Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Samsung LCD - automatické přepínání formátu?

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    145

    Ahoj lidi,
    něco jsem zaslechl o tom že Samsung s tímto má problémy. Může mi někdo vysvětlit o co se jedná? Co konkrétně Samsung přepíná špatně? Koukám že videoexpert ted' zlevnil le32r86bd tak přemýšlím že bych do toho šel.

    http://www.videoexpert.cz/sirokouhle...sung-le32r86bd
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od quaero Zobrazit příspěvek
    Ahoj lidi,
    něco jsem zaslechl o tom že Samsung s tímto má problémy. Může mi někdo vysvětlit o co se jedná? Co konkrétně Samsung přepíná špatně? Koukám že videoexpert ted' zlevnil le32r86bd tak přemýšlím že bych do toho šel.

    http://www.videoexpert.cz/sirokouhle...sung-le32r86bd
    Některé Samsungy s určitým firmwarem neumí rozpoznat, resp. přepnout obraz tak, jak je vysílán.
    Běží-li něco v 4:3 a má-li člověk nastaven autoformát, tak to prostě do těch 4:3 s ořezaným krajem nepřepne
    a nebo to má vše nativně ve 4:3 a příjde-li něco v 16:9 tak se to do toho 16:9 taky nepřepne. Musíš si člověk pořád hrát s roztahováním obrazu a podobně. Ze začátku mě to hodně štvalo, pak jsem si zvykl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od quaero Zobrazit příspěvek
    Ahoj lidi,
    něco jsem zaslechl o tom že Samsung s tímto má problémy. Může mi někdo vysvětlit o co se jedná? Co konkrétně Samsung přepíná špatně? Koukám že videoexpert ted' zlevnil le32r86bd tak přemýšlím že bych do toho šel.

    http://www.videoexpert.cz/sirokouhle...sung-le32r86bd
    Automatický formát slouží zejména k tomu, aby byla zaplněná celá plocha obrazovky a současně nebyl obraz víceméně deformován /např. u 4:3/. U Samsungu se starším firmwarem se automatický formát chová stejně jako by byl nastaven na 16:9. Až u nového firmware funguje jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od teplitz Zobrazit příspěvek
    Automatický formát slouží zejména k tomu, aby byla zaplněná celá plocha obrazovky a současně nebyl obraz víceméně deformován /např. u 4:3/. U Samsungu se starším firmwarem se automatický formát chová stejně jako by byl nastaven na 16:9. Až u nového firmware funguje jak má.
    osobně mě nebaví dívat se na ty roztažené hlavy a těla, snažím se to roztahovat, bohužel pokud člověk kouká na filmáč s titulkama je to na nic, takže přeínám na nativních 4:3 s pruhy na okrajích. Kdyby to dělala ta TV automaticky, vůbec bych se nezlobil, ale není, tak není, no. Na analogu, kde je dokonce rozměr obrazu signalizován, to taky nechodí, takže na prd. Ale což, 19:9 se pomalu rozšiřuje, tak jsem si zvykl, no.
    Naposledy upraveno uživatelem Aliens_II: 25-03-2008 v 16:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od Aliens_II Zobrazit příspěvek
    osobně mě nebaví dívat se na ty roztažené hlavy a těla, snažím se to roztahovat, bohužel pokud člověk kouká na filmáč s titulkama je to na nic, takže přeínám na nativních 4:3 s pruhy na okajích. Kdyby to dělal ta TV automaticky, vůbec bych se nezlobil, ale není, tak není, no. Na analogu, kde je dokonce rozměr obrazi signalizován to taky nechodí, takže na prd. Ale což, 19:9 se pomalu rozšiřuje, tak jsem si zvykl, no.
    No, alespoň můj Philips toto umí i s titulkama. Obraz 4:3 roztáhne na celou plochu bez větších deformací a zároveň jsou vidět i titulky /těsně na spodní hraně obrazovky ve dvou řadách./ Navíc se s titulkama dá údajně ještě hýbat /zatím jsem neměl potřebu zkoušet/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Mam 40M87BD s FW 2008 a jeste sem se tady od nikoho nedovedel zda ten novej FW reší automatickej format i u analogu (DVB-T nemam) Tak estli mate nekdo info jestli to uz konecně fuguje dik.
    Chci to tahnout do servisu az to bude tutovka...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Grundig Vision 6 26-6930 T přepínání formátu
    Od tomassv v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 27-08-2012, 16:43
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-10-2010, 17:34
  3. Automatické přepínání HDMI vstupů ?
    Od radon v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 09-02-2010, 09:54
  4. Automaticke prepinani do Dyn.modu
    Od Karel129 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-02-2010, 14:54
  5. sharp-automatické přepínání formátu obrazu
    Od ricoebr v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-07-2009, 08:23