Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: ProCoder, VirtualDub a DVD MPEG2

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele imported_giga
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    22

    Ahoj,
    film z DV kamery jsem pomoci ProCoderu prevedl na DVD MPEG2 PAL. Kdyz to zkusim otevrit ve VirtualDubu abych aplikoval filtry, tak mi to hlasi "No video frames found in MPEG file". nevite nekdo co s tim?

    A druhy dotaz, pokud chci video z miniDV kamery davat na DVD sestrihane jaky je nejlepsi postup?
    Stahnout z kamery -> Prevest na MPEG2 (ProCoder) -> Aplikovat filtry (napr. virtual dub) -> sestrihat ve vagasu -> Mastering?

    Nebo jake poradi?

    Dik moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Stahnout z DV kamery -> postrihat -> aplikovat filtre/efekty -> ulozit/poslat do ProCodera -> authoring DVD !!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Tean
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    423

    Zly postup si zvolil. Ak chces este aplikovat nejake filtre vo VD (zrejme mas dovod), tak to nechaj ako DV.
    Idealny postup:
    1)stiahni do PC
    2)zostrihat (pripadne + nejake filtre) napr. vo Vegas, Premiere
    3)export rovno do mpeg2+AC3 alebo ako DV a potom do mpeg2 napr. procoderom
    4)DVD Authoring
    5)palenie

    Z toho co pises usudzujem, ze to ide na DVD. Tak preco VD ?? Nemaju editovacie softy to co hladas??

    Pre otvorenie DV vo Virtual Dub(Mod) nainstaluj Mainconcept DV kodek
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele imported_giga
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    22

    Dik moc za rady!

    No ja zrovna potrebuju stabilizovat obraz co natacela kamaradka. A ve VD mam filtr Deshaker (zkousel jsem ho na necem jinem a celkem se to zlepsilo). Ve Vegas jsem nic podobneho nenasel.

    Pokud to budu prevadet do MPEG2 ProCoderem 1.5 je vyhovujici nastaveni pro PAL DVD, ktere tam maji (krome zvyseni bitrate ...)

    Vim ze se ptam blbe, ale kde bych nasel ten Mainconcept DV kodek?

    Jeste jednou diky!

    Citace Původně odesláno od Tean
    Zly postup si zvolil. Ak chces este aplikovat nejake filtre vo VD (zrejme mas dovod), tak to nechaj ako DV.
    Idealny postup:
    1)stiahni do PC
    2)zostrihat (pripadne + nejake filtre) napr. vo Vegas, Premiere
    3)export rovno do mpeg2+AC3 alebo ako DV a potom do mpeg2 napr. procoderom
    4)DVD Authoring
    5)palenie

    Z toho co pises usudzujem, ze to ide na DVD. Tak preco VD ?? Nemaju editovacie softy to co hladas??

    Pre otvorenie DV vo Virtual Dub(Mod) nainstaluj Mainconcept DV kodek
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    Chlapi, moc se omlouvám, ale mohli byste mi poradit jak vyrenderovat projekt vytvořený ve Vegasu prostřednictvím Procoderu? Když dám render ve Vegasu,( chci to dát do MPEG 2) tak se mi tam objeví Main concept.Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    No neviem ci sa ti oplati spekulovat s ProCoderom (rychlost zavratna z Vegasu), ale ten MCMpegEncoder je celkom fajn, vie CBR a aj 2-pass VBR, vie aj elementary stream (*.m2v) a ako vravim, cez frameserver do ProCodera je to u DV zaznamu zbytocne. (U ostattnych formatoch by som to este pochopil )
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    Díky StayMane, to jsem potřeboval vědět. Vzhledem k tomu, že jsem se tady na forech dočetl, že Procoder je jednička, a Mainconcept až asi podle některých třetí, tak jsem chtěl zkusit ještě větší kvalitu a rychlost .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Len s tou rychlostou som to myslel (cez frameserver ucite) prave opacne
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    To uz skor ulozit ten projekt zas ako DV AVI, co je pretty fast, a to AVIcko konvertnut ProCoderom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Ale čekat u ProCodera velkou rychlost, nevím, nevím ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Pisal "skor" \/ , ale zase strati cas s tym "ulozenim" DV, tak je to za jednu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    Citace Původně odesláno od Hawkey
    To uz skor ulozit ten projekt zas ako DV AVI, co je pretty fast, a to AVIcko konvertnut ProCoderom.
    To už mne taky napadlo, ale byla by to operace navíc.Přesto děkuji za radu(y).
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problem s VirtualDub-MPEG2
    Od b0d v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-03-2008, 19:16
  2. Virtualdub mpeg2 konecne v nove verzi
    Od inseminator2004 v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-07-2005, 19:09
  3. Procoder reencode do mpeg2
    Od dick_tvf v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-02-2005, 10:31
  4. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-11-2004, 10:21
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-09-2004, 15:09