Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 69 z 69 PrvníPrvní ... 1959676869
Zobrazené výsledky: 1,021 až 1,035 z 1035

Téma: Sanyo HD1000 full HD kamera

  1. #1021
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    42

    Diky. Myslim, ze jsi to pekne shrnul. Jen doplnim, ze u pinnacle jsem proxy take nenasel, ale na dual core se musi rendrovat porad, ale pro hodne amatersky strih s h.264 se to da pouzit.
    Neznam moc Vegas (nijak me nezaujal) a uz vubec Corel.
    Chystal jsem se nekdy mrknout hloubeji na CS4, ale to asi az dokoupim nejake dalsi tera a bude vic casu. Vim, ze existuje tahle supervecicka http://www.nvidia.com/object/product_quadro_cx_us.html ktera ma hw podporu h.264 a to prave pod CS4
    Mimochodem prave kvuli tomu dalsimu narustu dat se bojim poridit HD2000, ze nebudu schopen zpracovat rozumne to co mi nabizi tento technicky skvost.
    Mrzi me u toho 1080 to "i" a jak obrazek ve svenku vypada, ale vystup (exportu do h.264) deinterlejsuju a na 24" monitoru s 1920x1080 se na to kouka pekne. Vypada to normalne i na dataprojektoru cca 2m uhlopricka. Bohuzel na TV nemam kde pustit, treba me ceka zklamani a nove exporty, ale projekty si ukladam a tak snad nebude v budoucnu problem novy export.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #1022
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Citace Původně odesláno od lBoss Zobrazit příspěvek
    Diky. Myslim, ze jsi to pekne shrnul. Jen doplnim, ze u pinnacle jsem proxy take nenasel, ale na dual core se musi rendrovat porad, ale pro hodne amatersky strih s h.264 se to da pouzit.
    Neznam moc Vegas (nijak me nezaujal) a uz vubec Corel.
    Chystal jsem se nekdy mrknout hloubeji na CS4, ale to asi az dokoupim nejake dalsi tera a bude vic casu. Vim, ze existuje tahle supervecicka http://www.nvidia.com/object/product_quadro_cx_us.html ktera ma hw podporu h.264 a to prave pod CS4
    Mimochodem prave kvuli tomu dalsimu narustu dat se bojim poridit HD2000, ze nebudu schopen zpracovat rozumne to co mi nabizi tento technicky skvost.
    Mrzi me u toho 1080 to "i" a jak obrazek ve svenku vypada, ale vystup (exportu do h.264) deinterlejsuju a na 24" monitoru s 1920x1080 se na to kouka pekne. Vypada to normalne i na dataprojektoru cca 2m uhlopricka. Bohuzel na TV nemam kde pustit, treba me ceka zklamani a nove exporty, ale projekty si ukladam a tak snad nebude v budoucnu problem novy export.
    Na HD1000 jsem nakonec používal jenom 720p.
    Je to hezčí, pokud se přehrává kompem...který má jenom neprokládaný výstup.
    Je to sice o cca 10% pixelů méně, ale důsledky deinterlace (a to všemi možnostmi, jak před, tak až při přehrávání) mně vždycky iritují, zejména u švenků...a jsou vidět na první pohled, narozdíl od toho 1280x720.
    Je to ale docela hezké, když se to 1080i udělá se stejným formátem jako satelitní vysílání a přehraje v přijímači, který má výstup 1080i...takže je to spíše přehrávačem, než samotným filem.
    Pokud střiháš jenom tak občas, tak zkus ten corel. Rozhodně na tom bez obtíží zpracuješ i 1080p z HD2000. Zvládne to i můj dva roky starý AMD 5000+X2. Akorát ten poslední výstupní render pouštím až na noc. Můj obvyklý filmeček má 15 minut a zhruba tři sta klipů.
    Vegas ale umožňuje mnohem komplikovanější věci, maskování apod., má taky mnohem lepší práci s barvami.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #1023
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    27

    Upřímně řečeno jsem poslední příspěvky nečetl podrobně, ale zarazila mě ta debata ohledně proxy a před-převodu MP4 souboru před zpracování.

    Ve Vegasu 8.1 64-bit žádné takové problémy neregistruji. Prostě stříhám v MP4 a na nic při tom nečekám.

    Tip: http://www.sonycreativesoftware.com/...907&Replies=64 (značně zvýší výkon a stabilitu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #1024
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od RAY_tvf Zobrazit příspěvek
    Upřímně řečeno jsem poslední příspěvky nečetl podrobně, ale zarazila mě ta debata ohledně proxy a před-převodu MP4 souboru před zpracování.

    Ve Vegasu 8.1 64-bit žádné takové problémy neregistruji. Prostě stříhám v MP4 a na nic při tom nečekám.

