Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: Střihová karta s MPEG necodérem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    27

    Můžete mi prosím poradit,jakou koupit střihovou kartu?Chtěl bych,aby zvládla nabírat analog i digital video v co nejlepší kvalitě,aby mi urychlila práci s převodem formátu AVI do MPEG-2.Prozatím mám kartu pinnacle DC10+.Ale chtěl bych ji vyměnit za něco pořádnýho,co by mi urychlilo práci.Momentálně pracuji na převodu VHS kazet na DVD,ale později bych chtěl pracovat s HD videem.Moje sestava pc:
    2xXeon 3.06GHz/512L2/533FSB s HT
    MSI server board MS-9141
    2x1024MB DDR RAM Kingston
    2x147GB a 2x73GB SCSI HDD U320 s řadičem RAID-na video
    40GB IDE HDD na system
    GK MSI GF5700LE 128M
    pinnacle karta DC10+ a pinnacle PCTV Sat.
    Pracuji v systému WIn2k a sloty na kartu mám pouze PCI33!
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    pozri nieco na strankach Canopusu/Syntexu..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    27

    no problém je v tom,že můžu jen karty do slotu PCI 33
    takže klidně něco i staršího
    Naposledy upraveno uživatelem storm7: 29-01-2008 v 08:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Na převod z VHS na DVD si kup stolní DVD rekordér, protože to je nejlevnější a nejspolehlivější řešení (v tvém případě). Jinak můžeš samozřejmě vzít nějaký HW MPEG encodér (viz Stay).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    27

    no tohle dělám momentálně teď,ale chci si našetřit a koupit nějakou kartu,která umí střih a editaci formátu HD.Nechci kupovat a přidávat další kartu,která umí jen kódovat AVI do Mpegu!!!!Ale problém je,že mám jen sloty PCI-32 nikoli PCI-64!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od storm7 Zobrazit příspěvek
    no tohle dělám momentálně teď,ale chci si našetřit a koupit nějakou kartu,která umí střih a editaci formátu HD.Nechci kupovat a přidávat další kartu,která umí jen kódovat AVI do Mpegu!!!!Ale problém je,že mám jen sloty PCI-32 nikoli PCI-64!
    a aky je to problem? Navyse preco radsej nevrazis peniaze do silnejsieho PC ale chces jednoucelove zariadenie , pricom prevod do Mpeg 2 mi ide v pohode 2x RT ??? Ja osobne mam sice ADDA prevodnik, ale externy a vyuzivam ho na nieco uplne ine, ako rendering (to nejde ) , na preview a obcasny prevod analogovych nahravok (DV PAL), ale v HD rozliseni to bude palka a ani nepoznam analogove HD, ktore by mi ludia ku tomu prevodu nosili

    Takze resume, minimalne Core2Quad a 4GB RAM ak nie lepsie nejake riesenie pracovnej stanice
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    27

    pokud bych měl na pc něco vyměnit,co by to mělo být?nebo poraďte nějakou sestavu,nechci ale vyměnit celou stanici.V čem je lepší C2D než 2xIntel Xeon 3GHz?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od storm7 Zobrazit příspěvek
    pokud bych měl na pc něco vyměnit,co by to mělo být?nebo poraďte nějakou sestavu,nechci ale vyměnit celou stanici.V čem je lepší C2D než 2xIntel Xeon 3GHz?
    Nie D ale Q (Quad = 4 jadra) Xeony su dobre, ale nemyslim si, ze stacia na ten Quad, byt su 2x. Ale podstata je, ze neries to kartami, ale softverovo s CanopusProcoderom alebo CarbonCoderom. Na strih pouzivaj Edius, ten vie ist aj v realnom case aj s HD videom a ak nie, dokupis si tam nejaku NX kartu, ktoru mozno vyuzijes aj pre ten rendering do Mpeg2 DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    27

    jakou kartu NX máš namysli?
    to bych měl prodat polovinu počítače a koupit raději C2Q?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od storm7 Zobrazit příspěvek
    jakou kartu NX máš namysli?
    to bych měl prodat polovinu počítače a koupit raději C2Q?
    1. http://www.syntex.cz/produkty.asp?vypis=vyrobce&id=6
    2. ja som dal druhe PC zene.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    27

    koupit raději převodník ADVC nebo kartu?můžete mi poradit co přesně koupit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ja mam externy, este samy prvy ADVC100, riesenie ako karta nema absolutne ziadnu vyhodu, skor naopak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od storm7 Zobrazit příspěvek
    no tohle dělám momentálně teď,ale chci si našetřit a koupit nějakou kartu,která umí střih a editaci formátu HD.Nechci kupovat a přidávat další kartu,která umí jen kódovat AVI do Mpegu!!!!Ale problém je,že mám jen sloty PCI-32 nikoli PCI-64!
    Převod z analogu do HD je momentálně nesmysl, navíc je otázkou do jakého HD by to vlastně mělo být (jestli MPEG-2 typu HDV nebo MPEG-4 typu AVCHD nebo něco úplně jiného?) - osobně bych HD řešil až v momentě, kdy bych věděl k čemu to má sloužit. Dneska si můžeš koupit A/D převodník z analogu do DV (Canopus ADVC-1394 apod.) nebo z analogu do MPEG-2 (Canopus MVR-1000), ale pokud chceš jenom převést tu VHSku na DVD-Video, tak stolní DVD rekordér vychází naprosto bezkonkurenčně nejlíp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    27

    Může mi poradit ještě někdo jiný?Jestli jít do nějaké akcelerační karty od Canopusu.Pokud ano,tak do jaké.Nebo jak píše Stayman raději převodník?
    Mám namysli natáčení na kameru Sony HDR-SR a zpracování na pc.
    Naposledy upraveno uživatelem storm7: 29-01-2008 v 12:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od storm7 Zobrazit příspěvek
    Může mi poradit ještě někdo jiný?Jestli jít do nějaké akcelerační karty od Canopusu.Pokud ano,tak do jaké.Nebo jak píše Stayman raději převodník?
    Myslim, ze Canopus to ma aj All-in-One nie? Pozri poriadne ich ponuku !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HD střihová akcelerační karta
    Od Serpentin v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 15:07
  2. Strihova karta + software
    Od salatnet v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-08-2007, 02:43
  3. Problém střihová karta Canopus DVX-E1
    Od oilman v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-11-2006, 16:42