Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Stažení z kamery do PC - problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Na starém PC jsem používal FireWire, které bylo na zvukové kartě. Na novém PC je již na zákl.desce. A nyní o problému : Pokud nyní kameru (Panasonic NV-DS-27) k PC připojím se síťovým napájením, PC ji nenajde ! Jakmile vyměním síť.napájení za akumulátor, je ihned kamera nalezena. Dříve mi toto kamera nedělala. To samé dělá i s jinými kamerami. Zdá se mi, jestli to nebylo vlivem FireWire, který byl na zvuk.kartě a zde jej mám přímo na zákl.desce. Je nyní dost nepraktické stahovat z kamery třeba 2 kazety a stále dobíjet akumulátor. Ale zatím jsem na nic nepřišel a měl jsem zde i technika, od výrobce-(sestavovatele) PC. Neví někdo co s tím ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    zkoušel jsi to jinde (než u sebe doma), nejlépe i s jiným počítačem? Chová se kamera na jiném PC (případně někde jinde) jinak? Zkus to někde u někoho, mohlo by tě to nasměrovat k odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Zkoušel jsem to u syna, který má zákl.desku intel. a je to to samé. Já mám desku Maxxon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    126

    1) máš-li možnost, zkus použít jiný FW kabel
    2) PC i kamera by měly být v jedné el. zásuvce; místo (občas pofidérní) rozdvojky bych použil raději prodlužku s několika zásuvkama na konci. Něco jako tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33581
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Tak pokud se kamera takhle chová na více PC, tak se obrať na servis (pro radu případně opravu). Zkušený technik v servisu by ti měl umět poradit (případně problém vyřešit opravou).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    1) Vyzkoušeny 3 kabely.
    2) Vše je z jedné 8 zásuvkové prodlužky.
    3) Zhora uvedeno, že technik mi to přišel řešit domů a na nic nepřišel.
    Nyní ještě čekám na odrušenou zásuvku. To jediné mi byl schopen poradit !
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Záruční značkový servis, netřeba, aby chodil někdo k tobě domů.

    Kamera musí fungovat při stahování do PC na adaptér (což technik vyzkouší v servisu na svém PC). Na tobě pak je, abys řádně fungující kameru připojil "k řádně fungujícímu" PC (na něj si pozvi techniků kolik chceš .-) )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    To je právě to, že kamery jsou v pořádku a i jiná zapůjčená Canon, se chová úplně stejně - z akumulátoru se najdou , na síť. adaptér se nepřipojí. Tak co bych ještě měl sám dělat, než na to zavolat technika ?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Tak to je opravdu divný, pokud ty kamery JINDE (na jiném PC) pracují dobře i na adaptér.

    Pokud máš nějaké takové problémy, potřebuješ někoho, kdo zná PC ale především i věci kolem videa. Zkus se obrátit na ten servis (kamery, ne PC) a domluv se s nima. Když bude kamera fungovat jak má u nich, jistě se pak zbytek dořeší. Musíš mít ale jistotu, že ta kamera je schopná na adaptér fungovat (i při CAPTURE po FW).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    ..aneb bod 2. - pokud kamera na jiném PC nabírá i při napájení přes adaptér (je ok), pak můžem začít hledat problém na tvém PC (jeho napájení, komponentech, případně i v zapojení tvé elektrické sítě - především jde o to, zda-li nemáš na "zemi" nějaké zbytkové napětí, např. ze satelitního rozvodu, apod. druh závad) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    126

    To pomalu vypadá jako nějaká nadpřirozená kletba ;-)

    Ten Canon, co jsi zkoušel - má (předpokládám) svůj vlastní adaptér? To abychom vyloučili možnou závadu v něm (i když si nějak nedovedu představit jakou)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    126

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    ..aneb bod 2. - pokud kamera na jiném PC nabírá i při napájení přes adaptér (je ok), pak můžem začít hledat problém na tvém PC (jeho napájení, komponentech, případně i v zapojení tvé elektrické sítě - především jde o to, zda-li nemáš na "zemi" nějaké zbytkové napětí, např. ze satelitního rozvodu, apod. druh závad) .
    To mi je právě záhadou: Panasonika zkoušel u sebe a u syna (na dvou PC) a u něj nefungovala ani Canonka...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    ..ve stejném bytě?

    Chce to zkusit opravdu jinde, někde v obchodě s kamerami např. .-) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Zajdu ještě s kamerou do prodejny, kde mi sestavili PC a uvidíme zda u nich na adaptér bude chodit. Já jsem tam sice PC měl s kamerou, ale pouze s aku. Na tuto závadu jsem přišel vlastně náhodou při vypnutí celé sítě ve městě.Nyní to vlastně funguje takto : Buď vypnout PC vzadu síť.vypínačem a po chvíli znovu zapnout - pokud je v kameře baterie, po připojení kamery systém kameru najde. Pokud z kamery baterii vyndám a připojím síť. napaječ, kameru již systém nenajde. I když poté znovu vyměním síť za baterii tak ji již systém nenajde. Musím vzadu vypnout PC - chvíli počkat, znovu zapnout a pak zase systém kameru s baterií najde. Záhada ? Odborník by to měl vyřešit ! Znám i větší záhady ( kruhy v obilí atd.) a dodnes to nikdo nevyřešil ! Jinak díky za rady, ale zatím nic nepomohlo ! P.S. Dnes mi přšla 8mi zásuvka APS - instalována - všechno napájeno pouze z ní a stejně to zůstalo při starém.Zajímavé také je, že používám MovieBox, který je též externě napájený, ale přes něj jde z VHS a telky nahrávat přes FireWire bez problémů. Díky všem za snahu a dále uvidíme ?!?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Vyřešeno !!! Kameru jsem připojil přes MovieBox, který je též napájený přes síť.adaptér, a kamera na Vegas - capture funguje jak má. Původní záhada sice zůstala, ale co vše je ještě mezi nebem a zemí nevyřešeno ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-09-2011, 18:44
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-06-2010, 03:50
  3. Ukázkové video z kamery Sanyo ke stažení?
    Od JakubBH v sekci Videokamery
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-01-2010, 08:57
  4. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 16:20
  5. problem s MPC a Nahladom kamery
    Od yozefb v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-01-2007, 11:04