. Jdou k tuneru připojit dvě antény? A jak himbajs?
    A ještě mám dotaz, nakolik je důležité mít stíněné koaxiály. Je totiž možné, že to budu tahat nějakých 19m a mám doma jen nějaké ty nejlevnější koaxiály, 2x10m. Má význam koupit cca 5x dražší opletené koaxiály, případně i s těma "bazmekama" na koncích před konektorama (nějaké tlumení čehosi - nejsem v tomto moc tento...)?
    Děkuji.
    RiMr.
    Naposledy upraveno uživatelem RiMr: 03-04-2008 v 18:31 Důvod: Překlepy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    108

    Hmmm, tak jsem včera připojil tu "síť" bez zesilovače za 199,- a naladil jsem:
    Kompletní Mux A, asi na 30-40% kvality signálu (což v PVR2 už plynule hraje)
    Kompletní Mux B, naplno...
    Buková Hora naplno...
    Nechytil jsem HDTV vysílání O2 na 818MHz, je možné, že na HDTV je větší požadavek na kvalitu signálu?
    A ještě to chytilo nějaké unknown věci.
    Každopádně, toto je už plně použiitelné, obraz má ten LeadTek fakt hezký, vytížení CPU 2-5% a kdoví kolik z toho žere skutečně to vysílání (Core2Duo 2,4 GHz).
    Ale sranda je, že zatímco jsem tu aktivní anténu za cca pětistovku strkal i z okna a dělal s ní kdejaké brikule a stejně v podstatě nic nechytla (v pondělí vrácení zboží), tuhle funkční anténu mám "hozenou" v rohu místosti za monitorem, obyčejný koax cca 2m... Předpokládám, že až ji dám ven, tak to bude ještě lepší (kvalita signálu na MuxA, případně to O2 vysílání v HD, to mě moc zajímá...).
    Takže tak, moje zkušenost praví, jestli to máte kam dát, vykašlete se na designově zajímavě řešené aktivní antény, které jsou nabízené jako super volba k DVB-T a kupte normální anténu s dostačujícím rozsahem, vyjde to levnějc a hlavně to funguje...
    Howgh.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TV karta Leadtek WinFast DTV 1000 S
    Od jancek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-11-2014, 19:32
  2. Winfast DTV2000H + Mediaportal
    Od robbery v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 30-12-2008, 07:18
  3. Leadtek Winfast DTV 1000 T
    Od ondravojta v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-01-2007, 21:06
  4. Leadtek WinFast DTV 1000 T - nechodí korektně
    Od kolar v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-11-2006, 15:26
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-10-2006, 10:44