Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Jak propojit Notebook a LCD TV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Koupil jsem si 32" LCD TV Philips 7862 a mám notebook Acer Aspire 5720G. V NB je výstup videa jak přes RGB, tak i DVI. V televizi jsou 3 HDMI, aj.
    Koupil jsem si kabel DVI to HDMI (na obale je mozna napsano HDMI to DVI) a zarizeni jsem propojil. v NB mám Windows Vista a grafickou kartu HD Radeon HD 2300.
    PROBLEM:
    Nejsem schopen propojit NB s televizi tak, aby na obou LCD panelech bylo spravne (nativni) rozliseni! Tedy, na notebooku 1280x800 a na LCD TV Philips 1366x768. Podarilo se mi jen 1024x768 zaroven na obou panelech. Kdyz na NB prepnu obraz na externi obrazovku, TV zobrazi na cerne hlasku: "zadny videosignal". Nevim co s tim, ovladace videokarty na NB mam nejnovejsi, firmware v TV uz take. presto jsem si s tim hral dnes do dvou rana a zbytecne.
    Otazka:
    Ma s tim nekdo podobne zkusenosti? Vi nekdo jak se to da provozovat a nastavit? Neni na to nejaky software, utilitka?

    Diky, Milan
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    326

    NB nepodporuje rozlisenie 1366x768, TV nepodporuje 1280x800. Co chces riesit? Ked chces mat klon, musis najst take rozlisenie, ktore podporuje aj TV aj NB (podla podporovanych rozliseni v manuali k TV). Toto je nevyhoda NB, ze obsluhuju 2 obrazovky, cize ak chces dostat nativ do TV, musis ho nastavit ako primarny monitor na NB.
    Este je moznost rozsirenej plochy, kedy je zvycajne mozne nastavit akekolvek rozlisenie na sekundarnom monitore, ale cele to ma potom obmedzene pouzitie a na prehravanie filmov to nie je najlepsie riesenie.

    EDIT: Este ma napadlo, nemam sice ziadnu z novsich grafickych kariet NVIDIA/ATI, ale nie je moznost nastavit DVI vystup len pre filmy rezim TV 720p? V tom pripade by ti filmy mali ist v pohode aj na rozsirenej ploche.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    777

    mas klonovany obraz nebo dve samostatne plochy? otazkou je zda tohle nativni rozliseni 1366x768 podporuje tv... v manualu se pise ze podporuje 1360 x 768 60 Hz tak zkus nastavit ne 1366 ale 1360 a uvidis...
    zkousel jsi to pripojit (nenativ) jako 720p popr. 1080p? jestli jo jak to vypadalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Krayzie Zobrazit příspěvek
    NB nepodporuje rozlisenie 1366x768, TV nepodporuje 1280x800. Co chces riesit? Ked chces mat klon, musis najst take rozlisenie, ktore podporuje aj TV aj NB (podla podporovanych rozliseni v manuali k TV). Toto je nevyhoda NB, ze obsluhuju 2 obrazovky, cize ak chces dostat nativ do TV, musis ho nastavit ako primarny monitor na NB.
    Este je moznost rozsirenej plochy, kedy je zvycajne mozne nastavit akekolvek rozlisenie na sekundarnom monitore, ale cele to ma potom obmedzene pouzitie a na prehravanie filmov to nie je najlepsie riesenie.

    EDIT: Este ma napadlo, nemam sice ziadnu z novsich grafickych kariet NVIDIA/ATI, ale nie je moznost nastavit DVI vystup len pre filmy rezim TV 720p? V tom pripade by ti filmy mali ist v pohode aj na rozsirenej ploche.
    Jak jako co chci resit? Chci na kazdem zarizeni nativni rozliseni a myslel jsem, ze se to vyresi tou zozsirenou plochou, protoze mi Wokna rekli, ze pak lze obe zarizeni nastavit na sobe nezavisle.
    Kdyz se podivas na adresu http://www.consumer.philips.com/cons.../32PFL7862D-10 tak uvidis, ze TV ma udajne podporovat PC rozliseni 1360 x 768, 60 Hz. Klidne si to tedy pustim jen na TV, protoze si chci poustet z NB DVD a HD video. Nicmene to jsem taky zkousel a neslo mi to. Tezko rici, jestli za to nemuze nejaky ovladac programu Acer ePresentation Manager, ktery ovlada mozny vystup na projektor a ma 3 rezimy (NB LCD Only, projekce XGA 1024x768, a projekce normal 800x600).
    Naposledy upraveno uživatelem mtucek: 20-12-2007 v 10:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od robert.kotasek Zobrazit příspěvek
    mas klonovany obraz nebo dve samostatne plochy? otazkou je zda tohle nativni rozliseni 1366x768 podporuje tv... v manualu se pise ze podporuje 1360 x 768 60 Hz tak zkus nastavit ne 1366 ale 1360 a uvidis...
    zkousel jsi to pripojit (nenativ) jako 720p popr. 1080p? jestli jo jak to vypadalo?
    Zkousel jsem prave i klonovany obraz, ale tan mi televize zobrazila jen v rozliseni 1024x768. Ovldace od teto karty jsou ve srovani s nVidia naprosto mizerne. Takove nasvateni o jakem tu mluvis mi SW Aceru vubec neposkytuje Pokud nastavim rozsirenou obrazovku, dosatanu v tom ovladaci na vyber rozliseni pro jednotliva zariteni, ale pro toho Philpse mi to nenanabizi onech 1360*768, ale 1024*768 a pak az vyssi, ktere ta TV taky nezobrazi
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    777

