Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic NV-GS80 a 12,5fps

Jay8 (4)|3.2.2008 14:31
Potrebujem radu ohladne nahratia DV zaznamu z kamery do PC. Pouzil som USB kabel a VirtualDub 1.7.7. Grabovanie vsak prebieha iba 469KB/s, asi 15% snimkov sa zahadzuje a hlavne vysledny framerate je iba 12,5fps, pri rozliseni 320*240, ktore nejde zmenit. The capture device does not support the selected video format - tato hlaska sa mi vypise, ked sa pokusim zmenit rozlisenie. Na zmenu fps tiez program nereaguje.
Vyzera to, ako keby bol prenos limitovany USB - teoreticky by byt ale nemal: USB1.1 ma pripustnost 12Mbps, USB2.0 ma 480Mbps. Skusal som aj ine USB porty, vysledok rovnaky. Aj tak by mali byt vsetky 2.0. Mozete mi poradit co s tym?
Skusal som aj Pinnacle Studio, ale ten mi kameru vobec nedetekuje - asi potrebuje pripojenie cez Firewire, ktory vsak nemam :(.
stayman (12393)|3.2.2008 14:43
Precitaj si nieco o FireWire (IEEE 1394) a na zaciatok trebars o WinDV ano?
Jay8 (4)|3.2.2008 17:05
[QUOTE=stayman;164259]Precitaj si nieco o FireWire (IEEE 1394) a na zaciatok trebars o WinDV ano?[/QUOTE]

Myslim ,ze viem, co je FireWire, ale kedze nemam FireWire kartu, tak by som rad stiahol video z kamery cez USB. Pri niektorych typoch od Panasonicu ide stiahnut cez USB video bez zvuku (https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=14701). Mne ide aj so zvukom, ibaze sa to video seka, tak ma napadlo, ci to nejde grabnut cez USB plynule. A na to som sa aj pytal.
WinDV by som sa v mojom pripade rad vyhol - prave preto lebo nemam FireWire ;).
Pitomec (10211)|3.2.2008 17:26
Takže si ten FireWire běž koupit a problém bude vyřešený - další diskuze na toto téma je imho zbytečná.
jibarr (792)|3.2.2008 18:32
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Když si přečteš návod, tak se dovíš kde je chyba. Konkrétně o přenosu z USB a k čemu tam je.
Jay8 (4)|3.2.2008 19:40
[QUOTE=jibarr;164282][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Když si přečteš návod, tak se dovíš kde je chyba. Konkrétně o přenosu z USB a k čemu tam je.[/QUOTE]

jedine pripojenie k PC je tam cez USB ako web kamera...
a radsej nez dam 700 za kartu + kabel, tak sa najprv opytam ;) (hlavne ked u GS320 ide video plynule)
jibarr (792)|4.2.2008 10:08
[quote=Jay8;164289]jedine pripojenie k PC je tam cez USB ako web kamera...
a radsej nez dam 700 za kartu + kabel, tak sa najprv opytam ;) (hlavne ked u GS320 ide video plynule)[/quote]

Dneska je v tom trochu bordel. Když byl na kameře DVout, tak bylo USB na stahování fotek a jako webkamera. Dneska už je lepší se podívat do návodu. Jak ubírají vstupy, tak rozšiřují možnosti výstupů. :eek:

Když budeš kupovat tu kartu Fire Wire, tak koukni na čip. Aby tam byl nejlépe od Texas Instruments, jak jsem posílal odkaz. Možná seženeš i levnější. Tenhle jsem našel jako první. U některých řadičů je kabel součástí.
Jay8 (4)|6.2.2008 20:10
[QUOTE=jibarr;164351]Dneska je v tom trochu bordel. Když byl na kameře DVout, tak bylo USB na stahování fotek a jako webkamera. Dneska už je lepší se podívat do návodu. Jak ubírají vstupy, tak rozšiřují možnosti výstupů. :eek:

Když budeš kupovat tu kartu Fire Wire, tak koukni na čip. Aby tam byl nejlépe od Texas Instruments, jak jsem posílal odkaz. Možná seženeš i levnější. Tenhle jsem našel jako první. U některých řadičů je kabel součástí.[/QUOTE]

nasiel som ju aj lacnejsie - do 500kc. Ale aj tak je to rozdiel oproti tejto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
este to tu prejdem, nech zistim, ci sa oplati kupovat viac ako 2 krat drahsiu kartu, co si odporucal.
dik za radu
jibarr (792)|6.2.2008 23:02
Tahle taky může být. Je i s kabelem.