Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Vegas 8.0a při renderu "zrychlených" klipů jen černý obraz. Prosím pomozte!

  1. #1

    Sky Sky je offline
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Mám hotový projekt v Sony Vegas 8.0a. Projekt je tvořen několika desítkami klipů, u nichž je u většiny použito zrychlené přehrávání (se stisknutým Ctrl a posunem okraje klipu je původní čas. délka zmenšena/zkrácena).

    Když si už hotový projekt přehrávám přímo v náhledovém okně Vegasu, vše se jeví v pořádku.
    Jakmile ale dám projekt renderovat, ve výsledku jsou všechny klipy, které jsou zrychleny, zobrazeny jen jako černá obrazovka.
    Zvuk je v pořádku, a to i u zrychlených klipů - zní tedy zrychleně; titulky jsou v pořádku a klipy, kde nebylo nastaveno "zrychlení" jsou také vyrenderovány správně. Jen u zrychlených je black screen. Černá obrazovka je už vidět při samotném renderování ve Vegasu, pak při přehrávání hotového souboru v libovolném přehrávači samozřejmě také.

    Renderovat jsem zkoušel do cca 4 formátů (avi, mp4, mov a wmv) navíc s použitím různých kodeků a jejich nastavení (tam kde to bylo možné).
    Výsledek je ale vždy stejný, takže bych neviděl problém v konkrétním kodeku. Kde ho ale hledat, netuším. Po hledání na Google jsem našel na jednom zahraničním foru přesný popis mého problému - bohužel tam bez odpovědí.

    Najde se někdo znalý, kdo mě správně nasměruje? Díky předem za ochotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Zahada.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Dělá ti to jen v tom jednom projektu nebo v jakémkoliv? Jakého formátu je zdrojové video?. Kvalitu renderingu máš zapnutou na Best?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Sky Sky je offline
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Dělá ti to jen v tom jednom projektu nebo v jakémkoliv? Jakého formátu je zdrojové video?. Kvalitu renderingu máš zapnutou na Best?
    Zkousel jsem ve dvou projektech, v obou se to chova stejne.
    Kvalita na Best, jako zdroj jsou avi (kolem 3000kbs), uz komprimovane TMPGenc Xpress, uplne puvodni zdroj je DV video z kamery, do PC stazeno Scenalyzerem.

    Ale, ted rano jsem zkusil prenest na svuj druhy PC stejny Vegas. Na tom PC je jen minimalizovany balik kodeku CCCP (na tom puvodnim mam K-Lite Full). Projekt otevreny v druhem PC se renderuje uz naprosto spravne.

    Takze je to problem konkretniho PC, nainstalovanych kodeku se uz uplne asi nezbavim, proto az do pristiho reinstalu, budu s V. pracovat na te druhe masine. Taky reseni ...
    Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Hmm, ty kodeky ... Mě podobně zablbla zrychlená scéna s kodekem H.264/AVC z ffdshow, když byly klíčové snímky hodně daleko od sebe. Neměl jsem sice černo, ale byly tam zmršené frejmy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Sky, to je tak, ked si niekto bez rozmyslania nainstaluje "FULL" kodekpak, musi znasat "FULL" nasledky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Sky Sky je offline
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    Sky, to je tak, ked si niekto bez rozmyslania nainstaluje "FULL" kodekpak, musi znasat "FULL" nasledky.
    Full je primo v nazvu kodeku, moznych rezimu instalaci je nekolik. Vzdy pouzivam "Custom" rezim a volim si to, co potrebuji.

    Artame, to je tak, kdyz nekdo nevi podrobnosti, ale musi za kazdou cenu napsat prispevek, i kdyz je uplne o nicem. To, ze mam pod timto nickem na TVfreak.cz jen par prispevku neznamena, ze pri instalaci odklikavam vsechny tlacitka jako nejaka ovecka ...
    Naposledy upraveno uživatelem Sky: 06-03-2008 v 17:55
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    195

    Kdyz uz se to nakouslo, jaky balik a jakym zpusobem doporucite kodeky instalovat ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ziadnym a ziadne !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Trhaný a zpomalený obraz (prosím pomozte)
    Od ibauer v sekci Videokamery
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-05-2008, 21:54
  2. Prosim o pomoc s vyberem plasmy 50" nebo LCD 46" do 50K
    Od stZ v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-07-2007, 01:21
  3. ASUS MY CINEMA P7131 "skace obraz"
    Od jakoubek23 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-01-2007, 20:27
  4. Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 08-06-2005, 14:03
  5. Kam Vegas ukládá "Templates" a "Preferences&q
    Od Fuzy v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-10-2004, 21:36