Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: WinFast DTV Dongle H

  1. #1

    bat bat je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    19

    Zdravím všechny a obracím se s prosbou o radu. Zakoupil jsem tuner Leadtek WinFast DTV Dongle H (to "H" znamená zřejmě hybrid, je to asi novinka) a z přibaleného CD bez problémů nainstaloval ovladače a software WinFast PVR2. Problém je v tom, že WinFast PVR2 mi nejde spustit - ani z wizarda, ani z
    plochy, ani přímo z příslušné složky - při pokusu o spuštění to prostě vůbec nic neudělá. WinFast FM lze spustit normálně a rádio funguje bezchybně i když přepínač na TV funguje jako vypínač. Zato WinFast PVR2 se spustí jen když dongle odpojím - pak se zobrazí okno programu s hláškou "Cannot find any video
    capture device" a aktivní je jen volba "OK", čímž se program ukončí. Pokud je dongle připojen, program PVR2 se prostě nespustí, tím myslím že neproběhne vůbec žádná akce - žádné okno, žádná hláška nebo dialog, ledka na donglu ani neblikne - prostě vůbec nic. Program i ovladače sem několikrát přeinstaloval,
    stáhl nejnovější z netu a pořád nic. Zkusil jsem instalaci na jiném compu ... a všechno fungovalo... a u mě pořád nic. A to nejlepší nakonec - zkusil jsem nainstalovat alternativní software (ProgDVB 5) a s ním to všechno chodí! Obraz všech programů jak víno (mám tu dobrej signál), žádný problém. Ovšem u ProgDVB
    není přepínání na analog a taky dálkový ovladač nefunguje korektně. WinFast PVR2 se zřejmě na mým compu hádá s nějakým jiným softwarem, ale jak zjistit s čím a proč? Do reinstalu XP Pro se mi fakt nechce, hardware je víc než dostatečný a mě už nenapadá, do čeho šťouchnout. Za všechny nápady předem dík!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    To písmeno H je zřejmě modelová verze. Leadtek vyrábí pouze tento model Dongle:
    http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tun...&pronameid=231
    a ten umí pouze digitál (DVB-T)., analog ti nepůjde.
    Drivery a aplikace najdeš zde:
    http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tun...lineid=6&act=3
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    bat bat je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    19

    Díky za link, ale driver i PVR2 jsem zkoušel stáhnout jako první možnost a nepomohlo, i když mám teď nejnovější verze (alespoň doufám). A s tím donglem to opravdu vypadá, že je to hybrid - alespoň na krabičce píšou doslova "Hybrid TV" a "Stylish mobile digital/analog TV and FM/DVB-T radio". Taky mě to překvapilo, protože v e-shopu jsem objednával tu původní verzi, která je i na stránkách Leadteku, ale to, co nakonec přišlo, se liší i barevně - bílá perleť místo černé. Ovšem na stránkách Leadteku nic takového není. A když nemůžu rozběhnout PVR2, tak to ani nejde vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Zkus projít pár odkazů:
    http://www.digitalnitelevize.cz/foru...2-0-zado-0708/
    Ve vyhledávačích vůbec nemohu nikde najít Leadtek WinFast DTV Dongle H (bez toho H ano, ale to je jen pro příjem digitálu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    bat bat je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    19

    Už jsem zkoušel procházet všechno možný (nechci být za blba, co se ptá na věc, která se řešila na předchozí stránce), ale proč se nespustí PVR2 jsem zatím nevypátral. Co se mi povedlo vypátrat, je nějaký řecký e-shop, který má tenhle "H" dongle v nabídce a fakt tam píšou, že je to i analog: http://www.msystems.gr/v_products.as...20&v_Item=6421
    Ale na stránkách Leadteku ani zmínka. Nicméně ten můj problém zřejmě souvisí s nějakým softem nebo nastavením čertví čeho, nemá někdo nápad, co by té aplikaci mohlo vadit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Defacto jakákoli knihovna *dll. Tohle poznáš jedině po reinstalu OS. Bohužel.
    Co se týče toho výrobce, celkem rád bych poznal toho, kdo vyrábí plagiáty a kur*í velmi dobré jméno firmy Leadtek. Ten "Dongle" totiž nevyrobil Leadtek, ale někdo jiný. Někdo, kdo se nazývá LeadTek. Ochranná značka originálu totiž zní Leadtek.
    Takže není vůbec jisté, zda originální aplikace PVR_2 (PVR_1) v tom plagiátu bude vůbec fungovat.
    ----
    Pokud jsi výrobek kupoval zde v ĆR, tak ti doporučuji ho reklamovat, protože se nejedná o originál produkt od Leadteka. Katalog všech výrobků a výrobní program od firmy Leadtek seženeš na stránkách www.leadtek.com.tw/eng/
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 28-12-2007 v 09:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    bat bat je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    19

    Dongle jsem koupil v zavedeném tuzemském e-shopu a reklamovat ho zatím nehodlám, protože s ním nemám jiný problém, než že na mým compu nejede PVR2, jinak na softu ProgDVB 5 obraz i zvuk perfektní, a to na přiloženou pidianténku. A jak jsem už psal, na jiným compu PVR2 z přiloženého CD spolu s donglem chodilo. Že by to vyrobil někdo jiný se mi nezdá, to jedno písmenko je spíš chyba toho řeckého shopu, na krabičce je vše jak má být. Našel jsem na netu i několik dalších shopů (Francie, Austrálie), kde je zmínka o "Leadtek WinFast DTV Dongle H" a označeno jako novinka. Pomalu se začínám smiřovat s tím reinstalem Win, i když znova instalovat a nastavovat všechen další soft je práce na týden.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Nevím, jestli je to ještě aktuelní, ale objevil se post o verzi "H":
    http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tun...&pronameid=403
    http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tun...lineid=6&act=2
    Drivery ale k dnešnímu datu ještě nejsou k mání.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: winfast_dvtdongleh_2c.jpg 
Zobrazení: 176 
Velikost: 20.8 KB 
ID: 2002   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: winfast_dvtdongleh_1.jpg 
Zobrazení: 195 
Velikost: 56.9 KB 
ID: 2003  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    bat bat je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    19