    Tip: http://www.sonycreativesoftware.com/...907&Replies=64 (značně zvýší výkon a stabilitu)
    Kdyz ono neslo o strihani MP4.. to je jen obalka..
    ale o strihani H.264 .. kodek
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #1025
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    27

    Tak samozřejmě, že jsem měl na mysli H.264/MPEG-4 AVC když se bavíme ve threadu o Sanyo HD1000... to jsem myslel, že je jasné.
    MPEG4 ASP je výpočetně legrace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #1026
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Zdravím ve spolek.
    HD 1000 mám více jak půl roku a jsem s ní nadmíru spokojen. Projekce na domácí LCD 106 cm je kvalitní nebo dostačující. Co mne však trápí je střih videa. Pročetl jsem celou diskuzi a zakoupil PS 12 Ultimate, ktreré přímo podporuje tuto kameru respektive její kodek. Ovšem "pracovat" s tímto sw v HD kvalitě je utrpení. Studio v podstatě ani nepřehrává obraz, stříhat musím podle stopáže z kamery. Rendrování 5 minutového klipu trvá klidně 40 minut (používám jen klasické prolínačky).
    Kamerku jsem pořídil na dokumentaci "pokroku" našeho mimča, material se mi hromadí a je potřeba ho začít upravovat...
    Takže má cenu investice do nového PC? Stávající P4 3.0 GHz, 3GB RAM, nVidia 8600 GTS 512 MB, Vista Home Premium, nebo se spíše poohlédnout po jiném softu a oželet investici do PS12?
    Jen podotýkám, že hladám nějaké "user-friendly" řešení
    Mě nevadí ten čas na výsledné rendrování - to klidně ať ve finále počítá 2 dny - ale spíše ta nemožnost "live" editace videa a zvuku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #1027
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Citace Původně odesláno od motyll Zobrazit příspěvek
    Zdravím ve spolek.
    HD 1000 mám více jak půl roku a jsem s ní nadmíru spokojen. Projekce na domácí LCD 106 cm je kvalitní nebo dostačující. Co mne však trápí je střih videa. Pročetl jsem celou diskuzi a zakoupil PS 12 Ultimate, ktreré přímo podporuje tuto kameru respektive její kodek. Ovšem "pracovat" s tímto sw v HD kvalitě je utrpení. Studio v podstatě ani nepřehrává obraz, stříhat musím podle stopáže z kamery. Rendrování 5 minutového klipu trvá klidně 40 minut (používám jen klasické prolínačky).
    Kamerku jsem pořídil na dokumentaci "pokroku" našeho mimča, material se mi hromadí a je potřeba ho začít upravovat...
    Takže má cenu investice do nového PC? Stávající P4 3.0 GHz, 3GB RAM, nVidia 8600 GTS 512 MB, Vista Home Premium, nebo se spíše poohlédnout po jiném softu a oželet investici do PS12?
    Jen podotýkám, že hladám nějaké "user-friendly" řešení
    Mě nevadí ten čas na výsledné rendrování - to klidně ať ve finále počítá 2 dny - ale spíše ta nemožnost "live" editace videa a zvuku...
    Corel Video Studio X2 a použití proxy files.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #1028
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Mám problém
    Stáhnul jsem si trial verzi Corelu z jejich stránek a po instalaci mi to napíše, že zkušební verze vypršela... Vybavil jsem si, že jsem demo verzi asi instaloval když jsem si měl (rychle) vybrat nějaký sw na střih. Koupil jsem po té PS 12 Ultimate a ostatní trial verze smazal.
    Nevíte někdo co a kde je potřeba smazat? Nerad bych zase vyhodil peníze oknem jako v případě PS 12
    Zkoušel jsem projít registry a smazal vše se jménem Corel, plus vše na PC se jménem Corel. Nepomohlo to. Tak jsem použil i nějaký sw jako total unistaller, ale výsledek stejný...
    Bavil jsem se tím 3 hodiny a ve finále jsem nebyl dalek rozbití PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #1029
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    17

