Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Winfast DTV2000H + Mediaportal

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Takze, konecne je cas, abych se podelil, jak v Media portalu rozchodit DTV2000H.
    Prikladam prozatim jen postup pro digital, protoze ten mi jiz funguje, tak jak by mel... U analogu resim stale nejake problemy - jede mi taktez, ale mam opozdeny zvuk + trochu se mi trha video.

    Rozchodit ho, byl pro mne beh na dlouhou vzdalenost, ikdyz na konci clovek zjisti, ze to az tak tezke neni, alespon tedy ta digitalni cast
    Nekomu se to podari, pokud pouzije jen me prilozene soubory, nekdo se s tim bude "prat" trochu dele, tak jako ja...

    Potrebne soubory:
    --------------------------------------------------
    Aplikace PVR2 - je jedno jaka verze, je potrebna kvuli MPEG Encoderum (ne vsak aplikace PVR, ta pouziva jine)...
    Drivery pro kartu: verze - 4.0.112.3223
    (tato verze je dulezita, na ni to je ozkouseno a funkcni...)
    Mediaportal - neni nutna nejnovejsi, ale doporucuji (mluvime nyni o MP1), TV Engine server neni potrebny..
    GraphEdit - http://www.shspvr.com/graph_build/do...phedit_dx9.zip


    Digitalni cast:
    --------------------------------------------------
    Nez zacneme, ujistete se, ze vsechny vyse potrebne soubory mate pripraveny/naistalovany.
    Pro podporu TV tuneru v MP nas zajima soubor: CaptureCardDefinitions.xml - Ten se nachazi v adresari media portalu...

    S editaci souboru ale pockame, otevreme si GraphEdit a v nem > sekci Graph, Insert Filters (viz priloha 01.jpg)... najdeme filtr > Soucast prijimace BDA> Winfast DTV2000H BDA Transport Stream Capture (viz obrazek 02.jpg), klikneme na nej... (Zkousime ted kratsi verzi upravy, pocitam s tim, ze vsechny nazvy pro filtry mate stejne, prave diky verzi driveru atd.)

    V dolni casti okna je Filter Moniker, ktery nas zajima. Presneji cast "ven_14f1...az po...rev_05", tedy prvni udaj mezi dvema #.

    Vyse zminenou cast Filter Monikeru si zkopirujeme a vlozime jej do Notepadu... Otevreme si druhy Notepad, v kterem otevreme Carddefinition soubor - pouzijte ten muj prilozeny! (Originalni obsahuje zbytecne moc definici pro ruzne karty, nas zajima ta co mame, pokud jako ja vlastnite jen tuto kartu, je zbytecne tam udaje pro dalsi karty nechavat, staci jen udaje pro tu nasi.) V otevrenem souboru se zamerime na cast(viz 03.jpg - na screenu vyznaceno rameckem).

    Za devid="... se nachazi puvodni verze casti Filter Monikeru. My ji prepisem nasi casti, ale pozor, po vlozeni musime upravit znaky "&", v tomto souboru musi byt jako "&" (samozrejme bez uvozovek , tudiz po vlozeni je takto zamenime.

    Soubor ulozime a nahradime za puvodni, pokud jste tak jiz neucinili.

    Nyni by mela byt karta podporovana a nezbyva, nez se vrhnout na konfiguraci v MP. V MP konfiguraci vybereme sekci Television (viz obr 04.jpg), zde klikneme na Add. Pokud se po kliknuti neobjevila hlaska typu "unable to create graph", byli jsme uspesni

    Tuner by se mel objevit v nabidce (viz obr 05.jpg)... Nelekejte se, ze na screenu jsou dve karty , je to tim, ze mam v pc tento tuner dvakrat

    A jako posledni zbyva naladit jednotlive stanice (viz obr 06.jpg). Upozornuji, ze pokud jste z Brna (mozna to bude i v jinych mestech, zde vypsanych - Praha ale jela), je potreba upravit dalsi XML soubor, protoze v puvodnim je ?asi? chyba, ktera mi ukonci s chybnou hlaskou kongifuraci MP. Cestu a jmeno souboru vam primo uvadi developeri MP v tomto okne. (V tomto souboru si muzete nastavit primo frekvenci, na ktere prijimate kanaly atd., ale vetsi mesta by meli ?snad? fungovat, nebo se da take zkusit vybrat jina zeme se vsemi pasmy. Pokud s tim budou problemy, ozvete se...)

