Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: TV tuner Hauppage - nejde obraz- problém s MPEG-2 kodekem?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    28

    Po zapojení Hauppage DVB-T WinTV Nova PCI a instalaci ovladačů a aplikace mi načte programy, přehrává zvuk, ale nejde obraz. V okně se zobrazuje jenom plocha, anebo seknutý obraz zavřených oken.

    http://i15.tinypic.com/6xrt92h.jpg

    Různé kombinace zákazu a povolení MPEG- 2 kodeků vyzkoušeny, ale bez účinku.

    Mám windows xp sp2

    Při zkoušce v jiném PC všechno oki, problém bude v MPEG - 2 dekodéru, a v instalaci winDVD, která zahlásí error a padne. CO s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    slo slo je offline
    Je tu občas Avatar uživatele slo
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    231

    A co DirectX? Jakou tam máš verzi? Dál bych se pak podíval do Správce zařízení, jestli v obou PC mají ovladače TV karty stejný název.
    Naposledy upraveno uživatelem slo: 07-12-2007 v 18:57
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    28

    DirectX 9.0c, ovladače na obou PC byly instalovány ze stejné složky. Zkusila jsem i přeinstalovat ovladače na grafice, ovšem bez výsledku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    A co DVD přehrávání v té mašině? Co se na to nejprve podívat na nastavení WinDVD v prográmku DVDGenie (nabízí to, co dodavatel/výrobce úmyslně tají...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    A co DVD přehrávání v té mašině? Co se na to nejprve podívat na nastavení WinDVD v prográmku DVDGenie (nabízí to, co dodavatel/výrobce úmyslně tají...)
    DVD jdou přehrávat v pohodě, winDVD mi nejde na komp ani nainstalovat, zkoušela jsem verzi 4 (na orig. CD s ovladači k tuneru) i novější - 7 a 8. Install vždy zahlásí fatal error a ukončí se.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    A v čem tedy ta DVD přehráváš? Pro Boha snad ne v M$ Windows Media Playeru!?! Jestli ano, pak je dekoder Mpeg2 na té mašině bloklý Overlay režim pro jiné aplikace (byť netuším proč). To bude zase ladění na dálku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tillit, budeš muset podrobněji specifikovat tu mašinu a OS, včetně toho co tam je a není nainstaleno, pak se tím budu zítra až si vyperu, uklidím a navařím zabývat. To ohne sranda. Dnes už mám dost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    28

    DVD přehrávám v DVDX Playeru

    Moje zařízení:

    MSI 945 PL NEO-F
    P4 2.66 GHz
    DDR2 1024 MB
    "Grafika" Winfast PX7300GT

    tuner: WinTV Nova-T + Technisat Digiflex TT2 anténka

    Wokna XP Profesional 2002 Sp2 (jiné jsem nesehnala

    Nevím, jestli by třeba nepomohl výpis kodeků z MMVIEW?

    Ještě k té aplikaci: V tom druhém kompu se při spuštění Tv ukáže na chvíli okno "Initializing MPEG-2 decoder". Když nainstaluju sl_dvb_2.17g, tak se toto vůbec neobjeví, a jdou naladit programy. U starších ovladačů 2.15g se při spuštění ta hláška na chvíli objeví,ale aplikace vůbec nevyhledá žádné programy, ačkoliv kvalita signálu je 100% a úroveň kolem 80%, někdy kolísá k 49%. Firewall woken jsem pro tuner zakázala.

    Další info dle potřeby, po ránu nevím, co všechno mám psát. Zatím ahoj.

    PS: Ještě bych dodala, že 2.18c aplikaci vůbec nespustím, protože mi hlásí, že potřebuju mít nainstalováno winDVD, což jaksi nejde
    Naposledy upraveno uživatelem tillit: 08-12-2007 v 05:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No a co ten SW? Je ta mašina úplně čistá po instalaci OS nebo "už má něco za sebou"?
    Co v ní tedy za DVDplayer jako primární? Ten DVDX? Má vlastní Mpeg2 dekoder?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    28

    Primárně je nastaven DVDX Player. Popravdě řečeno mám s kodeky problém od formátu systémového disku. Mimo jiné mi převádí ccd 800 MB VOB do 600 MB avi, dříve to bylo s nastavením stejných parametrů kolem 300 MB avi.

    Od té doby proběhly instalace a odinstalování různých programů pro konverzi, takže se ani nedivím, že v těch kodecích je takový borčus. Ještě by mne zajímalo, jak zjistit, jestli má DVDX Player vlastní MPEG-2 dekodér (obraz na TV tuneru se nezobrazoval ani když DVDX Player nebyl nainstalován)

    SW:
    DVDX Player
    BsPlayer
    WinMPGVideoConvert
    DVD to VCD SVCD AVI Converter
    Kate´s video cutter
    Crystal video splitter
    VLC media player
    WinMPG video convert
    WINAMP

    to je asi všechno, co by mohlo můj problém ovlivnit
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No tak to je snad na "mašli". To je tedy sbírka NoName všeználků... Kruzifix lidičky, proč se ptáte až když něco nejde... Ten BSPlayer jako první PRYČ!

