Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Proc mi PowerDVD zobrazi DV format spravne a MPEG2 ne?

Fantas! (3016)|1.11.2004 14:37
Proc mi PowerDVD zobrazi DV format spravne a MPEG2 ne?
PawerDVD5 mi ted krasne zobrazuje DV format bez spatne zobrazenych pulsnimku. Do teto doby jsem si myslel ze na monitoru proste neexistuje nic, co by dokazalo korektne zobrazit prave tyto pulsnimky! Toto me opravdu mile prekvapilo.
Jedno co me ale trapi, ze v momente, jak udelam MPEG2 soubor, nebo vytvorim DVD, tak mi okamzite ten samy prehravac zacne pri pohybu do strany trhat(slozi proste tyto pulsnimky do snimku).
V cem je DV format v pulsnimcich jiny, nez MPEG2? Krom toho, ze je tam mnohem mensi komprese, kazdy snimek je klicovy atd...
diky za odpovedi...
mirekv (7169)|1.11.2004 14:44
Nepřehrává PowerDVD ten DV formát po půlsnímcích, tedy 50fps? Hotový MPEG už je 25fps prokládaný, což už PDVD asi neumí. Ovšem v TV by to mělo být OK.
Fantas! (3016)|1.11.2004 15:06
To chces rict, ze je mpeg 25 pulsnimku/s? to je trochu malo, ne? to by ten obraz musel vypadat... Vis co jiste?
mirekv (7169)|1.11.2004 15:18
[quote=Fantas!]To chces rict, ze je mpeg 25 pulsnimku/s? to je trochu malo, ne? to by ten obraz musel vypadat... Vis co jiste?[/quote]
Ale né, ty dva půlsnímky už jsou v jednom snímku spojeny dohromady, zatímco TV si ho umí zase rozložit, tak PDVD asi ne.
Mike (617)|1.11.2004 16:05
Mozna to bude tímto
Anonymous (825)|1.11.2004 17:09
[quote]PawerDVD5 mi ted krasne zobrazuje DV format bez spatne zobrazenych pulsnimku.[/quote]

Je to Novými Direct-9, DV automaticky zobrazuje v 50fps (už sem to tu psal několikrát), jde jen o decoder od Microsoftu.

[quote]V cem je DV format v pulsnimcich jiny, nez MPEG2?[/quote]

Právě v otočení půlsnímků, v MPEG je uloženo první pole jako první a u DV je uložené druhé pole jako první., takže to MPEG máš špatně.
Fantas! (3016)|2.11.2004 12:21
[quote=mirekv][quote=Fantas!]To chces rict, ze je mpeg 25 pulsnimku/s? to je trochu malo, ne? to by ten obraz musel vypadat... Vis co jiste?[/quote]
Ale né, ty dva půlsnímky už jsou v jednom snímku spojeny dohromady, zatímco TV si ho umí zase rozložit, tak PDVD asi ne.[/quote]

MPEG2 ma v soube stale 50 pulsnimku. Neverim, ze je ma slozene do celych 25 snimku, to by stolni DVD prehravace nedokazaly rozlozit!!!!
Ani se mi nezda to prehozeni snimku.
Proste asi poradi pulsnimku u MPEG2 PowerDVD neumi detekovat spravne, tak tam proste ty pulsnimky slozi a tim to hasne...nez aby to spatne zobrazil v 50fps...

Doufam, ze uz se objevi nejaky prehravac, ktery toto dokaze...kdyz dokaze paradne zobrazit ten format DV...
Asi nezbyva nez cekat na dalsi treba DirectX... :((
KRUCIFIKS! :((
Anonymous (825)|2.11.2004 13:06
[quote=Fantas!][quote=mirekv][quote=Fantas!]To chces rict, ze je mpeg 25 pulsnimku/s? to je trochu malo, ne? to by ten obraz musel vypadat... Vis co jiste?[/quote]
Ale né, ty dva půlsnímky už jsou v jednom snímku spojeny dohromady, zatímco TV si ho umí zase rozložit, tak PDVD asi ne.[/quote]

MPEG2 ma v soube stale 50 pulsnimku. Neverim, ze je ma slozene do celych 25 snimku, to by stolni DVD prehravace nedokazaly rozlozit!!!!
Ani se mi nezda to prehozeni snimku.
Proste asi poradi pulsnimku u MPEG2 PowerDVD neumi detekovat spravne, tak tam proste ty pulsnimky slozi a tim to hasne...nez aby to spatne zobrazil v 50fps...

