Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 68

Téma: Jednoduchý střih TS (MPG)

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    35

    A nemuze to mit nejakou spojitost,ze interni je NFTS a externi mam na FAT32?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od borin7 Zobrazit příspěvek
    A nemuze to mit nejakou spojitost,ze interni je NFTS a externi mam na FAT32?
    Ne. Ten jeden zasekaný systemový disk je další problem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček Avatar uživatele Brogg
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    Ahoj,
    po dlouhé době shrnu postup a zeptám se na další pokračování.

    První postup:
    - Nahrávám pomocí DVBViewer do formátu transport stream *.TS (včetně teletextu a DVB titulků) s časovou rezervou před i po pořadu (nahrávka je vč. logu o chybách v nahrávce a doplňujících informacích o pořadu)
    - Demultiplex a střih pomocí ProjectX (titulky v UTF-8)
    - Multiplex pomocí Womble MPEG Video Wizard DVD
    - Úprava titulků (např. nahrazení znaku ĕ za ě)

    Výhody:
    - Poměrná jednoduchost
    - Univerzálnost (přehraji téměř všude, s portable vlc vlastně všude, kde potřebuji)

    Nedostatky:
    - Nelze udělat frontu více zpracovávaných videí
    - Ztráta barvy ve skrytých titulcích
    - Občas se ve výsledku titulků z ProjectX objevuje zdvojení (nutné dále editovat celé titulky a opravit chyby - smazat zdvojení, spojit stejné titulky) - zbytečná práce navíc

    Druhé řešení:
    - Nahrávky TS pomocí DVBViewer (stejně jako v prvním postupu)
    - Přehrávat přímo TS soubory v:
    a) DVBViewer
    b) VLC nightly builds (konkrétně dobře funguje 1.1.6, u vyšších verzí zatím CC vypadávají)

    Výhody
    - Barva titulků zůstává zachována
    - Žádná práce s úpravou (původní nahrávka zachovává i původní kvalitu)

    Nevýhody
    - Neuniverzálnost (i když to nyní řeší VLC vývojové buildy)
    - Otázka střihu (více níže)
    - Stabilní verze VLC nepřehraje přímo nahrávku (TS soubor), testovací verze bez problémů

    Otázka:
    Z pohledu využití mně vyhovuje více druhý postup, ale otázkou zůstává, zda lze stříhat transport stream (*.TS), který obsahuje teletext a další data. Přesněji - je možné nastříhat film (ustřihnout začátek a konec, případně reklamy uvnitř), zachovat formát (TS), který i nadále bude obsahovat potřebná data (zejm. teletext).
    Vyzkoušel jsem různé programy, zachoval formát, výsledek sice bylo video (TS), ale bez dalších dat. Mohu tak sice stříhat nahrávku, ale nezachovám skryté titulky (teletext 888).
    Otázkou je, zda je vůbec možné z pohledu struktury formátu transport stream provést jakýkoliv střih (bez demultiplexu a extrakce titulků do externího souboru).

    Díky
    Brogg
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1

    Možné to je, já jsem to zkusil pomocí MpgCut2 verze 2.8.5e. Mám nahrané video ze satelitu typu mpeg-ts s DVB a teletext titulky + 3 jazykové verze. Pomocí MpgCut2 vystříhám reklamy a vše zůstane zachované. Program jen vyhodí hlášku, že formát ts není zatím plně podporován, ale s titulky a zvukem problém nemá. Program pracuje velmi rychle a bez rekomprese.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    125

    Mě vysloveně nadchnul TS Doctor, např. zde:
    http://www.brothersoft.com/cypheros-...or-299473.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    16

    Přátelé, snažím se najít odpověď všude po netu, i u výrobce, leč zatím bez úspěchu, tak zkusím zde.

    V tomto vláknu už padlo, že někomu DVB-T set-top-box rozděluje soubory po cca 1,5 GB. Já mám Evolve Andromeda a také mi to dělí soubory ts na několik kusů. V tom by v zásadě nebyl problém. Jenže - hodím to do Womblu na timeline a ouha! Každý soubor má na konci cca půl sekundu useknutý zvuk, navíc poslední frame jde do jakési kostičkovaté struktury. Pokud tyto závadné framy odříznu a dvě části k sobě přirazím, je poznat skok ve zvuku i obrazu. Prostě tam těch pár framů chybí. Ale je zajímavé, že když si toto "přechodové" místo přehraju v set-top-boxu, tak záznam jede plynule a žádné skoky mezi soubory patrné nejsou. Co je špatně??? A proč to ten STB vůbec dělí???
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od koudalos Zobrazit příspěvek
    ...A proč to ten STB vůbec dělí???
    Protože to tak má nastavené. U mého lze nastavit dělení po 1, 4, 8 nebo 16 GB, případně nedělit (mám nastaveno), ovšem interní HDD mám naformátovaný na ext3 pod linuxem.
    Se podívej do manuálu a na software tvého STB, jaké máš možnosti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od koudalos Zobrazit příspěvek
    ... Co je špatně??? A proč to ten STB vůbec dělí???
    Napřed ty díly spoj v Total Commanderu do jednoho souboru a mělo by to být v pořádku. STB záznamy dělí na menší soubory, protože je asi HDD naformátovaný na FAT32 ( max. velikost souboru 4GB ).

    http://cs.wikipedia.org/wiki/FAT32
    Naposledy upraveno uživatelem geronimoh: 08-02-2012 v 18:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    16

