Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Další fonty do Vegas 7

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    19

    Po několika pokusech,když jsem potřeboval ve vegas 7 použít na titulky některé mnou nainstalované fonty a ono to nešlo objevil jsem řešení(možná trochu krkolomné ,ale funguje).Předem upozorňuji,že nejsem žádný odborní přes fonty a co zde uvádím k tomu jsem více méně došel metodou pokus-omyl.V programu FontLab Studio (www.fontlab.com tento jsem použil já) otevřít daný font.Můžu doplnit háčky čárky pro češtinu.
    Pak konkrétně pro FontLab Studio (uvádím názvy tlačítek v uvozovkách)
    "File"_"Font Info.."_"Encoding and Unicode" a do okna "Supported codepages:" přesunout "1252 Latin 1" a "1250 Latin 2:Eastern Europe"_"Apply"_"OK".
    Pak "File"_"Generate Font.."uložit jako xy.ttf nebo xy.otf.Pak tento uložený soubor xy.ttf nebo xy.otf přesunout do složky "C:\WINDOWS\Fonts".To je vše.Pak ve vegas 7 v textu najdu font xy a není problém ho běžně používat.Funguje i v Heroglyph.Snad jsem s tím nikoho moc neunavil a někomu snad i pomůžu.U mne tento postup funguje odskoušeno na cca 20 fontech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Krist
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    378

    Ted to zkouset nebudu ale dikec, urcite na to prijde. S tema fontama to je nekdy fakt svizel. Ve v.8pro to bude asi to samy. Zatim si to dam do oblibenych
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    TitlePro by uz nemal mat problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Krist
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    378

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    TitlePro by uz nemal mat problem.
    No tak tim lip, zatim jsem ve v.8 delal jen dve veci a pouzil ve spechu jen klasicky text. Na tittlepro si budu muset teprve zvyknout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    365

    Zdravím a dík za inspiraci. Jestli to dobře chápu, upravuješ fonty, které nejsou české. Já mám ale problémy s fonty, které v jiných programech bezvadně fungují, ale ve Vegasu 7 (již od 4) znaky s diakritikou zůstanou v předchozím fontu. Dělá mi to spousta ozdobných fontů a jako naschvál zrovna ty oblíbené (Arabia, Bahamas, Chantury, Lincoln, atd...)
    Neví si s tím někdo rady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Lark Zobrazit příspěvek
    Zdravím a dík za inspiraci. Jestli to dobře chápu, upravuješ fonty, které nejsou české. Já mám ale problémy s fonty, které v jiných programech bezvadně fungují, ale ve Vegasu 7 (již od 4) znaky s diakritikou zůstanou v předchozím fontu. Dělá mi to spousta ozdobných fontů a jako naschvál zrovna ty oblíbené (Arabia, Bahamas, Chantury, Lincoln, atd...)
    Neví si s tím někdo rady?
    Sak toto je prave o tom !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    365

    to stayman: jenže jestli ferduse dobře chápu, tak píše, že doplňoval diakritiku do fontu ve kterém nebyla.
    Já jsem zkoušel postup ferduse na fontu ve kterém již diakritika byla, jen jsem zapnul podle jeho návodu kódové stránky a vygeneroval pod novým jménem. Ve Vegasu to ale stejně nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    19

    Pro Lark .Nevím zda poradím,ale já jsem to řešil takto.Nainstalovaný font,který chci upravit,ať již pouze kódové stránky nebo doplněním české diakritiky popřípadě obojím,upravím a uložím někam jinam než do adresáře "Fonts".Pak jej teprve nainstaluji a před instalací raději ještě tento font vymažu z adresáře "Fonts".
    Někdy dochází ke kolizím a font jako by se nezměnil.Pak také pozor na NÁZEV PÍSMA a na NÁZEV SOUBORU,protože pokud ukládám ve FontLab Studio (tak jak jsem uvedl ve svém příspěvku)měním pouze NÁZEV SOUBORU, ale NÁZEV PÍSMA zůstává stejný.Pokud ho nezměním ve FontLab Studio - "Font Info..."
    Ve Vegas 7 se musí hledat písmo pod NÁZVEM PÍSMA.Když si otevřu složku "Fonts" bude jasné co je NÁZEV SOUBORU a NÁZEV PÍSMA.Snad jsem se do toho moc nezamotal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    365

    to ferdus: Díky za kopnutí, už to funguje tak jak má. Problém byl jen v tom odinstalování toho původního fontu, i když soubor měl jiný název. Ještě jednou dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Kam pro pekne fonty?
    Od Terka v sekci Editace videa
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 08:41
  2. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 28-12-2008, 14:32
  3. Vegas 5.0d - špatné české fonty
    Od MKO v sekci Editace videa
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 30-05-2005, 12:51
  4. CZ fonty v UMS
    Od condor v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-04-2004, 14:54