Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 41

Téma: Propojení PC s TV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Zdravím, potřeboval bych poradit jak mám propojit notebook který nemá žádný HDMI ani DVi ale pouze VGA s mojí LCD televizí. Chtěl bych využít notebook na přehrávání videa s vysokým rozlišením konkrétně 1280x720 a potřeboval bych vědět jestli je to možné nebo nemá cenu se o něco snažit. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1

    Pokud mas ATI grafarnu, tak rozhodne instaluj omega drivery, pak nastav rozliseni 1360X768@60 HZ, propoj tv vga kabelem a je to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Mám Intel GMA X3100
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Mohli byste mě prosím ještě napsat nějaká řešení četl jsem že VGA jde přenášet maximálně rozlišení 640x480 tak nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    no to je nakej prastandard, vga se ted rika rozhrani, nevim presne jaky rozliseni jde hnat pres vga, ale 1280x720 s bravii a funguje to v pohode...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Přes VGA jde v pohodě tahat 1900 x 1200 , pokud to umí grafika a umí to zobrazit TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele plikous
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    62

    Pokud ma LCD televize DSUB, tak s tim nebude problem, prozenes tam, co budes chtit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Eeeehm, predovsetkym si ujasnite terminologiu (clee, Aliens_II), ;-)

    VGA je jednym zo standardov pre pocitacove displeje resp. monitory, ktory definuje rozlisenie, farebnu hlbku a pomer stran. Co sa rozlisenia tyka, VGA (Video Graphics Array) = 640x480 pixelov. Dalej napriklad SVGA (Super VGA) = 800x600 pixelov, XGA 1024x768, WXGA je sirokouhly XGA atd.

    Nezamienajte to s konektorom, ktory je na grafickej karte, ten je podla typu elektrickeho zapojenia napriklad D-SUB, DVI, HDMI atd a cez neho mozete posielat obraz v rozliseniach VGA, SVGA, XGA, WXGA....atd.

    Uz je to jasne?
    Pre domace samostudium: http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_display_standard

    Aliens_II - takze cez VGA jaksi nemoze ist v pohode 1900 x 1200, kedze VGA je striktne definovane ako 640x480. Ale cez D-SUB alebo DVI v pohode...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    Eeeehm, predovsetkym si ujasnite terminologiu (clee, Aliens_II), ;-)

    VGA je jednym zo standardov pre pocitacove displeje resp. monitory, ktory definuje rozlisenie, farebnu hlbku a pomer stran. Co sa rozlisenia tyka, VGA (Video Graphics Array) = 640x480 pixelov. Dalej napriklad SVGA (Super VGA) = 800x600 pixelov, XGA 1024x768, WXGA je sirokouhly XGA atd.

    Nezamienajte to s konektorom, ktory je na grafickej karte, ten je podla typu elektrickeho zapojenia napriklad D-SUB, DVI, HDMI atd a cez neho mozete posielat obraz v rozliseniach VGA, SVGA, XGA, WXGA....atd.

    Uz je to jasne?
    Pre domace samostudium: http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_display_standard

    Aliens_II - takze cez VGA jaksi nemoze ist v pohode 1900 x 1200, kedze VGA je striktne definovane ako 640x480. Ale cez D-SUB alebo DVI v pohode...
    Šmarjá ale to já chápu, já myslel, že jde jen o ten konektor, přes který to chce zapojit. Přesně , jak to popsal clee.
    Nicméně, pokud mu bude TV schopná dát WXGA, tak mu to prostě pojede i z toho notebooku. To jsem chtěl říci.
    Naposledy upraveno uživatelem Aliens_II: 21-03-2008 v 10:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Moje televize je http://www.elektro-garden.cz/produkt...w-82-6710-ref/ a píše se tam že má WXGA, znamená to tedy že když si koupím tento kabel http://kabely-a-konektory.alza.cz/ka...ity-d70491.htm budu si moct pouštět filmy ve vysokém rozlišení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od tomsono Zobrazit příspěvek
    Moje televize je http://www.elektro-garden.cz/produkt...w-82-6710-ref/ a píše se tam že má WXGA, znamená to tedy že když si koupím tento kabel http://kabely-a-konektory.alza.cz/ka...ity-d70491.htm budu si moct pouštět filmy ve vysokém rozlišení?
    Budeš, pokud to bude výkonově stíhat ten notebook. Jo a audio si budeš muset vést separátně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    6

    Dobrý den. Chci si koupit pravděpodobně LCD tv 42" full HD.
    Jenže mám noťas s klasickám VGA výstupem a s-video.
    a řeším zda když bych dal redukci VGA 2 DVI a DVI 2 HDMI zda by toto propojení fungovalo a zda bych si mohl nějakým způsobem přepnout rozlišení na full HD nebo jemu podobné?!
    Podobný dotaz, zda když propojím tu Full HD televizi k PC zrovna přes DVI 2 HDMI budu mít obraz přes celou obrazovku televize?!
    Je nějaká možnost roztahnout 1360x768 na 1920 x 1080(nebo jemu hodně podobnému) nebo bude vždy na LCD pruh po stranách?!
    Děkuju za informace
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od hudecek.jiri Zobrazit příspěvek
    Dobrý den. Chci si koupit pravděpodobně LCD tv 42" full HD.
    Jenže mám noťas s klasickám VGA výstupem a s-video.
    a řeším zda když bych dal redukci VGA 2 DVI a DVI 2 HDMI zda by toto propojení fungovalo a zda bych si mohl nějakým způsobem přepnout rozlišení na full HD nebo jemu podobné?!
    Podobný dotaz, zda když propojím tu Full HD televizi k PC zrovna přes DVI 2 HDMI budu mít obraz přes celou obrazovku televize?!
    Je nějaká možnost roztahnout 1360x768 na 1920 x 1080(nebo jemu hodně podobnému) nebo bude vždy na LCD pruh po stranách?!
    Děkuju za informace
    Tak sem to vyřešil tak že sem vybral LCD TV s VGA vstupem. A šlape to pěkně na 1920x1080. Obraz vypadá moc pěkně, hlavně fotky.
    ps.: televize mě dorazí až někdy příští týden.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Ja to mam tiez prepojene cez VGA vstup a nedostanem z toho viac ako 1024 x 768. Ked dam vecsie rozlisenie tak mam ciernu obrazovku a vratim to znova 1024 x 768 a frci v poho. Mam panasonic TX-37LZD70F a graficku kartu v PC mam dobru... Neviete mi poradit co mam spravit ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    326

    Citace Původně odesláno od kinar Zobrazit příspěvek
    Ja to mam tiez prepojene cez VGA vstup a nedostanem z toho viac ako 1024 x 768. Ked dam vecsie rozlisenie tak mam ciernu obrazovku a vratim to znova 1024 x 768 a frci v poho. Mam panasonic TX-37LZD70F a graficku kartu v PC mam dobru... Neviete mi poradit co mam spravit ?
    Staci si precitat manual, ten Panasonic nepodporuje full HD cez D-SUB, podporuje ho iba cez HDMI (ak je ta graficka tak dobra ako pises, urcite ma DVI a potom nemas problem).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Propojení
    Od slay v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-11-2011, 22:46
  2. CD, DVD, Blu-ray: PROPOJENÍ DVD S TV
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-02-2011, 09:46
  3. LCD: Propojení LCD s PC
    Od avatarek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 29-01-2010, 13:32
  4. Propojeni UPC s PC
    Od Warik v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-02-2009, 18:41
  5. Propojení DVD s PC
    Od petrlav v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-01-2006, 17:53