Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 39 z 39

Téma: V cem zjistit info o MPEG-2 (delka GOPu)?

  1. #31
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Jen by mě zajímalo co s tím až to zjistíte budete dělat ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Odsud, dával to sem někde StayMan, ale už si nevzpomenu, jestli to bylo někde v threadu nebo v downloadu. Hledej! Ale stejně asi bude "lepčí" ten MPEGanalizzatore nebo full BitrateView, tam to jde opravdu prohlížet v streamu podle hlavičky a dokonce i upravovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Citace Původně odesláno od StD
    Odsud, dával to sem někde StayMan, ale už si nevzpomenu, jestli to bylo někde v threadu nebo v downloadu. Hledej! Ale stejně asi bude "lepčí" ten MPEGanalizzatore nebo full BitrateView, tam to jde opravdu prohlížet v streamu podle hlavičky a dokonce i upravovat
    Už vidim jak upravuješ GOP z 15 na 12
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček Avatar uživatele maggo
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    32

    Zajimave, ted prochazim manual na DVD Architect 2 a tam pisou tyto parametry pro MC MPEG-2 z Vegasu, pri kterych nedojde k reenkodovani:
    PAL
    Maximum GOP: 30

    EH???! Dokaze mi to nekdo vysvetlit, kdyz pisete, ze dle specifikaci by to melo byt max. 1/2 Frame rate (25 / 2 = 12,5)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    maggo NEMALO by to byt framerate/2
    uz som to pisal, PAL 15, NTSC 18, cize int(framerate/2)+3 a nasledne to potvrdili dalsi (ostatne manual zo Scenaristu sa mi vala na stole)
    co citam, to si aspon orientacne pamatam ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    24

    Mago napsal:
    Zajimave, ted prochazim manual na DVD Architect 2 a tam pisou tyto parametry pro MC MPEG-2 z Vegasu, pri kterych nedojde k reenkodovani:
    PAL
    Maximum GOP: 30

    EH???! Dokaze mi to nekdo vysvetlit, kdyz pisete, ze dle specifikaci by to melo byt max. 1/2 Frame rate (25 / 2 = 12,5)
    Ja, neboli juice napsal:

    Komu se nechce jit na odkaz, tak vybiram:
    max 36 fields or 18 frames (NTSC)
    max 30 fields or 15 frames (PAL)
    Chapes, ze GOP 30 je mysleno pro fields neboli pro prokladane? Je rozdil mezi frame a field!!!! Kdo tu pise o 12,5? V kterem softu to nastavis? Uvedom si, ze co jsem citoval vyse je pro max. hodnoty!!!!!! Doporuceno byva pro PAL GOP 12 (frames) tj. 24 fields a pro NTSC je GOP 15 (frames) tj. 30 fields.
    V softech, jako je CCE a ProCoder je prednastavena univerzalni hodnota. Jak vidis vyse hodnota 15 je vhodna pro oba formaty, tj. pro PAL i NTSC.
    Pokud nevis co je prokladane a neprokladane, podivej se zde na web. Tak polopatisticky jsem nikde necetl.

    Pozn. Pokud nekde objevis soft s GOP 12,5 , dej vedet , rozhodne ho vyzkousim Takze na zaver: si neplet si frame a field.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček Avatar uživatele maggo
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    32

    OK, diky, ja to chtel jenom vysvetlit, po papuli nepotrebuju
    Proste jsem si neuvedomil rozdilnost slova frame a field...

    Jinak samozrejme 12,5 jsem napsal jako proste deleni bez naroku na hledani odpovidajiciho software s timto nastavenim. Ale aspon jste se pobavili
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    24

    OK, diky, ja to chtel jenom vysvetlit, po papuli nepotrebuju Smile
    Proste jsem si neuvedomil rozdilnost slova frame a field... Hhhh
    Nebuď úskoprsý , nikdo ti nechce dávat po papuli \/ a bavit se na cizí účet může jen ubožák . Možná jsem to napsal trochu ostřeji, ale já už jsem takový rapl a to v mém pokročilém věku nezměním
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Jano
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    601

    Takto by to malo byť lebo keď neni tak niektoré programy pindajú
    Napr.Tmpg DVD author alebo Sonic My DVD ten ho vezme ale aj
    keď bude mať 3,5Gb tak ho vyhlási za veľký a reencode

    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. jak zjistit silu signalu
    Od Dzon42 v sekci Linux
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-04-2008, 11:12
  2. Jak zjistit typ základní desky ?
    Od mouty v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2006, 14:07
  3. jak zjistit PIDy
    Od Zbynalek v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-02-2006, 22:35
  4. Jak zjistit čas nahrávky?
    Od Kolbis v sekci Editace videa
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 12-12-2005, 07:25
  5. Jak zjistit product key
    Od MarsSnickers v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 26-08-2005, 10:59