Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 31

Téma: Sony Vegas- export do dvd architect

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    27

    no ibaze mne sa ovlela viac zobrazuje obraz ako ta hlaska ta len sem tam preblikne
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    27

    no problem je ze mne sa obraz ukazuje takmer stale ta hlaska sem tam a ja som tam ziaden zasah nerobil
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    Citace Původně odesláno od emil12 Zobrazit příspěvek
    no problem je ze mne sa obraz ukazuje takmer stale ta hlaska sem tam a ja som tam ziaden zasah nerobil
    Aha... tak si zjisti, jaký máš bitrate originálního videa a při renderování nastav v "custom" naprosto stejné hodnoty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    27

    no a to je ten problem video mam v 9000kbps a do vegasu je bps tak som tam zadal 9000000 ale stale to iste tak nfm. pomozte. Video ma cbr datovy tok takze to by malo byt v poriadku tak nfm aku hodnotu tam mam zadat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    Doufám, že máš verzi 8.0 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    emil12:
    To video nie je pre Vegas vhodne. Aj ked ti MediaInfo ukaze 9000 cbr, nemusi to byt pravda. Pravdepodobne tam mas vbr a ked ma video presne 9000kbps, tak sa ti zobrazi v nahladovom okne hlaska o tom ze nemusi renderovat, ale ostatne casti renderuje. Okrem toho moze mat to tvoje video inu strukturu GOP a to je dalsi dovod na to aby to Vegas rekomprimoval.

    Pokial vo Vegas chces strihat mpeg2 v rozliseni SD, musis mat zdroj, ktory mu vyhovuje, inac smart render nedosiahnes.

    Uz som pisal, ze na strih mpeg2 formatu v rozliseni SD bez rekompresie je Womble MpegVideoWizard, ktory to zvladne bez zavahania, pretoze je na to urceny.

    Ak sa ti zda drahy, alebo ho nevies vyliecit, pouzi free nastroj na bezstratovy strih mpeg2, napriklad ProjectX, na ktory je navod aj na tomto webe, ale to som uz pisal minule. https://www.tvfreak.cz/demux-a-strih...ght=0,projectx


    Este mi zislo na um, ci si skusil v tom Vegas nastavit namiesto CBR variabilny datovy tok, mozno motyka vystreli
    Naposledy upraveno uživatelem peco: 13-02-2008 v 17:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    27

    1. Mam 8.0
    2. No skusim aj VBR ale dost o tom pochybujem. Budem skusat rozny bitrate a uvidim. Mimochodom ked budu robit 9 mohli by ten render bez rekompresie vyriesit lepsie. no co uz. neviete este kde sa da lepsie zistit ten datovy tok lebo ako vravel peco mozno ho neurcuje dobre
    Dakujem predom
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    27

    no tak som konecne zistil v com je chyba. Bola vo vstupnom videu a to video bola chyba winfastu pvr2. Aj ked som tam dal nahravat konstantny bitrate a nastavil ho ked som taky isty nastavil vo vegase len sem tam prebliklo ze nieje nutna rekompresia. No ked som uz vyrenderovany subor dal renderovat znovu s takym bitratom aky mal tak uz to islo. Cize chyba je asi vo winfaste. Tak teda to asi budem musiet dat zachytavat vo vegase. Chcem sa opytat ci je nutna rekompresia ked video zachytene vo vegase je DV a ja ho potrebujem dat do MPeg2? Ma s tym niekto skusenosti? Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Od zaciatku sa ti snazim vysvetlit, ze tvoj mpeg2 nie je standardny (vhodny) pre smart render vo Vegas, a ze ho mozes bez straty kvality strihat aj inde, no ty to neberies, aby si nakoniec prisiel sam na to, ze tvoj mpeg nie je vhodny pre samrt render vo Vegas

    Zachytavat do DV mozes aj v tom winfast pvr2, staci ak mas nainstalovany DV kodek (Main Concept, Cedocida, ci Panasonic). Potom to DV video mozes do lubovole strihat a editovat vo Vegas. Cedocida DV kodek nemusis kupovat, je free http://www.videohelp.com/tools/Cedocida_DV_Codec. Zachytavat do DV si mal uz na zaciatku a nemal by si ziaden problem.