    Po uspesne naladeni potvrdime OK a v dalsich podsekcich sekce Televison muzete kanaly umazat, prejmenovat atd. To uz by melo jit s trochou "hrani si" bez problemu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01.jpg 
Zobrazení: 497 
Velikost: 50.1 KB 
ID: 1882   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 02.jpg 
Zobrazení: 545 
Velikost: 91.0 KB 
ID: 1883   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 03.jpg 
Zobrazení: 407 
Velikost: 92.7 KB 
ID: 1884   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 04.jpg 
Zobrazení: 419 
Velikost: 69.9 KB 
ID: 1886   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 05.jpg 
Zobrazení: 406 
Velikost: 81.1 KB 
ID: 1887   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 06.jpg 
Zobrazení: 360 
Velikost: 75.0 KB 
ID: 1888  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem robbery: 06-01-2008 v 08:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Omlouvam se, ze navod na analog pridavam az dnes, bohuzel jsem musel odjet na sluzebni

    cestu...

    Takze jdeme na to:

    ANALOGOVA CAST:

    Potrebne soubory:
    --------------------------------------------------
    - Soubory, co byly vyse zminene pro Digitalni part
    - InterVideo Video Encoder - http://www.intervideo.com/jsp/WinDVR_Download.jsp
    (nevadi ze se jedna o trial verzi, program nebudeme vyuzivat, jde nam jen o knihovny .dll s Encoderem

    Jako prvni naistalujeme InterVideo Video Encoder a po instalaci pocitac restartujeme.

    Otevreme si muj prilozeny CaptureCardDefinition.xml.
    !!!POZOR!!! - pokud jste meli jiny Filter Moniker a menili jste ho, nezapomente si ho z vaseho upraveneho xml souboru vykopirovat, aby ste jej mohli vlozit do noveho, kde se nachazi i udaje pro analog. V .xml souboru (mem prilozenem) nas zajima druha cast a to analogova, tedy "LeadTek WinFast DTV2000 H (Analogue)".

    Pokud pouzivate stejne drivery atd., je mozne ze ani filtr moniker pro analog nebudete muset menit, stejne tak jak ste nemuseli pro digital. Ale pro ujisteni se podivame do GraphEditu na filtr moniker pro analog tuner, jestli se opravdu zhoduje s mym.

    Otevrte si tedy Graphedit a v nem > sekci Graph, Insert Filters (viz priloha 01.jpg)... najdeme filtr > WDM Streaming Capture Devices > Winfast DTV2000 H WDM Video Capture, klikneme na nej... (Zkousime ted kratsi verzi upravy, pocitam s tim, ze vsechny nazvy pro filtry mate stejne, prave diky verzi driveru, naistalovanem MPEG Encoderu atd.)

    V dolni casti okna nas opet zajima Filter Moniker. Presneji cast "ven_14f1...az po...rev_05", tedy udaj mezi prvnim # a druhym #.

    Udaj (Filter Moniker) si zkopirujeme a vlozime do noveho dokumentu v Notepadu... V druhem notepadu mame otevreny CardDefinition soubor (moji verzi) a pozornost zamerime na cast pro Filter moniker, zminenou v digitalni casti, ale ted pozor, pro analog (viz obr. 02.jpg).

    Za devid="... se nachazi ma verze Filter Monikeru. Vy muzete zkontrolovat, pokud se zhoduji ci ne. Pokud ne, prepiste jej vasim. Nezapomente ale na znaky "&", v tomto souboru musi byt jako "&", tak jak bylo zmineno pro digital.

    Soubor ulozime a nahradime za puvodni (obsahoval jen digitalni cast), pokud jste tak jiz neucinili...

    Nyni by mela byt take analogova cast karty podporovana a nezbyva nez se vrhnout na konfiguraci v samotnem Media Portalu.

    Prvni co musite udelat, nez si spustite MP Configuration, je otevreni ovladani hlasitosti a zaskrtnout "Ztlumit" u "Hlasitosti CD", pokud mate kartu zapojenou pres CD vstup. Pokud pres "Line in", je potreba ztlumit "Line in" (viz obr 03.jpg). Kdyz by jste tak neucinili, zvuk by hral dvakrat.