    Existuje při nahrávání na HD1000 nějaká pauza? Když přeruším nahrávání, tak po jeho opětovném spuštěním se mi vytváří další soubor na paměťovce. Chtěl bych třeba jen dát pauzu, otočit kameru trochu jinam a pokračovat ve stejném souboru. Nikde jsem na toto nepřišel. Děkuji moc za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #1030
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Neexistuje.
    Proč bys to dělal?
    To není záznam na pásku. Kamera vytváří soubor ke každému klipu. Kydž se kamerou podívaš jinam, je to jiný klip. A tedy jiný soubor.
    Kdybys chtěl mít z nějakých mi nesrozumitelných důvodů dva klipy v jednom souboru, tak je můžeš spojit. Jde to i v kameře. Byť smysl podobné operace nechápu. Ta funkce se jmenuje Join. Lze v zásadě jedním kliknutíém spojit celé množství souborů různých klipů do jednoho megasouboru.
    Jinak klidně může točit kamerou jak chceš i v jednom klipu, nemusíš vypínat. Pak to celé prostříháš libovolně. Digitální kamery nejsou stejné jako analogové. Střih je bezztrátový a tedy snadno možný. Nemusíš (a skoro ani nesmíš) točit načisto. Točíš 10x i 20x tolik, než co nakonec použiješ.
    Je to jiný přístup, na který si kameraman zvyklý na VHS musí chvilku zvyknout. Chvilku to trvá. Já jsem už starý a trvalo mi to více než rok, než jsem si zvyknul (na digitál ne na HD 1000, na tu se pak zvyká snadno).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #1031
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Citace Původně odesláno od motyll Zobrazit příspěvek
    Mám problém
    Stáhnul jsem si trial verzi Corelu z jejich stránek a po instalaci mi to napíše, že zkušební verze vypršela... Vybavil jsem si, že jsem demo verzi asi instaloval když jsem si měl (rychle) vybrat nějaký sw na střih. Koupil jsem po té PS 12 Ultimate a ostatní trial verze smazal.
    Nevíte někdo co a kde je potřeba smazat? Nerad bych zase vyhodil peníze oknem jako v případě PS 12
    Zkoušel jsem projít registry a smazal vše se jménem Corel, plus vše na PC se jménem Corel. Nepomohlo to. Tak jsem použil i nějaký sw jako total unistaller, ale výsledek stejný...
    Bavil jsem se tím 3 hodiny a ve finále jsem nebyl dalek rozbití PC
    Myslím, že to není tak jednoduché...
    Máš tyto možnosti:
    - použít cracknutou verzi.
    - koupit si originální software, což není pro upgrade z PS12Ultimate tak moc peněz, řekl bych...

    Proč považuješ PS12 za vyhození peněz? Ona je tak X2 docela podobná, vlastně skoro stejná, leda má některé rozšířené vstupy a výstupy, takže bys skutečně možná peníze vyhazoval. Jestli jde jenom o použití MP4 s H264, tak to peníze vyhazovat nebudeš a radím tí kup si to. Není pro laika lepší software, který bezproblémově postříhá to, co leze ze Sanyo, než ta Corelí X2. (jsou jiné, jsou i lepší softy, ale ne pro laiky (vegas) nebo mají s Sanyo problém (avid), nebo jsou extrémně nešikovné (nero)...)
    Naposledy upraveno uživatelem Antonín: 28-07-2009 v 07:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #1032
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    17

    Pánové, jen takový dotaz na ATI Mobility Radeon 1900 mi videa 1280x720 60fps bohužel nejedou plynule. Jak jste na tom s podobnou grafikou Vy? Procesor mám Intel Core2 1.66GHz (T5500) a 2GB paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #1033
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    164

    V jakem prehravaci to prehravas? Chce to nainstalovat CoreAVC (bohuzel komercni kodek). Jinak to bude vzdy pomale.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #1034
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    720p jsem ještě nenarazil na přehrávací problém.
    Ani jsem tedy nesledoval, kde to přesně hraje a na čem.
    Uričtě mi to hraje na notebooku tři roky starém, hraje to na starém AMD X2 5500 s on board ATI, hraje to na dalších kompech.

    1080p - to je jiná písnička. To skutečně bez CoreAVC nehraje - nebo přesněji: já jsem jinou funkční cestu pod Windows nenašel. A je to tak tak...bez velkých rezerv...i na docela výkoných strojích s dvoujádrem.
    Podle mého jsou úzké místa dvě:
    1. CPU
    2. sběrnice pro přenos dat do grafické karty (a tohle podel mého je to, proč to jede s COreAVC).
    Ale jenom dojem, tolik se v tom zase nevyznám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #1035
    Je tu pořád Avatar uživatele Radoo
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    1,304

    Vracím se na místo činu - nainstaloval jsem Windows 7 a jsem překvapen, jak zoptimalizovali přehrávání HD videa, běží to hned po instalaci systému, mají vlastní kodek na H.264 a MPEG2 s opravdu pěkným barevným podáním a kvalitou obrazu´. Vytíženíí CPU je asi 3%, tzn HW akcelerace grafiky tak jak to má být.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 69 z 69 PrvníPrvní ... 1959676869

Podobná témata

  1. Sanyo HD2000 full HD kamera
    Od Kebule v sekci Videokamery
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2009, 13:16
  2. Editování nahrávek ze Sanyo HD1000
    Od Antonin_tvf v sekci Videokamery
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 11:48