Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Edius 2.5

Stano_tvf (504)|12.11.2004 13:07
Minule som bol na akcii (roadshow) Syntexu a predvadzali tam Edius 2.5.
Zda sa, ze je to rychlejsie a lepsie ako Vegas. :-)
stayman (12393)|12.11.2004 14:00
Ak bude mat EDIUS full nahlad na vystupe, tak bude mat urcite nizsiu rychlost :-D no a co sa tyka lepsi, neviem ci sa ti to naozaj len nezda, ale mohol by si to bizsie specifikovat, pobavime sa 8-)
Pavelode (36)|12.11.2004 14:40
A nebyl ten Edius podporovanej RT střihovou kartou, protože jestli jo tak je to jasný.
Pavelode
Stano_tvf (504)|12.11.2004 16:15
Na to som zabudol, zrejme tam bola Matrox RT.X100
Petr Braun (16)|12.11.2004 20:05
To asi těžko. I když jsem tam nebyl, tak vím, že tam byl DVStorm2.
HVT (59)|12.11.2004 20:22
Ano bol tam storm, ale mam vyskusany EDIUS aj bez RT karty z nahladom plnej kvality teda aj s polsnimkami na TV cez MATROX Parheliu...ide to veeeeelmi rychlo a nehovoriac o RT moznostiach. Klobuk dolu pred tym engine ktory pouzili...
stayman (12393)|12.11.2004 22:26
[quote=HVT]Ano bol tam storm, ale mam vyskusany EDIUS aj bez RT karty z nahladom plnej kvality teda aj s polsnimkami na TV cez MATROX Parheliu...ide to veeeeelmi rychlo a nehovoriac o RT moznostiach. Klobuk dolu pred tym engine ktory pouzili...[/quote]

Aha, no ja nepoznam TVkartu, resp. TV, ktore nezobrazuje polsnimky :-E :-E :-E a navyse ani neviem, ako si na to prisiel, ze je to vo FULL rozliseni, pretoze ked si podobny zaber efektu porovnas trebars z Vegasom, kde ta moznost FULL je, tak by si bol (NE)milo prekvapeny :-) Navyse tie Xplode efekty a niektore dalsie idu trhane, resp. nejdu vobec = PLAYBACK STOPPED :-E :-E :-E

PS: inak 3-4 okna pootvarane na liste !!!, to sa malokedy vidi u jedneho softu, perfektne GUI 9-)
HVT (59)|13.11.2004 09:07
no kazdy signal pre TV je polsnimkovy...ale...ty velmi dobre vies o com tu pisem. jedine karty MATROX dokazu preniest tie polsnimky na vystup, ostatne karty to deinterlaceuju...a EDIUS je vyladeny pre MATROX Parheliu, nejde to len blbo cez overlay...totiz so starou MATROX 450 to nejde. A nehadajme sa..fakt sa prid pozriet..ja EDIUS neobhajujem, ale fakt je ze niektore veci hlavne co sa tyka RT su tam dobre vyriesene.
A co sa tyka XPLODE tie NIE SU RT!!! ale to na ziadnom NLE a nejdu RT ani s RAPTOROM.
mirekv (7169)|13.11.2004 09:14
[quote=HVT]no kazdy signal pre TV je polsnimkovy...ale...ty velmi dobre vies o com tu pisem. jedine karty MATROX dokazu preniest tie polsnimky na vystup, ostatne karty to deinterlaceuju...[/quote]
Myslíš? Já měl za to, že to umí všechny TVOuty. TVOut nepoužívám, tak mě to nepálí.
stayman (12393)|13.11.2004 10:19
HVT, co je to za RT karty, ktore nevedia Xplode??? Nemas to len zle nastavene? 9-)