    Dalsim krokem je spusteni MP Configurace a nastavovani kodeku atd. Ve vyberu moznosti, by se mela objevit polozka "Encoder Filters", rozkliknete ji, a kliknete na "InterVideo Encoder". Zde je potreba vsechny udaje nastavit dle prilozeneho obrazku (05.jpg). Nastaveni ulozime tak, ze klikneme na OK, tim opustime MP Configuraci.

    Opet se vratime do MP Configurace a nyni se zamerime na Dekodery. Ty nastavime ve slozce Television. Zde jako video decoder muzete nechat "MP", audio s tim si trochu budete muset pohrat. Prozatim nejaky nastavte, po pridani analog casti a po naladeni kanalu, zjistite, jestli zvuk jede nebo ne. Konfiguraci opet ulozime kliknutim na ok (opustenim MP Configurace).

    Poslednim krokem je pridani analogove casti do MP, nastaveni, ladeni programu atd..
    V MP Configuraci vybereme sekci Television > Capture Cards, zde klikneme na Add. Tuner by se mel objevit v nabidce (viz obr 05.jpg)... Nelekejte se, ze na screenu je to zase duplikovane, je to tim, ze mam v pc tento tuner dvakrat.

    Nyni je potreba nastavit spravne zobrazeni a pocet snimku za sekundu. Pokud mate slabsi vykon pocitace, doporucuji Frame size nastavit na 352x288 Pal CIF, a Frame Rate vzdy na 25fps. A nakonec jiz jednotlive ladeni stanic "Autotune" (viz obr. 07.jpg). Po naledeni si zkuste sami dvakrat pokliknout na stanici, zda jede zvuk. Pokud ne, potvrdte a vratte se do nastaveni vyse zmineneho a zkuste zvolit jiny audio decoder. Vzdy po zvoleni nezapomente potvrdit OK (opustit MP Configuraci).

    Well done!

    ZAVEREM: I presto, ze podnikneme toto nastaveni se mi zvuk trochu rozbihal, nyni se nezpozduje video, ale trochu zvuk. Je to vsak s predeslim a jinym nastavenim (viz. od Jana Dedka) nesrovnatelny rozdil. Zde se jedna uz o mili sekundy, ne o sekundy. Je mozne, ze to je mensim vykonem meho pocitace, coz ale opravdu nemohu posoudit. Strucne receno, MP si moc nerozumi se Softwarovym Enkodovanim u analogovych tuneru.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01.jpg 
Zobrazení: 343 
Velikost: 90.2 KB 
ID: 2021   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 02.jpg 
Zobrazení: 233 
Velikost: 76.2 KB 
ID: 2022   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 03.jpg 
Zobrazení: 295 
Velikost: 49.3 KB 
ID: 2023   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 04.jpg 
Zobrazení: 196 
Velikost: 84.4 KB 
ID: 2024   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 05.jpg 
Zobrazení: 234 
Velikost: 92.6 KB 
ID: 2025   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 06.jpg 
Zobrazení: 208 
Velikost: 81.4 KB 
ID: 2026   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 07.jpg 
Zobrazení: 198 
Velikost: 76.2 KB 
ID: 2027  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem robbery: 24-01-2008 v 19:23 Důvod: update po dalsim zkouseni
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Jan Dedek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Perfektní práce
    Jestli by se ti chtělo i popsat návod na rozchození analogu, tak sem s tím.
    (post dávám jako "důležitý", aby se neztratil v záplavě ostatních)
    Nazdar,
    připojil jsem soubor jak pro verzi digital, tak i analog, stačí nahrát tento soubor místo původního a v MP vybrat příslušnou kartu, vyhodí to poprvé sice hlášku, že nemůže vytvořit Graph, ale i přesto to potom jede.

    Akorát jak bylo zmíněno výše zvuk se zpožduje a trochu to trhá, zatížení CPU je na 30% u C2D 6420.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Takze je pridano. Pokud najdu nejake jeste lepsi reseni pro analog, tak ho hned nahodim. Zatim je toto nejlepsi reseni jak pro analog tak i pro digital.

    Nedoporucuji od Jana Dedka, protoze tam je pouzit ten Encoder, kteremu se s MP moc nechce...

