Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 23 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 334

Téma: Nejasnosti okolo HDMI (a DVI)

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    42

    Na DVI nie je nic udavane a na HDMI je cez PC udavane rozlisenie1920x1080 ale pozriem sa este raz do navodu a dam vediet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    115

    Televize (spotřební elektronika) na HDMI používá některý z těchto režimů:
    1. 640x480 (60p)
    2. 720x480 (60i)
    3. 720x480 (60p)
    4. 720x576 (50i)
    5. 720x576 (50p)
    6. 1280x720 (50p)
    7. 1280x720 (60p)
    8. 1920x1080 (50i)
    9. 1920x1080 (60i)
    10. 1920x1080 (50p)
    11. 1920x1080 (60p)
    12. 1920x1080 (24p)
    13. nativní roslišení panelu pro 1:1 pixelmapping

    p...progressive, i..interlaced

    Zajímavé jsou v podstatě jen režimy 6-13.

    "HD ready" televize by měla umět 6-9. 10-13 umět může, ale nemusí.

    "FHD" televize by měla umět 6-11. 12-13 může, ale nemusí.

    Cokoliv jiného nemá pro spotřební elektroniku opodstatnění a nemá u televize co dělat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Pointer a jaky kabel hdmi doporucite na philips 7862 se satelitom Topfield 7700hcsi . Staci za 300.- nebo 2000.-kc mate nejaky dobry typ-znacku. Dekuji Jenicek
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    Ahoj,
    mám plasma monitor od panasonicu full HD s DVI-D a pořídil jsem si STB Mascom MC1400T s HDMI výstupem. Propojil jsem je redukovaným HDMI na DVI kabelem single link.
    Problém je v tom že přez tento kabel nejsem schopen zobrazit signál kromě absolutně neočekávaného obrazového šumu (jako když odpojíte CRT od antény) nebo maximálně po hraní si s HDMI konektorem červenozelený obraz s velmi znatelným řádkováním.
    Prosím poraďte co je špatně

    předem díky za jakoukoli radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pravidelně Avatar uživatele -Vl-
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od tumam Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    mám plasma monitor od panasonicu full HD s DVI-D a pořídil jsem si STB Mascom MC1400T s HDMI výstupem. Propojil jsem je redukovaným HDMI na DVI kabelem single link.
    Problém je v tom že přez tento kabel nejsem schopen zobrazit signál kromě absolutně neočekávaného obrazového šumu (jako když odpojíte CRT od antény) nebo maximálně po hraní si s HDMI konektorem červenozelený obraz s velmi znatelným řádkováním.
    Prosím poraďte co je špatně

    předem díky za jakoukoli radu
    HDMI není spětně s DVI kompatibilní, a pak stačí se ptát jen jednou.

    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=14738
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček Avatar uživatele plikous
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od Jeníček Zobrazit příspěvek
    Pointer a jaky kabel hdmi doporucite na philips 7862 se satelitom Topfield 7700hcsi . Staci za 300.- nebo 2000.-kc mate nejaky dobry typ-znacku. Dekuji Jenicek
    Kabel je digitalni, cili jestli je pozlaceny bo ma jine vychytavky nema zadne fundamentalni opodstatneni. Tzn. pokud nehrozi nejake mechanicke poskozeni nebo nebydlis v atomove elektrarne, tak muzes brat jakykoli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Chlapi prosim poradte mi kabel hdmi-hdmi asi 2 metry k propojeni LCD a satelitu/ csech link/ . Myslim solidni vyrobce a zaruka kvality.Dekuji.Jenicek
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    17

    ahojte,

    mam takyto problem: mam PFL9632D, PS3 a orange HD set-top box (sagem). LCD ma 3x HDMI a problem je v tom, ze ked mam tieto dve zariadenia zapojene - teda ak spustim PS3 a nesledne chcem pozerat TV - tak mi nejde set-top box (ani obraz ani zvuk). Nepomaha ani vymena HDMI kablov navzajom a ani presun do inych portov (kombinacie medzi vsetkymi troma na LCD). Jedine ako opat pozerat TV cez set-top je to, ze musim vytiahnut HDMI z TV (co vedie od PS3), LCD vypnut a aj restartnut set-top

    Som laik v tomto ale som presvedceny, ze to neni mozne aby to neslo.
    Jedine mi vyplyva z toho dajaka suvislost medzi signalom (predradenostou alebo co) ale neviem ako to poriesit... A asi jedine to bude nieco v TV. Viete mi prosim poradit??