    HDD je 320GB a je naformátován na NTFS, nikde v nastavení ani v manuálu k STB jsem tuto volbu nenašel (to bych nepsal sem, ani k distributorům - tam stále bez odezvy). Total Commander sice soubory spojí, ale jinak problém zůstává, takže je to totéž jako několik souborů pospojovat na timeline. Mezi přechody opět na chvilku vypadne zvuk a na pár framů se rozkostičkuje obraz. Do přílohy jsem dal ukázku přechodu mezi dvěma soubory, které jsem k sobě přidělal ve womblu. Při přehrávání víceméně zaznamenáte jen výpadek zvuku a skok v obraze, při krokování ve womblu uvidíte i ty kostičky. Nějaké další rady?
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No problem asi bude v tom *.TS - Womble tam v těch spojích nasadí standardní délku GOPu pro *.PS a je to hotový. Zkus ještě před tím spojením překonvertovat ve Womblu obě části na Program Stream.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    16

    Je to ještě horší! Nejen, že to co jsem popisoval se nespravilo, ale ke všemu se úplně rozhodila synchro zvuku s obrazem. Zmenšila se o něco i velikost konvertovaných souborů.

    Nepomohla ani volba "Oprava GOP"...

    Pořád ale nechápu, jak to tedy může STB přehrát plynule. Při nahrávání si ve složce vytvoří k souboru *.ts ještě soubor se stejným názvem a příponou *.dvr, který má vždy 64kb (000.ts a 000.dvr, 001.ts a 001.dvr ......). Poslední soubor má jen 32kb a před název toho posledního souboru přidá "info" (003.ts a info3.dvr). Kdesi jsem se dočetl, že tyto soubory si rekordéry vytváří pro plynulé přehrávání a time-shift. Ale nevím, jak s tím naložit. Ach jo! Schválně jsem vybíral STB s nahráváním do *.ts a myslel jsem, že to bude bez problémů.
    Naposledy upraveno uživatelem koudalos: 09-02-2012 v 15:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No jestli se rozhodilo synchro, tak tam jsou v tom video streamu chyby (dropy) a Womble vyházel tyto chybové Flagy. Ještě to můžeš zkusit ten původní soubor prohnat PVAStrumentem nebo ProjectX, ale obávám se, že s tím asi moc nenaděláš.
    Ty mezery co ti Womble udělal původně, tam asi dopočetl proto aby sedělo synchro od začátku další části.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    koudalos: Nezkoušel jsi to spojit pomocí TS Doctor, na který máš odkaz nad Tvým prvním příspěvkem? Píšou, že podporuje TS i DVR (zkušenost s ním ale žádnou nemám). Zkusil bych za sebe naházet 000.ts, 000.dvr, 001.ts, 001.dvr, .... Případně udělej nahrávku tak, aby byl poslední ts a dvr malý, aby to šlo někde rozumně uploadovad. Třeba pak zde někdo znalý z toho dokáže něco analýzou vyzkoumat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Jaký další typ nahrávky se dá ještě na Evolve Andromeda nastavit, někde jsem četl, že i "mpg", tak zkus změnit nastavení na "mpg" ? A jaké další volby se skrývají pod volbou záznamu ?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Evolve Andromeda.jpg 
Zobrazení: 284 
Velikost: 157.7 KB 
ID: 15650  
    Naposledy upraveno uživatelem geronimoh: 09-02-2012 v 19:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    16

    KamilZ: TS Doctora zkusím a dám vědět. Pokud bych chtěl uploadovat dvě části, ta první by stejně měla 1GB a to by se asi nikomu stahovat nechtělo. Co to dělá mezi dvěma spojenými částmi, jsem hodil o pár komentů výše do přílohy "Test.rar", tak pokud by nějaký myslitel na to kouknul, budu rád.

    geronimoh: V Andromedě lze ještě nastavit záznam PS místo TS, ale pouze v momentě, kdy člověk nahrává přímo při sledování, tzn. tato volba není možná u nahrávání přes časovač. NECHÁPU!!! A ten screenshot, který jsi přiložil, je ze stránek Evolve. Problém je, že v menu mého STB se jedna položka vůbec nezobrazuje a oni, i když ji mají vyfocenou, v popisu vlevo chybí. Je to ta položka "Volba záznamu - USB Partition 1". Předpokládám ale, že tato volba se týká jen výběru disku, pokud je HDD rozdělen na více logických disků. Já mám disk jen na jeden partition, tak možná proto se mi tato možnost nezobrazuje. To ale stále neřeší můj problém. :/ Musím říct, že manuál je naprosto k ničemu. Popsat jen, kde je jaká volba, ale vůbec se nezmínit, co která volba znamená, to je fakt na nic! Navíc na stránkách výrobce není jediný kontakt na odbornou pomoc. Jen odkaz na distributora v Česku. Ten ale nekomunikuje a ani není jasné, na koho konkrétně se stran technické podpory obrátit. V tomto mě teda Evolve značně zklamalo.

    Asi by to chtělo vypátrat, co s tím dělá samotný STB, že je schopen to přehrát bez chyb. Nějak to přece jít musí! Když je schopen si to STB nějak pospojovat, tak střihové programy by snad mohly být "stejně chytré".
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jednoduchý střih DVB-T programů
    Od patriot v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-02-2012, 07:43
  2. jak na jednoduchý střih MP4?
    Od Doom v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-12-2008, 18:01
  3. Jednoduchy SW pro zachytavani
    Od LiborSa v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 23:01
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-05-2005, 08:42
  5. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-01-2005, 15:00