Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Rušení Leadtek Winfast TV2000 XP Expert

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    11

    Obraz u této karty má vodorovné světlé pruhy. Dočetl jsem se, že by mohl pomoci galvanický oddělovač, který jsem si objednal, protože jsem připojen na kabelovku UPC. Taky jsem se ale jinde dočetl, že to může způsobovat rušení zdrojem v PC nebo HDD. Zdroj mám Eurocase 450W PFC. Vypozoroval jsem také, že pruhy se výrazně vytrácejí a někde zmizí úplně, když je CPU naplno vytížen (99%).
    Chtěl jsem se tedy zeptat, jelikož tomu moc nerozumím, jestli jde takto rušená karta ještě nějak jinak "odstínit". Nějak spojit s bednou, nebo tak něco...Díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Udělej si napřed zkoušku:
    Vyndej koax z tuneru a pusť si na PC přes tuner jakýkoli program. Bude ti sice maximálně zrnit a obraz bude černý, ale pokud tam neuvidíš tebou zmíněné pruhy, máš vyhráno. Ten oddělovač ti pomůže (nebo podobný filtr, o jakých je psáno v "Bastlírně"). Pokud tam ty pruhy uvidíš, tak je to rušení uvnitř PC a to je každá rada drahá. Jinak předpokládám, že ani český výrobce PC zdrojů EuroCase si již dnes nedovolí vyrobit produkt, který by rušil PC (já jsem kdysi takový zdroj měl)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    11

    Tak jsem vytáhnul ten koaxiál a obraz byl jednolitá modrá bez pruhů. V nastavení programu WinFastPVR2 jsem nikde nenašel jak tu modrou přepnout na to zrnění. Tak jsem ale zkusil v tom programu spustit soubor WMV a ten byl v pořádku. Žádný pruhy.
    Pak jsem to ještě zkusil v linuxu v tvtime, tam ta modrá vypnout šla a tam v tom zrnění to teda taky nevypadalo, že by tam ty pruhy byly.... No tak budu doufat. Až mi příjde ten oddělovač, tak sem určitě napíšu jaký jsem koupil a jestli to pomohlo. Pro příští generace
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    11

    No tak jsem koupil TONER XTI-1G Isolator http://www.skysoft.cz/DetailPage.asp?DPG=42423 a vůbec nic. Jako bych tam nic nedal. Tak teda nevim co s tim
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    11

    Ještě sem dám snímek.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obr.jpg 
Zobrazení: 158 
Velikost: 63.7 KB 
ID: 1956  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    No je to alchymie. Já teda viděl skutečné rušení, to tvé je ještě paráda. Něco je rušícího ještě uvnitř PC skříně.
    Já jsem mimo ten oddělovač ještě používal stíněné IDE kabely. A také je vhodně vyzkoušet jinou pozici PCI slotu (pokud je výběr). není dobré mít tuner v blízkosti ventilátorů (z praxe vyzkoušeno - dělá to divy, takový ventilátorek), ....... chce to zkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    11

    PCI sloty jsem měnit zkoušel, kabely mám ty úzký SATA a nejbližší větráček je až na CPU. Nejlepší je, že hned po zapnutí tam ty pruhy nejsou. Vytvoří se tak až za 3 minuty po spuštění. Možná že je to fakt nějakým větráčkem. Třeba začne rušit až když si sám zvýší otáčky podle teploty....Zkusím je večer vypnout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    11

    Tak jsem nakonec musel koupit nový zdroj, protože ten starý odešel. Vybral jsem si kvalitní Corsair a je po pruhách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    102

    taky se chystám na novej zdroj já teda novej ted mám jenže...má pasivní PFC .. a předtím.. jsem měla nevím jakej zdroj ale myslím žez aktivním PFC a obraz jsem měla super.. no ale od nového zdroje je to pěkně na houby
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    102

    jo a víte co jsem zjistila? docela mě to překvapilo.. od nového zdroje.. jsem si tak říkala že ta moje tv tak divně ukazuje.. tak jsem si říkala jestli se mi nepokazil UPC... no a když jsem od tv odpojila kabel k tv kartě.. tak tv ukazuje krásně.. takže ke všemu mi pc ruší televizi... fakt úžasní... stejně je to zdrojem.. než jsem měla novej zdroj ukazovalo mi to hezky..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Pokud chcete mít TV kartu v počítači, vyhněte se levným PC zdrojům od EuroCase.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    102

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Pokud chcete mít TV kartu v počítači, vyhněte se levným PC zdrojům od EuroCase.

    já si chci od Fotron nebo tak nějak..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Citace Původně odesláno od memol Zobrazit příspěvek
    já si chci od Fotron nebo tak nějak..
    Mrkni se na spřátelený web www.svethardware.cz a tam do sekcí věnujících se PC zdrojům.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    11

    Tak tak, já měl EuroCase co jsem dostal s bednou a když jsem četl kolika lidem vyhořel a vzal s sebou půlku kompu, tak jsem si koupil Corsair. Což je prej vytuněnej Fortran. A je krásnej
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Umí Leadtek WinFast TV2000 XP Expert zapnout sám PC?
    Od cervcerv v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-05-2005, 07:33
  2. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-02-2005, 07:38
  3. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 24-01-2005, 17:01
  4. Leadtek Winfast TV2000 XP Expert + PVR - vytuhava
    Od doxa v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-01-2005, 08:30