Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: VD+Frameserver - jak 2-pass zrychlit?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele maggo
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    32

    Zdar

    prevadim nagrabovana AVI do MPEG-2 pres VirtualDub (aplikuji nejake filtry) a frameservrem to posilam do Mainconcept.

    Nekde jsem cetl, ze v tomto pripade 2-pass encoding je dlouhy proto, ze se ve VirtualDubu vlastne filtry aplikuji dvakrat, ale ze to snad jde trochu obejit tim, ze by se pri prvnim pruchodu poustelo video bez filtru, protoze evidentne na rozhodovani, kde jak moc kodovat, aby se dosahlo prumerneho bitrate, nemaji filtry prilis velky vliv.
    Ale nedocetl jsem se nejaky pro me pochopitelny postup. Muzete mi nekdo poradit?

    Dekuji velice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    Postup je velmi jednoduchy. Ked robis ten batch job tak prvy prechod das len otvorenie videa + resize, nasledne Add batch job, az do druheho zaradis filtre a zas Add batch job. Ale rob to len ak si presvedceny ze nezmenia povahu videa natolko ze tie udaje z 1. prechodu budu trochu... mimo. Lebo aj to sa moze stat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od Hawkey
    Postup je velmi jednoduchy. Ked robis ten batch job tak prvy prechod das len otvorenie videa + resize, nasledne Add batch job, az do druheho zaradis filtre a zas Add batch job. Ale rob to len ak si presvedceny ze nezmenia povahu videa natolko ze tie udaje z 1. prechodu budu trochu... mimo. Lebo aj to sa moze stat.
    On už resize zpomalí, a pokud další filtry proces dále podstatně zpomalují, tak mohou údaje z 1. průchodu výsledek i zhoršit. Já doporučuji spíš používat AviSynth.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele maggo
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    32

    A muzes mi objasnit, jak pracuje AviSynth v tomto pripade?

    Jinak co se tyce Batch Job ve VD, tak chces rict, ze Mainconcept pri prvnim pruchodu sahne po prvnim Jobu a pri 2. pruchodu po dalsim Jobu??? Hmmmmm...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Hawkey
    tohle pouzit nejde, pokud jde o frameserver, to jde pokud se dela two pass ve virtualdubu treba do divx, ale ne pres frameserver, podle mne to urychlit nepujde, protoze enkoder potrebuje stejna data v obou pripadech, jinak to muze zhorsit vyslednou kvalitu - pokud bude prvni prychod se sumem a druhy bez sumu, tak vysledek nebude idealni, takz ebych tam ty filtry radeji nechal
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele maggo
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    32

    Pak se mi mozna zda pro tyto pripady vhodnejsi TMPGEnc, ktery ma treba odsumovaci filtr v sobe. Nebo Vegas 4. Dela Vegas 4 2-pass nebo 1-pass? A jak by to bylo u techto programu s rychlosti prip. 2-pass encodingu (pokud ho maji)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    zase do vdubu je tech filtru vic, vegas ma taky 2-pass pro mpeg, ale az od verze 5, takze tim to jde taky, ale dela to uplne stejne - zase se pocitaji vsechny filtry a prechody znova

    jediná možnost urychleni je to asi vyexportovat do DV, Huffyuv, MJPEG apod. ve vysoke kvalite a pak teprve delat prevod do MPEG, DivX, ... v 2-pass
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    Citace Původně odesláno od Mike
    pokud bude prvni prychod se sumem a druhy bez sumu, tak vysledek nebude idealni, takz ebych tam ty filtry radeji nechal
    "Ale rob to len ak si presvedceny ze nezmenia povahu videa natolko ze tie udaje z 1. prechodu budu trochu... mimo." - toto bolo presne o tom
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    V tomto pripade - odsumenie - by motion vectors +/- sedeli, ale scene complexity sa znizuje. Obcas to ide... obcas nie. Ja tomu vzdy dam radsej tie 2 plne, ale ak ma niekto slabsi stroj je to na nom. Len neviem ci kym testne parametre pre 2 prechody zvlast tak mu to nezozerie viac casu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    58

    Maggo
    TMPGenc je při 2 pass enkodingu cca stejně rychlý jako Procoder při 2 pass. Nebo jsem měl spíš napsat pomalý. Ale je fakt, že oba patří v enkodinku ke špičce.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. převod do WMA: VBR, 2-pass
    Od human200 v sekci Editace audia
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-05-2011, 20:47
  2. Frameserver je na..
    Od stayman v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-06-2007, 13:30
  3. VBR 2 pass Vegas 7c
    Od ai v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-12-2006, 19:17
  4. Two pass render
    Od Smik v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 13-03-2006, 16:26
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-09-2005, 17:21