Ok, necham to tak, pretoze je pravda, ze ma svoje efekty v RT vyladene asi najlepsie zo vsetkych NLE. Ale je aj pravda, ze pri pouziti prelinacky + filtra sa to takisto trha, alebo sa vyhodi hlaska PLAYBACK STOPPED :-E co vobec nechapem, a vies ake mam PC, prave kvoli tomu som ho teraz este aj pretaktoval na 3.5GHz a je to to iste, teda mierne zlepsenie, ale STOPPED tam je. To je asi tak vsjo. :-)
Petr Braun (16)|13.11.2004 16:50
To je marné. Edius chce Storma.
HVT (59)|13.11.2004 19:56
Ano s tym suhlasim..Edius je vyladeny pre RAPTOR,STORM, REX a povodne iba s tymito kartami fungoval. To OHCI tam dorobili a mam podozrenie ze preto aby sa Edius viac rozsiril a nakoniec uzivatela aj tak donutil kupit si jednu z tychto kariet.
stayman (12393)|13.11.2004 20:16
No vidite 9-) Radsej nech nahlad mierne trha, ako by nemal ist vobec ako pri Ediuse u host pluginoch, kdezto u Vegasu idu takmer rovnako... Najpomalesie filtre nielen v nahlade, ale aj renderingu su MagicBullet :-k ,myslim ze u vsetkych editoroch sa to chova rovnake (pre Edius asi nie su 9-) ), ale zase potom to stoji za to :-D
HVT (59)|13.11.2004 21:47
Dufam ze nikoho nenastvem v tomto fore ked poviem, ze niektore filtre z Magic Bullets mi idu RT s RAPTOROM RT2 a az sa to tu :-I bojim povedat..pod APPRO 1.5 B-)

EDIUS sa samozrejme na host plugins velmi nechyta, s tym suhlasim, ale niektore veci tomu Ediusu veeelmi zavidim. Napr nepochybne najrychlejsiu reakciu na pohyb v timeline, rychly start systemu, relativne male naroky na pamat, zdroje, stabilitu a velmi pekne spraveny timecode, zdrojovy aj z timeline a audio level meter v nahlade na TV
stayman (12393)|13.11.2004 22:31
To si este nestartoval Vegas, pohyb po timeline okamzity, male naroky na pamet, RAM preview, zdroje neviem co su, ale ma velku banku efektov, pluginy okrem Xplode a Hollywood vsak nepodporuje (tie posledne ani APPro, aj ked to tam viem dostat vsak?), ale za to podporuje ine pluginy ako WAX, WinMorph, Adapter, Boris, atd., vynikajuca previazanost s ostatnymi softami SONY a aj NESONY (audio editory), automatizovane funkcie a nastavenia kl.skratiek ku obrazu svemu, casovy kod do obrazu vie takisto a to z akejkolvek pozicie, level metre ma tiez a to aj pri editacii/mix DolbyDigital, avsak na TV to neviem dostat, velka to skoda :)) atd. atd. ak si spomeniem, mozem napisat. Ale u toho EDIUSu ten STOPPED je spickovy nie? :-E

PS: Premiera vie taky slusne preview aj rendering bez RT karty :-D
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=
HVT (59)|14.11.2004 08:37
Vegas som startoval minimalne, ci maximalne tak casto ako ty Premieru ci Edius, takze mame kazdy skusenosti z opacnej strany...

NLE softy a to vsetky, vsak maju nieco spolocne..ich produktom by malo byt Vami zostrihane video a to by malo byt ukazovatelom kvality strihaca a nie softu, pretoze aky NLE soft si ktomu vyberie zalezi len na nom a na jeho kreativnych poziadavkach.

No nepochybujem ze Vegas je jeden z najlepsich softov na strihanie najma pre ludi, ktori ho ovladaju. A vsetkym, ktory zacinaju a pred tym nestrihali v Avid, alebo niecom inom, schvalne radsej uz nic ine nespomeniem \/ ,ho mozno iba odporucit.

Ja vsak zostanem pri tom co mojim kreativnym poziadavkam vyhovuje najviac , nastastie mame v tomto moznost slobodnej volby a z mnozstva NLE softov si mozeme vybrat. :BB:

Uz lepsie je a este len bude ! (HVT)
stayman (12393)|14.11.2004 13:39
[quote=HVT]Uz lepsie je a este len bude ! (HVT)[/quote]

Pokusim sa ti uverit.