Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Zapnutí počítače před nahráváním

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    3

    Nemáte nějakou radu. Potřebuji nějaký program, který by mi sám zapnul počítač před nahráváním. Např. u víkendu, když nejsem u počítače a chci nahrát nějaký film z TV. Poradíte? Prosím ale srozumitelně jsem totož začátečník.Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    76
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    3

    ByAlarm jsem zkoušel, ale asi nejsem dostatečně technický typ. Nějaký více user friendly program neexistuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    28

    Da sa to zapnut aj cez bios (da sa tam nastavit cas zapnutia)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    76

    Jo, přes BIOS je to výrazně "user friendlier"

    Co na ByAlarmu nechápeš? Pokud to nenastavíš ani přes něj, nepomůže Ti ani svěcená voda...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    3

    Dotaz: Funguje ByAlarm i pod WinXP? A je to opravdu vše co potřebuji k probuzení počítače nebo budu potřebovat sehnat ještě nějaké další ovladače či knihovny, což většinou u takovýhto programů potřeba je. :-&
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    ... a co to takhle zkusit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    in0 in0 je offline
    Je tu občas Avatar uživatele in0
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    150

    nicmene, pokud se nepletu tak vyvoj byalarmu byl uz pred hodne dlouhou dobou pozastaven, takze funguje jen na nekterych deskach. kdyz jsem ho zkousel asi pred 1/4 rokem tak mi nefungoval na ani jednom pocitaci (ze tri - MSI, MSI, ASUS).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Ferda mravenec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4

    Já mám desku Soltek SL-85MR3-CL a taky mi to nejde. Mám WinXP.
    Vybral sem ze seznamu desek nějakou u který mi to správně načítalo čas zapnutí. Nastavil sem tam nějaký čas. Ukončil program. Znovu ho zapnul.Čas tam byl nastavený správně, ale po restartu sem se kouknul do BIOSu a byl tam ten původní čas. Data se prostě nezapsala do BIOSu i když to tak vypadalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Kdyz pouzijes standby rezim ve Windows a v BIOSu mas nastaven mod standby rezimu S3, tak bude pocitac prakticky vypnuty. Ventilatory stoji a celkovy prikon pecka mam 4W, t.j. stejne, jako ve vypnutem stavu. Ovsem ve standby rezimu funguje probuzeni pocitace pomoci standardniho planovace uloh ve Windows. Vyhoda je zrejma, nemusis do BIOSU nastavovat WakeUp alarm a muzes nastavit takovych probuzeni najednou nekolik za sebou (nahravani nekolika ruznych poradu dopredu). Je docela dobre mozne, ze v tomto standby rezimu funguje buzeni i z jinych scheduleru (primo v zachytavacim SW), jeste jsem nezkousel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Ferda mravenec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4

    Já mám v BIOSu jen volbu S1/POS a žádná možnost změny.
    Jo a jak se nastavuje probouzení v plánovači?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    S1 ma (obvykle) zapnute ventilatory a neni to tak usporne

    Ve vlastnostech naplanovane ulohy ve Windows Planovaci je zalozka Nastaveni, dole je Skupina Power Management a posledni ze 3 checkboxu se jmenuje Wake the computer to run this task. Tahle volba neni implicitne zapnuta pri vytvoreni nove ulohy, takze je nutno zaskrtnout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9

    Tento problém jsem nedávno také řešil. Měl jsem dotaz v sekci Zachytávání a ego42 mi poradil určité programy. Tento týden jsem se k tomu trošku dostal, ale poté co jsem v popisu těch programů zjistil, že nejsou specifikovány resp. aktualizovány pro XP a dokonce, že u MB na nichž SW nebyl otestován může dojít k nějakým změnám resp. ztrátám v BIOSu, jsem od tohoto upustil.
    Nějaké řešení jsem však našel.
    1) Mám OS W XP a MB Assus P4B 266.
    A provedl jsem následující:
    1) V ovládacích panelech aktivovat Naplánované úkoly. Příkaz Vytvořit úlohu a otevře se Průvodce. Postupovat podle jednotlivých kroků - , označit prrogram tj. tv tuner, nastavit čas aktivace TV Tuneru, zda jen jednou či vícekrát a v posledním kroku zaškrtnout jedinou nabízenou volbu : Upřesnit vlastnosti, pak Dokončit a na další kartě, na záložce Nastavení úplně dole zaškrtnout: Probudit PC před provedením úlohy. Nahoře, pak lze nastavit jest-li chcete vypnout TV tuner po nějaké době. A ještě POZOR! Průvodce vyžaduje, aby Uživatel měl nastaveno heslo pro přihlášení, které se uvádí v jednom z kroků. Aktivní Uživatel se nastaví, ale heslo je třeba doplnit.
    2) Nastavit v settings TV Tuneru čas záznamu
    3) PC do režimu spánku
    A už to je. Ale ! Jak PC potom vypnout? Můj TV Tuner nabízí volbu : po skončení záznamu uvést PC do úsporného režimu. Nic víc. Našel jsme na Slunečnici několikero softíků pro vypínání PC. Ne každý však nabízí možnost nastavit i datum vypínání kromě času. Jeden SW, který to umožňuje (musím znovu najít-jméno jsem zapommněl) mi při instalaci sdělil, že mi schází cosi .DLL ( tady je vidět jaký jsem laik - nevím co to je a kde to seženu, aby mi to nechybělo). Pak jsem našel SW Vypínák, který umožňuje nastavit položku vypnout za x počet minut a neomezuje velikost tohoto času. Tak jsem to zkusil a zjistil jsem, že při aktivaci Vypínáku a převedení PC do režimu spánku, pak probuzení, dojde k pokračování odpočtu času od okamžiku zavedení režimu spánku, ale k vypnutí PC dojde jen pokud dojde k přihlášení uživatele, což jsem ale provedl manuelně. Jinak zatím přihlášení neumím provést tedy automaticky tj. pomocí SW. Časem snad na to taky přijdu. Když bude na to dost času. Nebo tady někdo něco poradí, že? Takže prozatím jsem po záznamu schopen jen PC převést do úsporného režimu.
    Všem děkuji a) za trpělivost při čtení mého příspěvku
    b) za případnou radu s nevyřešenými úkony.

    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3

    na ten autologon si zozen volaco ako powertoys for XP, alebo tak nejak.
    tam sa to da nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Na zap/vyp stačí obyčejné upravené spínací hodiny.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nepřítel před branami
    Od Ivo Mašek v sekci Filmy
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 27-01-2012, 22:22
  2. režim spánku před nahráváním a avermedia volar hx
    Od Wolfsteen v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-06-2008, 09:03
  3. Nejlevnější ochrana počítače před bleskem...
    Od StD v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 22-02-2006, 11:48
  4. TV a DVB-S karta pred XP MCE/Mediaportal
    Od eraser007 v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-12-2005, 21:49
  5. Zapnuti PC pred nahravanim
    Od radek_tvf v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-02-2005, 21:04