Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: HD video přehraje jen Windows Media Player

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    8

    Mám problém - stáhnul jsem si různá HD video dema 720i,1080i abych vyzkoušel jak to bude vypadat na mé plazmě.Nainstaloval jsem potřebné kodeky CoreAVC,FFDshow atd... a ve všech soft přehrávačích - BS Player,PowerDVD 7.5, Nero ShowTime mi jede obraz 2 -3 sec - potom se obraz rozpadne do různých artefaktů a zvuk začne cukat...Ať jsem manipuloval s kodeky jak jsem chtěl,nepomohlo to.Potom jsem ze zoufalství spustil Windows Media Player a ten bezchybně přehrál uplně vše.Jak je to možné ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Ten je skromný a pokud mu to neporučíš, tak se nesnaží přepnout na VMR a DXVA akceleraci, takže na overlay to jaksi jede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Ten je skromný a pokud mu to neporučíš, tak se nesnaží přepnout na VMR a DXVA akceleraci, takže na overlay to jaksi jede.
    píšeš to tak,jako by to byla nějaká skoro chyba - já jsem spokojenej,nebo to v ostatních programech jede v lepší kvalitě ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    zkousels media player classic? a v jakejch kontejnerech jsou ty dema? wmv nebo neco jinyho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    WMP hraje podle automatiky a nelze v něm nic modifikovat, pokud mu nepomůžeš nějakým udělátkem.

    Pokud budeš přehrávat soubor různými dekodery, zjistíš, že výsledná kvalita se dost liší, stejně jako zatížení procesoru a podobně. Markantní je to zejména u H.264 a u velkých datových toků.U WMP skoro nelze použít postprocesing, upravit velikost obrazu - apropo co titulky ??
    Co je tam dobré je bonzování Microsoftům co právě hraješ a jestli sis to koupil nebo ukradl a možnost platit kreditkou v hudebních obchodech za to, co si od nich stáhneš.

    Např. v tom BSPlayeru si můžeš zvolit, jestli se ti to má přehrávat přes FFDShow nebo CoreAVC, oboje naráz nejde. Asi to neumíš nastavit.WMP si podle meritu, MediaSubType CLSID a bůhví podle čeho ještě cosi vybral, postavil string z DShowfiltrů, zařadil tam obyčejný renderer, no a hraje to. Vyhovuje to tak spoustě lidí, nechtějí nad tím přemýšlet, ale najednou narazí na atraktivní film, který je udělaný s něčím extrovnějším a konec, potom je na foru plno dotazů.

    Když ti to vyhovuje, tak nad tím nebádej a hotovo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    olympus720
    Aby si zjistil příčinu problému, musíš zjistit, přes jaký filtry (dekodéry, splitter, renderer) se Ti video přehrává.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    8

    Díky za rady a odpovídám i upřesňuji :

    to Clee : videa jsou převážně ve formátu wmv (1440x1080)
    problem je ten,že mám nainstalované externí filtry ffd,Core AVC - ale nedokážu je použít - když se během přehrávání v BS playeru podívám do filtrů,tak ani jeden není používán....
    Naposledy upraveno uživatelem olympus720: 21-11-2007 v 18:34
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    8

    tady posílám obrázek,jak to vypadá,k tomu si domyslete trhaný zvuk.....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bscap0000.jpg 
Zobrazení: 409 
Velikost: 212.3 KB 
ID: 1748  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    CoreAVC je MPEG4AVC dekoder, s wmv nemá nic společného, FFDShow je velmi universální dekoder, ale hrají v něm ty formáty, které jsou v konfiguraci povoleny, pro wmv ale taky není ten pravý.
    Wmv je mateřský formát Microsoftů a prakticky na přehrávání tohoto formátu je WMP prioritně postaven.

    Podle obrázku ti to víceméně nestíhá, ručně si nastav v jiném playeru renderování přes overlay mixer, mělo by se to krapet zlepšit, pokud nezapneš ve WMP hardwarovou akceleraci pro wmv, vybere si ten overlay automaticky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Já bych ještě viděl jednu věc co vyzkoušet - otevři to WMV v Grapheditu. Jinak BSPlayer je polofunkční přehrávač a často zlobí, ten bych rozhodně jako referenční nebral...

    Zadalší když se podíváš na nastavení ffdshow video dekodéru, tak tam je možnost povolit/zakázat jeho používání pro různé formáty. Najdeš tam i WMV 1/2/3 a WVC1. Je tam taky volba, jaký použít dekodér - libavcodec (opensource, zatím ještě neodladěný pro WMV) a WMV9 (standardní dekodér Microsoftu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    214

    Ja jsem si stahl VLC player a bez problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od olympus720 Zobrazit příspěvek
    Mám problém - stáhnul jsem si různá HD video dema 720i,1080i abych vyzkoušel jak to bude vypadat na mé plazmě.Nainstaloval jsem potřebné kodeky CoreAVC,FFDshow atd... a ve všech soft přehrávačích - BS Player,PowerDVD 7.5, Nero ShowTime mi jede obraz 2 -3 sec - potom se obraz rozpadne do různých artefaktů a zvuk začne cukat...Ať jsem manipuloval s kodeky jak jsem chtěl,nepomohlo to.Potom jsem ze zoufalství spustil Windows Media Player a ten bezchybně přehrál uplně vše.Jak je to možné ?
    PowerDVD je uz 7.5?
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Windows Media Player, kodek
    Od liny v sekci Kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-11-2006, 00:22
  2. M$ Windows Media Player 11 !!!
    Od stayman v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 15-05-2006, 22:35
  3. Windows Media Player 9 a fullscreen
    Od Lecco v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 07-08-2005, 20:31
  4. Windows Media Player+ mikrofón
    Od Jarys v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-08-2005, 17:21
  5. Windows Media Player - ochrana
    Od Pears v sekci Editace audia
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 10-06-2005, 12:41