    pohledej na foru - nasel jsem odkaz na jeden programek, ktery ti umozni jakekoli nastaveni... a muzes nastavit tech 1360 a nezapomen na 60hz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od robert.kotasek Zobrazit příspěvek
    pohledej na foru - nasel jsem odkaz na jeden programek, ktery ti umozni jakekoli nastaveni... a muzes nastavit tech 1360 a nezapomen na 60hz...
    Tak proc sem ten link proboha neposles?? Neni to snad uzitecne i pro ostatni?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    777

    zatim zkus vyuzti v catalystech 7.10 je digital panel (DVI)4 a jedna z podslozek je HDTV suport - tam muzes nastavit podporu ruznych hdtv formatu...
    Naposledy upraveno uživatelem robert.kotasek: 20-12-2007 v 12:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    326

    Citace Původně odesláno od mtucek Zobrazit příspěvek
    Tak proc sem ten link proboha neposles?? Neni to snad uzitecne i pro ostatni?
    Nic v zlom, ale s tym linkom, co mas v podpise to myslis smrtelne vazne? Ak ano, tak nechapem ako niekto s "tolkymi skusenostami" v IT zalozi taketo vlakno. Mimochodom, nie som si isty, ale tym programom bol asi mysleny PowerStrip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Krayzie Zobrazit příspěvek
    Nic v zlom, ale s tym linkom, co mas v podpise to myslis smrtelne vazne? Ak ano, tak nechapem ako niekto s "tolkymi skusenostami" v IT zalozi taketo vlakno. Mimochodom, nie som si isty, ale tym programom bol asi mysleny PowerStrip.
    Ano, myslim to zcela vazne. Mam se za to snad stydet? Jsem v praci a nemam cas se na to soustredit a resit a objevovat uz objevene. Je pro me snazsi se zeptat nekoho, kdo je v tomto ohledu uz zkusenejsi. Setrim tim svuj cas, potazmo penize. Co delas Ty, ze to nechapes a musis se tak ptat? Jinak diky za tip, zkusim zagooglit..
    Naposledy upraveno uživatelem mtucek: 20-12-2007 v 12:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    777

    mtucek - tusim ze mi powerstrip moc nefungoval ale vyzkousej Omega Drivers pro ati nebo nebo nejnovejsi catalyst
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    326

    Zhodou okolnosti pracujem tiez v IT a na prvy pohlad som mal pocit, ze to vlakno zakladal uplny zaciatocnik, resp. nezainteresovany clovek do IT. Este raz, nechcel som ta urazit ani nic podobne, len som si to chcel overit. Kazdy mame nejaku specializaciu a siet ako taka zase nie je tou mojou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od robert.kotasek Zobrazit příspěvek
    zatim zkus vyuzti v catalystech 7.10 je digital panel (DVI)4 a jedna z podslozek je HDTV suport - tam muzes nastavit podporu ruznych hdtv formatu...
    No problem je, kdyz si stahnes ovladace Catalyst 7.10, tak na notebooku je nenainstalujes, protoze tam je mobile grafika a tu ty ovladace nepodporuji. Tedy alespon jejich instalator. Nasel jsem nekde nejaky jejich modifikator, instalace prosla, ale ovladace a ovladaci panel nikde. Takze jsem tam dal zase ty od Aceru a v tech nic takoveho neni
    Naposledy upraveno uživatelem mtucek: 20-12-2007 v 12:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    326

    Omega drivers su v pohode, sam ich pouzivam, lebo na moju X700 v NB z pred 2.5 rokov som novsie ovladace ako bola kupa NB nenasiel. Len v niektorych konfiguraciach zvyknu robit blbosti, ale je to velmi male percento.

    EDIT: Omega Drivers su vlastne neoficialne ovladace pre vsetky oficialne nepodporovane ATI graficke karty a teda aj pre ATI mobile karty.
    Naposledy upraveno uživatelem Krayzie: 20-12-2007 v 12:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Krayzie Zobrazit příspěvek
    Zhodou okolnosti pracujem tiez v IT a na prvy pohlad som mal pocit, ze to vlakno zakladal uplny zaciatocnik, resp. nezainteresovany clovek do IT. Este raz, nechcel som ta urazit ani nic podobne, len som si to chcel overit. Kazdy mame nejaku specializaciu a siet ako taka zase nie je tou mojou.
    Ja to beru, ale kdybych se mel zajimat o vsechno, tak nedelam nic jineho, nez lezim v google. A uprimne chlapy, radsi se budu venovat svoji zene, nez klavesnici
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-09-2010, 23:41
  2. JVC GR-DVP7: Jak propojit s PC?
    Od fanynek v sekci Videokamery
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 03:20
  3. Cim propojit nb a tv?
    Od Travisxx v sekci Bastlení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-11-2008, 23:03
  4. jak propojit notebook s tv?
    Od hoobbe v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-10-2008, 20:12
  5. jak propojit notebook s tv?
    Od luko v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-01-2007, 18:51