    Na všechno co potřebuješ vědět a zkoušet stačí dvě nezávislé věci v systému: GSpot a MediaPlayerClassic (MPC).
    GSpotem klikneš na mpeg soubor a postaví ti graf (funkční), s čím by to (jmenovitě) přehrál, nebo nepřehrál. A v nastavení meritů potom můžeš toho "pachatele" poslat do pekel tím, že mu přiřadíš prioritu "NEPOUŽÍVAT NIKDY" atd. Ono všechno leží na talíři, ale je potřeba vědět, kam sáhnout. V MPC si potom zkontroluješ (ještě jednou), jestli daná cesta na BDA/WDM zařízení v systemu taky funguje.

    BTW: Stálo by za to dát si pod nick také lokalitu, aby se tomu mohl případně věnovat nějaký odborník z okolí... Já Hauppauge nemám, ale engine mé karty používá pro mpeg-dekodování také jádro WinDVD (teď už mám modifikovaný Sonic CineMaster) ovšem od ATI.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 08-12-2007 v 18:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No tak to je snad na "mašli". To je tedy sbírka NoName všeználků... Kruzifix lidičky, proč se ptáte až když něco nejde... Ten BSPlayer jako první PRYČ!

    Na všechno co potřebuješ vědět a zkoušet stačí dvě nezávislé věci v systému: GSpot a MediaPlayerClassic (MPC).
    GSpotem klikneš na mpeg soubor a postaví ti graf (funkční), s čím by to (jmenovitě) přehrál, nebo nepřehrál. A v nastavení meritů potom můžeš toho "pachatele" poslat do pekel tím, že mu přiřadíš prioritu "NEPOUŽÍVAT NIKDY" atd. Ono všechno leží na talíři, ale je potřeba vědět, kam sáhnout. V MPC si potom zkontroluješ (ještě jednou), jestli daná cesta na BDA/WDM zařízení v systemu taky funguje.

    BTW: Stálo by za to dát si pod nick také lokalitu, aby se tomu mohl případně věnovat nějaký odborník z okolí... Já Hauppauge nemám, ale engine mé karty používá pro mpeg-dekodování také jádro WinDVD (teď už mám modifikovaný Sonic CineMaster) ovšem od ATI.
    Tak první věc - BsPlayer do někam, je hotová.

    To druhé mi vůbec nedochází, co mám dělat, připadám si jako lama. "kliknout Gspotem na soubor" - ??? To jako otevřít soubor a zvolit mpeg2?

    Další nesrozumitelné výrazy: BDA/WDM/ merity. Tohle bude asi na dýl, potřebuju to podat opravdu jako pro lamy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od tillit Zobrazit příspěvek
    Tak první věc - BsPlayer do někam, je hotová.

    To druhé mi vůbec nedochází, co mám dělat, připadám si jako lama. "kliknout Gspotem na soubor" - ??? To jako otevřít soubor a zvolit mpeg2?

    Další nesrozumitelné výrazy: BDA/WDM/ merity. Tohle bude asi na dýl, potřebuju to podat opravdu jako pro lamy.
    No tož budeš asi muset začít se samostudiem.
    ad 1) BSplayer použij teprve v okamžiku, kdy bude vše fungovat jak má a budeš vidět, co napáchá.
    ad 2) "kliknout" je buďto drag-drop soubor na ikonu nainstalovaného GSpot-u nebo ho prostě spustit a otevřít nějaký mpeg-2 soubor (včetně VOB).
    ad 3) BDA/WDM se vztahuje k používanému druhu ovladačů v systemu tvé karty, o kterých netuším, jaké máš. Merit je odkaz na MeritSystem DirectShow kodeků operačního systemu Windows...

    Tož ke studiu je toho nemálo. A současně upozorňuji, že stačí jen tak málo, jako třeba neuváženě si nainstalovat komplet Nero a máš vše postavené na hlavu a nebude fungovat nic jak má. Chce to opatrně, krok za krokem a vylučovací metodu.
    Pěkný víkend přeji!

    P.S. Ono je to všechno jen a jen o pořadí. Jestli jsi tu kartu nainstalovala do systemu, kde už bylo všechno to co jsi popsala, pak se ani nedivím, že neví čí je... TVkarta se musí vždy instalovat hned po všech základních systemových ovladačích a teprve potom ostatní obslužná bižuterie.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 08-12-2007 v 19:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    28

    Tak to zkusím, i když bych spíše potřebovala odpověď na mou otázku výše, viz aplikace mi nemůže nalézt žádné programy.

    EDIT//na novější i starší aplikaci se už opět podařilo nalezení signálu, ovšem programy mi stejně nenačtou
    Naposledy upraveno uživatelem tillit: 08-12-2007 v 20:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Ovšem původně jsi psala toto:
    ...a aplikace mi načte programy, přehrává zvuk, ale nejde obraz. V okně se zobrazuje jenom plocha, anebo seknutý obraz zavřených oken...

    To co píšeš teď mi přijde poněkud jiné. To, jak jsi tu kartu zkoušela v jiném PC a šla, bylo ve stejné lokalitě se stejným příjmem/pokrytím signálu??
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s jakýmkoliv kodekem
    Od W4S3K v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-04-2012, 14:52
  2. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-06-2010, 10:36
  3. Airstar2, DVBViewer a problem s kodekem
    Od svobod3 v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-07-2007, 21:33
  4. nejde zvuk ale obraz ano. TV tuner asi conexant
    Od xkrchnav v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-12-2005, 08:45
  5. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-09-2005, 09:00