DV - PC (rozchádzanie VIDEO/AUDIO)
Ja viem, že to už tu bolo. Nenašiel niekto nejaké východisko z tohoto?
LOGICKY to je takto, že dáta z DV kazety sa cez IEEE1394 natiahnu do PC. (KAZETA JE OK)
Po natiahnutí je v PC po 1 hod. (aj skôr) prehrávania videa badateľné rozchádzanie AUDIO/VIDEO.
PREČO ???? :-?
PS: Skúšal som to aj s inými kamerami aj na iných PC aj v EXAC to skúšali a tiež sa im to rozchádza :-I (aj iné softy).
Niekde som čítal, že krištál na základnej doske a na zvukovke nemajú presne rovnakú frekvenciu (niesu synchro) a že preto to robí. ALE AJ PRI DV TO MÁ VPLYV ???
Teraz grabujem vo VEGASe a mám nastavené SYNCHRO AUDIO a ide to v pohode (ale ja ťahám DV a nie ANALÓG :-I ). Bol by som veľmi rád, keby sa to vyriešilo.
VĎAKA :BB:
LOGICKY to je takto, že dáta z DV kazety sa cez IEEE1394 natiahnu do PC. (KAZETA JE OK)
Po natiahnutí je v PC po 1 hod. (aj skôr) prehrávania videa badateľné rozchádzanie AUDIO/VIDEO.
PREČO ???? :-?
PS: Skúšal som to aj s inými kamerami aj na iných PC aj v EXAC to skúšali a tiež sa im to rozchádza :-I (aj iné softy).
Niekde som čítal, že krištál na základnej doske a na zvukovke nemajú presne rovnakú frekvenciu (niesu synchro) a že preto to robí. ALE AJ PRI DV TO MÁ VPLYV ???
Teraz grabujem vo VEGASe a mám nastavené SYNCHRO AUDIO a ide to v pohode (ale ja ťahám DV a nie ANALÓG :-I ). Bol by som veľmi rád, keby sa to vyriešilo.
VĎAKA :BB:
pokud stahuješ data přes IEEE1394 do PC tak je to prosté kopírování dat, asi jako když kopíruješ na disketu.
Co je na pásce musí být i na hadru.
Něco jiného je grabování z TV karty - tam stahuješ data řpes S-Video, Cinch, někdy přes USB. A tam už může dojít posunu zvuku a obrazu právě díky rozdílným frekvencím na zvukovce a na TV kartě.
Někdy pomáhá dát master stream jako audio.
Možná jsi měl na mysli TV kartu, která má také IEEE1394 port (jako některé mají třeba USB). Pak opravdu záleží, zda kopírueš data přes IEEE1394 (vše je stejné na pásce a na hadru), nebo zda grabuješ analogový signál přes TV kartu, která má od výrobce i IEEE rozhraní (ale to při grabování nepoužíváš)
WJ
Co je na pásce musí být i na hadru.
Něco jiného je grabování z TV karty - tam stahuješ data řpes S-Video, Cinch, někdy přes USB. A tam už může dojít posunu zvuku a obrazu právě díky rozdílným frekvencím na zvukovce a na TV kartě.
Někdy pomáhá dát master stream jako audio.
Možná jsi měl na mysli TV kartu, která má také IEEE1394 port (jako některé mají třeba USB). Pak opravdu záleží, zda kopírueš data přes IEEE1394 (vše je stejné na pásce a na hadru), nebo zda grabuješ analogový signál přes TV kartu, která má od výrobce i IEEE rozhraní (ale to při grabování nepoužíváš)
WJ
To je kamerou, že to DV audio je UNLOCKED??? :-?
Dá sa to nejako v kamere PREROBIŤ???
Ktoré kamery majú LOCKED AUDIO ???
VĎAKA
PS: Tak toto je tá správna odpoveď :BB:
Dá sa to nejako v kamere PREROBIŤ???
Ktoré kamery majú LOCKED AUDIO ???
VĎAKA
PS: Tak toto je tá správna odpoveď :BB:
Stahuješ to z kamery jako "Type 1" nebo jako "Type 2"? Mě se to jednou stalo taky (ale v Ulead Video Studio) a mám dojem, že jsem měl nastaveno "Type 2".
Přesně na to samé jsem se tady na to ptal a každej mě vysvětloval,že je to nesmysl aby se rozcházelo video a audio. Jsem rád že nejsem jedinej na týhle planetě komu to dělá.Tento problěm jsem asi měsíc zkoušel vyřešit různými pokusy.Jiné PC,jiná karta, jiný soft atd. a bohužel bez úspěchu.Obejdu to tak,že nejprve natáhnu dv na hdd.Pak ve Vitual Dubu zjistím jaký čas má video a uložím pouze wav.Potom ten wav pomocí Gold Wave vytrimuju na stejný čas jako video a znovu to spojím ve Virtual Dub.Pak to sedí jako hrnec na prdel.Sice trošku obklika,ale v každým případě se 100% výsledkem. Taky bych to rád vyřešil normálně,ale zatím to dělám takhle. Doufám,že ti to pomůže.