Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: jak přepnout DVD mechaniku z PIO zpět do DMA?

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    kamarádovi se přepla DVD mechanika z DMA do PIO - měl vadné DVD-RW, mechanika se ho snažila furt a furt načíst a přešla z DMA na PIO. jak ji dostanu zpět? ve vlastnostech řadiče jsem přepnul z DMA na PIO a zpátky, odebíral jsem mechaniku i řadič ze správce zařízení, restartoval jsem, mazal event log a nic nepomohlo. mechanika se pořád hlási jako PIO.

    kdysi jsem to uměl, ale ted si nevzpomenu, jak na to

    WinXP SP2, nějaký Nero ani podobný balíky nainstalovaný nejsou.

    díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Zpátky na PIO to přepínají windows a mají k tomu nějaký důvod, zkontroluj datový kabel (vyměň ho pro jistotu) a zkontroluj i napájecí molex, není-li uvolněný. Zkus ji odpojit od datového kabelu a nabootovat bez ní a pak zase přidat, měla by proběhnout detekce nového zařízení, ale taky můžeš nahrát do ní nový firmware, to je pro windows taky impuls pro rekonfiguraci "nového" zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Stačí odinstalovat - odebrat (softwarově) a restartovat PC, dojde k resetu počitadla chyb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    To není tak 100% pravda - každý IDEdriver (z těch hlavních 3, co je tu na ně někde pohozen ten návod nastavení) se k tomu staví jinak. Některý to akceptuje, jiný ne. Zkrátka to bude alchymie. Já jsem kupříkladu dostal ZADARMO asi před 2 lety údajně nefunkční DVD-rómku TEAC (komu čest tomu čest), která chodila ve stroji majitele s obtížemi jen PIO s HW Regionem 2 a já z ní celou dobu grabuji jako RegionFree, DMAon atd. naprosto OK. Vono je to taky trochu o těch příslovečných "ručičkách"... že?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    teda pánové, to byla alchymie. PC má řadič SiS něco. odebrání nepomohlo. nainstaloval jsem ovladače pro IDE, pak je zase odebral, restartoval, pak kolem toho provedl pár aboriginských rituálů a asi po třetím restartu se najednou mechanika objevila v režimu DMA. ale absolutně netuším, co jsem s tím přesně dělal
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Žes' to neřekl hned, že jde o SiS - s tím já mám bohaté zkušenosti... Měls' to správný SiS-IDE?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    myslím si, že měl. každopádně doufám, že už podobnou akci nezažiju
    Stando, prosímtě, můžeš sem ve zkratce popsat nějaké tvé zkušenosti s SiS? ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    sis? to je neco jako via, ale este horsi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No to je tedy pěkná ptákovina - desky s VIA chipsetem bych se sice opravdu ani prstíčkem nedotkl, abych něco nechyt', ale provozuju jednu se SiS 745 už nějakých 7 let a naprosto pohodově. Druhou s novějším chipsetem jsem ještě nedávno úspěšně prodal a chodila taky dobře. Ono to všechno chce své.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pinnacle nevidí mechaniku
    Od Kilja v sekci Editace videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-01-2012, 13:19
  2. Doporučte virtuální mechaniku
    Od aquaris v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-06-2009, 05:50
  3. ZD Asus - nedetekuje CD mechaniku
    Od mrtvolkar v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-01-2008, 07:06
  4. Nejde mi přepnout z DVB-T na jiny zdroj - DTV2000 H
    Od Orange`s v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-11-2007, 21:57
  5. XP nechtějí CD-Rom mechaniku?
    Od pee.tr v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-11-2005, 13:47