Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Nekvalitny obraz videa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2

    Mam taky problem.
    Video som dostal z DV kamery Panasonic ag-dvc60 pomocou firewire. Kvalita obrazu je fantasticka, krasne farby, jasnost a ostrost. Alevsak ked to dam renderovat vo vegas-e do mpeg2 obraz stratí ostrosť?obraz je ako keby rozmazany...nieje ostryPreco???Ako spravit aby obraz ostal ostry....ked pozeram mnoho dvd tak obraz je krasne ostry a moj obraz rozmazany...preco???Ako to mozem ostranit......???Prosim poradte...Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Canopus ProCoder 3, Carbon Coder
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    168

    protons: zkousels to vypalit strcit do stolniho videa kouknout na televizoru? Ja doma ani po exportu z Vegasu nevidim zadny radikalni rozdil mezi tim, kdyz kamerku strcim primo do televize anebo po exportu. A to mam obycejnou domacnostni kamerku Sony HC-96E
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    126

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Canopus ProCoder 3, Carbon Coder
    No jo, ale ta cena...

    Myslíš, že z Vegasu (MainConcept enkodér) pěkný výstup nevyleze? Ptám se i proto, že jsem naprostý začátečník, mající kameru (Canon HV20) a Vegas Platinum (8.0d) doma pár dní a na nějaké zkoušení budu mít čas až po uzávěrce DPH... Stihl jsem akorát otestovat základní funkčnost kvůli neprošvihnutí 14-ti denní lhůty na případné vrácení (nákup v e-shopu). Zaměření: domácí video, žádné profi zakázky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od protons Zobrazit příspěvek
    ... Alevsak ked to dam renderovat vo vegas-e do mpeg2 obraz stratí ostrosť?obraz je ako keby rozmazany...nieje ostryPreco???...
    MainConcept encoder ve Vegasu je dostatečně kvalitní, za ztrátu ostrosti může pravděpodobně něco jiného. Já mám spíš problém s tím, když potřebuji ostrost trochu snížit (zejména při tvorbě DVD ze zdroje v HDV). Nemáš nastavený nějaký filtr, nebo nemáš rozdílné fps zdroje a cíle?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Tak tak, a z PC3 alebo Carbnu je obraz este menej ostrejsi, ale z ato stabilnejsi na liniach a na TV lepsi. Takze rob HDV -> HDV -> DV (v tom PC3 alebo Carbone)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od siSINka Zobrazit příspěvek
    No jo, ale ta cena...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    20

    Pani, ale co presne sposobuje tu stratu ostrosti (mam tiez podobny problem ako protons) a navyse este u mna dojde aj k zvyseniu jasu! Skusal som enkodovat .avi (zdroj analogova aj digitalna kamera, grabovane video vyzera na PC monitore dobre, kontrast a jas - dobre) do MPEG2 cez TMPGEnc XPress, Canopus ProCoder, ConvertXToDVD a vysledok je stale rovnaky. Preco?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    3

    Skus si zapnut filter 16-232 ci kolko je to (nizsia je uroven ciernej a ta vyssia hodnota je uroven bielej, tak pracuju TV..)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    20

    Prepac, ale kde a o aky filter ide?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od owad Zobrazit příspěvek
    Prepac, ale kde a o aky filter ide?
    Nic sa nestalo.. Je to filter 601 limit corrector v ProCoderi (alebo v strizni len limit corrector Comp RGB -> Studio RGB) a hodnoty su pre SD video 16-235 (inak 0-255).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    20

    Vdaka za odpoved, vyskusam.

    Po precitani desiatok dalsich prispevkov (tu na fore), vidim, ze kontrast a jas sa roznia aj od pouziteho enkodera a nastavenia VBR/CBR.

    Procoder 2 - trošičku rozmazáva detaily a zosvetluje scény (č.2 - presvietené a č.4 - detaily). Všetko je však v rámci normy a kvalitný výsledok pri sledovaní záznamu to neovplyvnilo.
    Cinemacraft Encoder - opäť vsadil na vyšší kontrast, čo mu však na rozdiel od predchádzajúceho testu sadlo menej. Splynutie detailov je najviditeľnejšie na snímke č.1 (škvrny na stene) a č.3 (prsty a pozadie). Tiež vernosť farieb je slabšia ako u Procodera 2 (vyšším kontrastom). Výsledok je však takmer identicky ako pri Procoderi, rýchlosť je závratná.
    TMPGenc Plus 2.5 - opäť vysoký jas. Detaily dobré, vernosť farieb tiež. Vyšší jas navodzuje dojem šumu a potláča farby.
    MainConcept Mpeg Encoder - niečo strašné !


    Hmmm, ale aj tak mi nie je jasne, co a ako nastavit aby som eliminoval rozostrenie a zvyseny jas vo vyslednom videu. Pomoze niekto?
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Capturing HDV videa - rozjíždí se zvuk a obraz
    Od stepanisko v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-08-2011, 07:08
  2. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-04-2011, 20:39
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-08-2007, 02:36
  4. Otočený obraz videa v media player classic
    Od netreba v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 17-04-2005, 16:33
  5. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-02-2005, 21:43