    Ad. zpozdeni zvuku - dalo by se to nejak zpozdit nastavenim ausio kodeku, naskytuje se ale otazka, zda by se to neaplikovalo i na digitalni cast?... Zatim nemohu rici.
    Naposledy upraveno uživatelem robbery: 24-01-2008 v 19:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    168

    robbery dík moc za návod.
    Hned jdu zkoušet.
    Ještě tak sehnat plugin který by rozchodil ten dalkač od TV karty v MediaPortalu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od BigSandy Zobrazit příspěvek
    Ještě tak sehnat plugin který by rozchodil ten dalkač od TV karty v MediaPortalu.
    Co takhle nastavit dálkáč v tray ikoně Leadteku na režim MCE a v MediaPortalu nastavit, že má používat MCE ovladač?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    168

    No pohybovat v menu jde a tlačítko enter také funguje.
    Kdyby však šlo přiřadit ke každému tlačítku nějaká funkce tak by to bylo lepší.

    Takže Digital již funkční.
    Zitra pokračovaní s anlogem.
    Naposledy upraveno uživatelem BigSandy: 11-06-2008 v 15:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    168

    Takže existuje i plugin pro MediaPortal k zprovoznění ovladač od teto karty a nastavení tlačitek k obrazu svemu .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    3

    Zdravim,
    mám problém s tim, že nemám ten soubor capturecarddefinition.xml nikde v adresáři mediaportalu, takže pokud byste někdo věděl co s tim tak mi dejte prosim vědět, díky moc.
    Naposledy upraveno uživatelem sekul: 16-11-2008 v 16:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    15

    Ahoj, taky s tím mám problém, pokud se něco dovím, dám tady vědět nebo to možná udělá autor návodu, doufejme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od sekul Zobrazit příspěvek
    Zdravim,
    mám problém s tim, že nemám ten soubor capturecarddefinition.xml nikde v adresáři mediaportalu, takže pokud byste někdo věděl co s tim tak mi dejte prosim vědět, díky moc.
    Co takhle si ho nechat vyhledat (Search) blbým Průzkumníkem, když už nevíte, co Vám stroj za zády dělá a kam Vám ho OS dal, páni tvorstva. Chybí (?), tak dodat, ne?! Ne že bych měl kartu této značky, chraň...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Co takhle si ho nechat vyhledat (Search) blbým Průzkumníkem, když už nevíte, co Vám stroj za zády dělá a kam Vám ho OS dal, páni tvorstva. Chybí (?), tak dodat, ne?! Ne že bych měl kartu této značky, chraň...
    Kdyby to šlo tak jednoduše, tak tady asi nepíšu. Soubor se nenachází nikde a pokud jej stáhnu odtud a dokopíruju, tak se nic neděje, jinak bych tady asi nepsal....

    Zkouším ze všech stran, ale kartu mi prostě nanajde
    Naposledy upraveno uživatelem sub.woofer: 17-11-2008 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Chlapci, mrkněte sem:
    http://forum.team-mediaportal.com/ge...missing-35549/
    řeší se tam váš problém (je vskutku mezinárodní) a je tam i onen soubor ke stažení.
    ... tak snad to pomůže.
    Ten soubor "capturecarddefinition.xml" si, už dle přípony, nevyrobí program, ale měl by být součástí Mediaportalu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    15

    Ja už ten soubor upravuju tak týden a prostě nic to nedělá, kartu mi to nenajde Už nevím co s tím, asi nakonec budu muset koupit jinou Neporadí někdo?
    Naposledy upraveno uživatelem sub.woofer: 19-11-2008 v 12:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    3

    Tak už jsem konečně našel ten soubor. Otevřeš MP-configuration a v levo nahoře je tlačítko User Config files, klikneš, a máš to tam.
    Dál sem si ,ale už neporadil. Chybi mi ta položka (v MP-configuration) Capture Cards. Takže kdybyste někdo věděl tak prosim pište.
    Naposledy upraveno uživatelem sekul: 24-11-2008 v 14:52
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LEADTEK Winfast DTV2000H - naběhnutí
    Od Gero v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-04-2009, 10:26
  2. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 11-12-2008, 16:37
  3. Winfast DTV2000H a DVB-T (Praha)
    Od roze_ce4you v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-07-2008, 07:18
  4. Leadtek WinFast 1000 S + MediaPortal
    Od RiMr v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-04-2008, 17:48
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-10-2006, 10:44