Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Prosba o pomoc s STB s HDMI na DVI u plasma monitoru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    Dobrý Večer,

    prosím o pomoc s řešením pro následující problém:
    Mám Plasma monitor Panasonic Full HD s DVI-D vstupem a pořídil jsem si k tomu dočasně (než budou penize na něco lepšího) STB Mascom MC1400T s HDMI výstupem. koupil jsem si proto na rychlovku kabel HDMI A na DVI-D o délce 5 m od Bandbridge. kabel je single link.
    A teď ten problém: pokud přepnu na STB signál na HDMI tak se mi na monitoru zobrazí jen šum jako při analogovém signálu. nevím co s tím a uplně z toho šílím. jinak RGB signál mi jinak funguje z STB scartu na Component/RGB (monitor). Vada přístroje to není protože už mám druhý který dělá to samý. Několikrát se mi podařilo zobrazit červeno-zelený obraz signálu pri manipulaci s HDMI kabelem.

    Špatný kabel nebo STB s Monitorem jsou nekompatibilní?

    Prosím poraďte co s tím
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele -Vl-
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    366

    DVI signál se dá připojit na HDMI ale opačně to asi nepůjde jelikož v HDMI je napřiklad přimícháno i audio a s tím si DVI neporadí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od -Vl- Zobrazit příspěvek
    DVI signál se dá připojit na HDMI ale opačně to asi nepůjde jelikož v HDMI je napřiklad přimícháno i audio a s tím si DVI neporadí.
    Tím to asi nebude, protože v DVI nejsou jednoduše pripojené zvukové signály, a kamarád co má uplně tu samou plasmu tak mu to funguje, rozdíl je jenom že má Rekordér Panasonic jako výstupní signál s HDMI.

    ale díky za snahu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele -Vl-
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    366

    Potíž je v tom že na ty zvukové signály nejsou v HDMI zvlášť fousy ale jsou přimíchány k videu. A pokud je tam přehrávač do HDMI přimíchá tak klasický DVI to nezpracuje. Co se týče tvýho kamaráda tak možná ten jeho Rekordér Panasonic pozná co je připojený a podle toho tam pustí data.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    To: VI

    nemuže to byt tim že to je Single DVI ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele -Vl-
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    366

    Tím to nebude. Single DVI zvládá HDTV 1080P na 60hz. Spíš dlouhý kabel nad 5 metrů. To ale pak jde pustit na nižší rozlišení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    Záhada je mi že to nezobrazí ani menu STB a když se podivám na manuál a piny v DVI v plasmě, tak jsou obsazeny všechny kromě pinu 8 protože tam jsou na pinech které v kabelu nejsou osazeny:
    4.TMDS 4-
    5.TMDS 4+
    12.TMDS 3-
    13.TMDS 3+
    20.TMDS 5-
    21.TMDS 5+

    ještě mne napadlo že bych zajel ke kamošovi s STB, ten ma HDMI na HDMI kabel připojenej na redukci HDMI na DVI.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    Zvláštní STB Mascom MC1400T si skutečně neporadí s DVI výstupem na plasma monitoru. To mě dost mrzí protože za tu cenu co ho ted prodávaj je velmi slušnej
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    39

    Mascom neznam,ale obecne,pokud jede scart,tak je nastaven vystup asi na 576i a ten HDMI neprenese.Je treba nastavit upscaling minimalne na 576p aby se neco delo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Plazma: Duel LG vs. PANASONIC prosba o pomoc !
    Od Gregy v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-10-2010, 15:33
  2. Prosba o pomoc s vyberem LED LCD
    Od tomazavr v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 19-10-2009, 19:29
  3. Prosba o pomoc s nastavením
    Od jacobik v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-08-2009, 19:40
  4. !!!!! prosba o pomoc (KRADEZ) !!!!!
    Od joe1 v sekci Videokamery
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-07-2008, 16:42
  5. Prosba o pomoc s vyberem kamery
    Od butcherson v sekci DV/HDV
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-06-2008, 09:52