    Jasně, že to je aktuální - už z toho začínám dostávat tik. Dongle chodí dobře, asi bych ho mohl doporučit, ale zatím mám vyzkoušenej jen digitál pomocí ProgDVB 5. WinFast PVR2 jsem doteď nerozchodil - a to se opravdu snažim. Prolezl a vygooglil jsem všechny možný fóra po celym světě, přeinstaloval 50% softwaru, odpojil dokonce i část hardwaru (bezdr. myš, opt.mechaniku, čtečku karet) a ten zatracenej program se prostě nespustí a ne a ne. Do to reinstalu woken se mi porád nechce, zvlášť když neni jistý, že to pomůže. Kdyby to po spuštění aspoň něco napsalo, aby člověk věděl, kterým směrem pátrat. Ale vono to neudělá prostě vůbec nic!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Zkus počkat, až Leadtek vypustí drivery. Zatím nejsou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    bat bat je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    19

    No jo, ale na jiný mašině to chodilo po instalaci z přiloženýho CD. U mě se to zřejmě s něčim hádá - mám pár softů na střih a úpravu videa, tak je eště zkouším postupně přeinstalovávat, ale je to děsná pakárna. Je mi hlavně divný, že na ProgDVB 5 to jede jakoby se nechumelilo a i WinFast FM z wizarda to pustí normálně. Jen PVR2 né a né.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    2

    @Ivo Mašek: Sorry, ale myslím že můj problém, zmiňovaný v teď již uzamčeném vlákně je poněkud jiného ražení než zde řešená záležitost. Ano, jedná se o stejný hardware, ale já mám problém na Vistách, tady se řeší Win XP. Dotyčnému zde se PVR2 nespustí vůbec, mě ano, ale vzápětí spadne. V tomhle případě instalace alternativního software pomohla, v mém případě ne.
    Pravidlo o hledání a až následném dotazování jsem měl na paměti, stejně jako pravidlo o tom, že není vhodné míchat dva různé problémy do jednoho vlákna. Proto jsem usoudil, že bude lepší založit vlákno nové.

    No nic, tak dík za přátelské přivítání na fóru a sorry za špatně položený dotaz.
    ----
    Toto vlákno bylo původně vmícháno do vlákna "WinFast PVR2". Po nalezení odkazu na Dongle H jsem to vyčlenil a založil vlákno k modelu Dongle H. Takže zatím bych všechny problémy kolem modelu Dongle H řešil zde. Zatím jste tu dva uživatelé. Bude myslím zatím vhodné, když to tu bude pohromadě. Oni vaše "problémy" zase tak odlišné nejsou.
    Na foru jseš samozřejmě vítán, tak jako každý.
    mod: I.M.
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 19-01-2008 v 16:55
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    bat bat je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    19

    Tak abych uzavřel svůj problém, kdyby sem někdo zavítal - nakonec jsem se nedopátral skutečné příčiny nefunkčnosti PVR2 a nerad přeinstaloval systém s veškerým dalším softwarem. Na nově nainstalovaných WinXP běží od té doby PVR2 už bez problému. Co se týče donglu - mohu doporučit, spokojenost. A poznámka na závěr: sem přesvědčen, že řešený problém se týkal výhradně softwaru WinFast PVR2 a jeho přesun do samostatného vlákna nebyl od moderátora dobrý nápad.
    _____
    Poslední dva roky se všechny modely od Leadteka prodávají se softwarem PVR_2. Je přece nesmyslné, aby tyto všechny modely byly nahrnuty do jednoho vlákna. (každý model by měl mít svůj samostatný thread - to se sice nikdy nesplní, ale vize je to hezká, že?)
    mod: I.M.
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 16-04-2008 v 06:45 Důvod: dopsáno info
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    34

    Prosím o pomoc, koupil jsem si hybridní tuner leadtek DTV Dongle H. Zatím chytám jen analog, nastavím si českou republiku, anténní vstup a dám hledat. Stanice mi najde, ale jdou jen černobíle a místo zvuku slyším jen šumění. Vypadá to jakoby byla špatná norma. Zkusil jsem přes klávesu "A" to změnit, ale nepomohlo to. Signál je ok, protože na starším tuneru na druhým pc to šlape. Díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    V roletovém menu (v oddíle, kde si nastavuješ "antene / cable" a stát) si najdi Czech PAL_BG, nebo PAL_DK.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Winfast DTV Dongle H a DTV signal
    Od Eurino20 v sekci DVB-T
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-07-2010, 08:25
  2. Winfast DTV Dongle Windows 7 64b
    Od jaydoo v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-12-2009, 13:45
  3. Problém s WinFast DTV Dongle H
    Od csuki v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-04-2009, 11:25
  4. Leadtek WinFast DTV Dongle
    Od mr.shaolin v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-11-2007, 18:11
  5. Leadtek WinFast DTV Dongle
    Od jaydoo v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-08-2006, 16:39