Doufam, ze uz se objevi nejaky prehravac, ktery toto dokaze...kdyz dokaze paradne zobrazit ten format DV...
Asi nezbyva nez cekat na dalsi treba DirectX... :((
KRUCIFIKS! :(([/quote]

\/ \/ \/
Fantas! (3016)|2.11.2004 14:54
Nesouhlasis s temi 50 pulsnimky u MPEG2?
Mam napad! Zeptam se jinak, Dokazal uz nekdo MPEG2 rozjet na PC tak,aby byl plynuly stejne jak na TV?
mirekv (7169)|2.11.2004 15:29
[quote=Fantas!]Nesouhlasis s temi 50 pulsnimky u MPEG2?
Mam napad! Zeptam se jinak, Dokazal uz nekdo MPEG2 rozjet na PC tak,aby byl plynuly stejne jak na TV?[/quote]
Před hodinou jsem ti psal příspěk a fuč! Naštěstí jsem ho našel.
Fantas!: vždyť ti tu Mike dával odkaz, kde se to řešilo a celkem podrobně! Snímek v MPEG opravdu obsahuje oba půlsnímky, pokud jsi to teda udělal 720x576, tak liché řady pixelů jsou 1. půlsnímek a sudé 2. půlsnímek, proto se tomu taky říká prokládané video. No a teď je na přehrávači, jesli umí ty půlsnímky z toho vycucnout a přehrát je 50fps, nebo je jednoduše prollne do sebe (PDVD).
stayman (12393)|2.11.2004 19:40
Mam napad! Zeptam se jinak, Dokazal uz nekdo MPEG2 rozjet na PC tak,aby byl plynuly stejne jak na TV?[/quote]

Ja ano, u PowerDVD som si nastavil HW akceleraciu, pouziva adaptivny deinterlacing grafickou kartou a mam GF4Ti4200.
Hawkey_tvf (434)|3.11.2004 06:12
[quote]Neverim, ze je ma slozene do celych 25 snimku, to by stolni DVD prehravace nedokazaly rozlozit!!!![/quote]

Tak tomu ver! To je tzv. frame structure, teda fieldy zlozene do framu, tento zlozeny utvar nerozklada TV, ale uz prehravac, cize televizoru je to podane tak ako by to islo do broadcastu. Inak tu je jeden detailik, nove DVD prehravace podmienecne vedia aj field structure, teda separovane polia, ale prave pre kompatibilitu so starymi sa musi resp. mala by sa v enkoderi volit frame structure.
Anonymous (825)|3.11.2004 12:11

Nejlépe je na tom Ligos 3.5. (50fps) nebo DVD Windvd deluxe, tady je však použítí adaptivního zobrazování (bohužel)
Jinak k plynulosti - plynule přes PC tj. monitor to nepůjde nikdy, PC je asynchroní a tudíš to mele jak podle plotu.
HW - 50fps popdle mě nic není
Fantas! (3016)|4.11.2004 11:30
to stayman- Ty blaho ty mas pravdu!!!!!! Hardwareova akcelerace to resi!!!!!! Jeeee to je parada videt MPEG plynule 50fps!!!!! Chale, je neco co nevis??? :BB: AT ZIJE TVFREAK!!!! :-!!!
Hawkey_tvf (434)|4.11.2004 13:07
[quote=Bullback]Jinak k plynulosti - plynule přes PC tj. monitor to nepůjde nikdy, PC je asynchroní a tudíš to mele jak podle plotu.
HW - 50fps popdle mě nic není[/quote]

Neviem ako tvoj monitor, ale moja Iiyama ma aj take mody ze 720*576*50, 720*480*60 ako aj HDTV rozlisenia a navyse pokial mas frekvenciu nasobok 25 alebo 50 Hz tak pulldown to zmakne v pohode, a nielen to, ale chcel by so visiet tvoje sokolie oci ako rozlisia dvojnasobne zobrazenie kazdeho +/- druheho framu pri co ja viem 85 Hz... prehravac hadze kazdu bud 1/25 alebo 1/50 snimok do framebufferu karty, dalej je to na karte... okrem toho da sa aj nastavit/zrusit synchro so zatemnovanim, tak si to vylad na svoje sokolie oko :-E .
Anonymous (825)|4.11.2004 13:22
Hawkey:
Iiyama - tu sem dicky chtěl, mám Sony, ale nastavením karty Matrox G-550 nic neudělám (mám u ex.program na rozšířené nastavení). Problém ale není jen v tomto (gr.karta+monitor) ale v dalším HW a tím je např.HDD. Stačí nějaký "záhrab" či expanze Bufferu a v tu ránu je to rozhozený, celý systém se zozjede, atd.

Jednoduchá zkouška - televizní karta na PC a ven z PC do TV, a je to ... Obraz na TV se čas od času (nepravidelně) uplně rozsype, to je daný právě nesynchro ...

Žádná HW axelerace to není, je to to samý jako u toho WinDVD. HW akceleraci si představuju i s MPEG decoderem, pak synchro bude OK, záležet bude jen na komunikaci DISK - Decoder.
Hawkey_tvf (434)|4.11.2004 13:40
Bullback ja v tom nevidim zavazny problem, okrem toho, mat nabufferovane dost na to aby sa to nerozosieralo. A ked si vezmes ze framebuffer u HW MPEG-2 dekodera je podla normy 224 K a PC ma stovky MB... ehm...
Anonymous (825)|4.11.2004 13:53
[quote=Hawkey]Bullback ja v tom nevidim zavazny problem, okrem toho, mat nabufferovane dost na to aby sa to nerozosieralo. A ked si vezmes ze framebuffer u HW MPEG-2 dekodera je podla normy 224 K a PC ma stovky MB... ehm...[/quote]

Ale jistě, jenže práce s pamětí je právě další zádrhel tý plynulosti, naopak nejplynuleji to jde když vše pracuje s min.vyrovnávací pamětí nebo tak malou aby nebylo možné v těch 50fps poznat úlet půsnímku.