    Pochybujem, ze sa ti vo Vegas podari rozbehat capture analogoveho signalu do DV, ale jeden nikdy nevie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    27

    ok tak teraz som uz na rozhrani bud to skusim s womble dvd wizard kde mi to dava hned bez rekompresie alebo znovu vsetkych 20 kaziet nahram do dv? co mi poradite asi ten womble
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Pokial tam nechces davat efekty a filtre ake ma Vegas a Womble nie, tak si s tym Womble jednoznacne usetris robotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    27

    ok tak staru kameru som vyriesil a mam este otazku k novej.Mam sony dcr-sr30e a ta nahrava video na hdd vo formate mpeg 2, interlaced s upper field alebo nejak tak to mam v gspote ako vlastnosti videa. K tomu ma vbr takze asi smart render vo vegase nepojde ale kedze je interlacovane tak ked ho neches deinterlacovat len zostihat a hodit do architectu co mam nastavit v properites vo vegase a takisto aj pri renderovani v poli field order? predpokladam ze upper field first ale nesom si isty. No keby prisiel niekto ako sa da aj vyrenderovat video s vbr bez rekompresie bol by som mu velmi vdacny lebo na tychto videach nechcem stracat kvalitu. Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    emil12, ked video z kamery natiahnes na HDD a vlozis do timeline, ci do Project Media a kliknes na video pravym mysidlom, tak ti sam Vegas povie ci je upper alebo nie. Ked si nastavis parametre projektu presne podla tvojho videa z kamery, tak pri zvoleni renderu do DVD Architect PAL video stream ti vsetko okrem bitrate nastavi Vegas tak ako ma byt. Bitrate si zistis podla MediaInfo alebo v DVDPatcher.


    Nastavenie projektu podla zdroja urobis podla nasledovnych obrazkov:

    v okne properties projektu kliknes na zltu ikonu znazornujucu adresar a potom najdes cestu k zdrojovemu videu a vyberies ho.




    Ale preco robis vzdy vsetko naopak a uberas sa nespravnym smerom hned na zaciatku? Najskor pri starej kamere robis tu chybu, ze zachytavas priamo do mpeg2 a potom mas problemy s editaciou. A hned vzapati kupujes kameru so zaznamom do mpeg2, kde je tiez problem s editaciou
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    27

    njn mas pravdu lenze ta kamera ma tak asi rok a vtedy to bola najlepsia volba a miniDV som nechcel lebo by som to musel zachytavat tak ako na starej kamere a ta nova to len skopirujem. mimochodom pisal som ze kamera ma vbr bit rate taze to pojde ci ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Citace Původně odesláno od emil12 Zobrazit příspěvek
    njn mas pravdu lenze ta kamera ma tak asi rok a vtedy to bola najlepsia volba a miniDV som nechcel lebo by som to musel zachytavat tak ako na starej kamere a ta nova to len skopirujem.
    To je taka somarina co pises, ze ma len tak striaslo. Z miniDV kamery nic nazychytavas ako zo starej kamery. Na tej miniDV paske je to v tom PAL DV a pri prepojeni kamery s PC pomocou FireWire zaznam z pasky len skopirujes na HDD v PC. V PC by si to mal ako avi DV a mohol by si naplno vyuzivat Vegas, pretoze Vegas je stvoreny prave pre DV a HDV.

    Co sa tyka toho vbr, tak to ries az potom, ked to budes mat v PC. Prinajhorsom nebudes pouzivat Vegas.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sony dvd architect nenacita mpg z Vegas
    Od scooti v sekci Editace videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 05:23
  2. Sony Vegas 8.0c a export videa na XDCAM disc
    Od radek.cr v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-10-2008, 10:55
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 18:31
  4. Sony DVD architect 3,0 a Vegas 6,0
    Od Slůně v sekci Mastering
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-06-2005, 06:41
  5. DVD Architect - export kapitol
    Od Anonymous v sekci Mastering
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-01-2005, 13:23