Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: DTV2000H-kvalita antény a její vliv na funkčnost

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    80

    K této kartě mám připojenou jednoduchou pokojovou anténu, vytvořenou podle návodu na Internetu z přípojného televizního kabelu, obnažením koncové části. Chytám 5 digitálních TV stanic a několik FM radií. V programu WinFast PVR2 však nejde dálkové ovládání a na stavovém okně nejsou údaje, které jsou popisovány v manuálu, staženém ze stránek http://www.leadtek.cz/. Ani v nastavovacím panelu nejsou zobrazeny záložky pro nastavení videa. Jsou tyto nedostatky způsobené použitím této jednoduché antény?
    Zatím totiž nemohu do karty zapojit anténu od kabelové televize, protože mám nějaké problémy s proudovým jističem elektroinstalace v bytě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Ad dálkové ovládání: V pravém dolním rohu monitoru by jsi měl mít ikonku tuneru. Pokud tam není, nepůjde DO.
    Ad ostatní: Pokud normálně a nerušeně přijímáš programy, musí všechny záložky apod. být funkční.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    80

    Já teprve začínám s touto kartou a proto nedovedu vše přesně popsat. Pokud jde o ikonu tuneru, nevím jestli má být na monitoru PC v ovládacím panelu anebo na obrazovce při přijímání vysílání. Pokud jde o ostatní problémy, záložky nejsou na panelu nastavení v režimu video. Pokud v ovládacím panelu zvolím Nastavení, objeví se možnost zapnutí dálkového ovládání, které mám povolené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    80

    Pane Mašku, oba dva dokumenty jsem si našel a prohlédl, pro mne je trošku problém, že jsou v angličtině. Ze stránek Leadteku.cz mám stažené překlady těchto návodů. Pokud jde o manuál k instalaci, tam je překlad včetně obrázků úplně stejný , pokud jde o program PVR, tam jsou bohužel rozdíly, protože nejde o WinFastPVR2, ale o WinFastPVR/WinFastFM. Mám nainstalovanou PVR2 verzi 2.0.2.37, rovněž ovladače karty jsem měl pro instalaci stažené nejnovější. Na panelu nástrojů (u hodin) mám ikonu WinFastWizard, která nabízí při stisku pravého tlačítka myši (PTM) 4 možnosti a to WinFastPVR2, WinFast FM, Setting a Unload. V nabídce Setting potom nastavím záznamové zařízení WinFast DTV2000 H Video Captur, dálkové ovládání mám nastavené na Umožnit, TV Source – Antenna, je tam ještě políčko MCE Remote, které nemám zatržené (nevím na co to je).
    U spuštěné aplikace v módu v režimu WinFast FM jsou všechny nabídky v ovládacích panelech tak, jak to je v anglickém originále, včetně záložek pro nastavení zvuku, seznamu kanálů a časového rozvrhu. I když mám českou verzi, jsou v některých českých názvech u diakritiky problémy, ale to není podstatné.
    Pokud jde o mód v režimu video (WinFastPVR2), tam již v ovládacích panelech některé ikony (SAP,AC3) nejsou funkční, u naladěných TV stanic (mám všech pět z prvního digitálního multiplexu) není u všech vidět programová nabídka, při najetí na ikony se nezobrazí bublina s popisem toho, co daná ikona zabezpečuje (to asi nemusí fungovat?).
    Jak jsem již psal v úvodním dotazu, nefunguje mně dálkový ovladač. Není mně vůbec jasné, na jaké módy by fungovat měl, kam ho mám nasměrovat, zda má někdy blikat kontrolní světélko apod. . S připojením kabelu antény od UPC mám problém, protože mně to vyhazuje proudový jistič v bytě, ale to je asi otázka velmi složitá a budu ji muset řešit zvlášť.
    Pokud byste mně mohl dát nějakou další radu, jak věci dořešit, budu velmi rád a předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Asi hloupá otázka, ale pro jistotu se optám: Antenní čidlo jste do karty zastrčil před prvním spuštěním tuneru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    80

    Pokud myslíte kabel od UPC nejsem si jist, ale asi až po jeho spuštění.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Citace Původně odesláno od konecm39 Zobrazit příspěvek
    Pokud myslíte kabel od UPC nejsem si jist, ale asi až po jeho spuštění.
    Nikoli kabel (koax) od UPC., ale čidlo pro dálkové ovládání. To se zasouvá do specielní zdířky na tv kartě a ten konec se umisťuje tak, aby na něj viděl DO.
    (já jsem se asi původně špatně vyjádřil - ale ona to vlastně taková antenka pro DO)
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 19-12-2007 v 20:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839



    Remote control
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    80

    Pane Mašek, perfektní rada, dálkové ovládání již funguje. Nedaří se ještě zvyšovat a snižovat hlasitost i když se to na ovládacím panelu WinFast FM barevně projevuje. To však asi není problém dálkového ovládání. Já se budu dál učit a pokud budu potřebovat, ještě bych požádal o další rady. Ono je to totiž bez podrobného návodu a potřebných zkušeností dost problematické. Ještě, že existují ochotní lidé, kteří to chápou a dovedou pomoci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    80

    Pane Mašku, pokud jde o dálkové ovládání, problém byl za Vaší pomoci vyřešen.
    V souvislosti s mou snahou o převedení kazet VHS do PC mám problémy i se zvukem. Bylo mně řečeno, že musím propojit videorekordér audio kabelem s TV kartou. Na obrázku,který jste mně poslal je na TV kartě zdířka Audio vstup. Já však na své kartě žádnou takovou zdířku nemám. S kartou jsem obdržel(nevím jak to správně nazvat) jakousi redukci pro zasunutí do konektoru Video vstupu, na kterém je celkem 5 vývodů (S-video, 1 červený,1 modrý a 2 bílé konektory). Je jeden z nich pro připojení zvuku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Mrkni do přílohy
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: winfast_dtv2000h_5.jpg 
Zobrazení: 87 
Velikost: 118.3 KB 
ID: 1957  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    80

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Mrkni do přílohy
    Ano, tento obrázek potvrdil to, že moje TV karta je verze "J". Celý můj problém je teď řešen na diskusním fóru v sekci zachytávání, takže tady bych to duplicitně nechtěl řešit. Problém mám nyní již jen se zvukem při přehrávání s VCR do PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Lg 37ld420 a jeji ci slot
    Od donnybachatek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-03-2011, 20:46
  2. Koupě lcd v zahraničí a její funkčnost v ČR
    Od ogar49 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-11-2008, 17:11
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 07:31
  4. Ovlivňujě el. rozvod funkčnost TV karty ?
    Od cz.tomik v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-02-2008, 20:53
  5. čistící kazeta a její použití
    Od yaso v sekci Videokamery
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 09-02-2006, 23:19