    Teraz som to poriesil tak, ze mam PS3 zapojene cez origo kabel SONY PS3 (extra dokupene): komponent (na TV) a multi AV (na PS3) ale napriek tomu, ze pisu, ze to tiez dokaze prehrat HD sa mi nezdaju farby take pekne ako ked hram cez HDMI a zvuk uz detto.

    Aj preto by som to velmi rad vyriesil ten HDMI problem. Este pre uplnost dodam, ze jedne kabel je HAMA, stal v NAY tusim 1200 Sk a druhy som dostal gratis k PS3, ma "pozlatene" koncovky ale znacka nikde nie je uvedena.

    Vopred dik za poradenie.

    Robo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    180

    Citace Původně odesláno od Jeníček Zobrazit příspěvek
    Chlapi prosim poradte mi kabel hdmi-hdmi asi 2 metry k propojeni LCD a satelitu/ csech link/ . Myslim solidni vyrobce a zaruka kvality.Dekuji.Jenicek
    Já objednal Panasonic RP-CDHG15E-W, cat. 2. Je to HDMI kabel Cat. 2 a za velice příjemnou cenu - viz. cenové vyhledávače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pravidelně Avatar uživatele POiNTERx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    436

    omiko: Skusal si aj ine zariadenia s HDMI? nejaky DVD prehravac? ... ak je to nejaky globalny problem s nekompatibilitou PS3, tak by to mohol vyriesit upgrade firmware... tazko povedat, o co ide...
    Skus este priradit jednotlivym HDMI portom typ zariadenia v nastaveniach. PS3 daj ako PC... Orange daj ako HD.
    Nie som si isty, ci nahodou nemas v tvojej verzii aj HDMI CEC... pozri v nastaveniach HDMI control... ak ano, skus deaktivovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    17

    POiNTERx: dik za rady, zajtra sa s tym este pohram a poskusam vsetky mozne kombinacie este raz. Mam este aj DVD na HDMI ale mam iba dva kable. pokial nebudem mat jasno a garanciu, ze s ktorym to pojde, nebudem kupovat treti
    inak som sa zaprisahal, ze zo set-top boxu uz ten HDMI nebudem vytahovat, nakolko toto uz mam treti - na dvoch predchadzajucich "odisla" koncovka po manipulacii s nou - proste sa pokazil HDMI OUT a ani technici z toho nechapali, tak dali dalsi...a dalsi... a ten funguje (zatial ) tot moja skusenost so SAGEM set-top

    ale vyskusam a dam vediet...
    co sa tyka firmware update tak PS3 si to pyta automaticky - takze to mam ale teraz sa chystam este teda pozriet update na LCD. idem to hned aj pozriet. uz som to raz robil - hned po kupe - ale odvtedy mozno vysiel aj dajaky novsi.

    este jedna taka mozno blba otazka: co je to CEC a kde to najdem?
    edit: HDMI-control som nasiel v TV menu a tam to mam nastavene na "Vypnuté"
    a co to presne znamena? v prirucke k TV som nic vysvetlujuce nenasiel.

    dik.
    r.
    Naposledy upraveno uživatelem omiko: 02-01-2008 v 23:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    17

    este doplnam, ze som philipsu prave supol tento upgrade:

    Q581E-0.64.14.14_commercial

    r.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pravidelně Avatar uživatele POiNTERx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    436

    Citace Původně odesláno od omiko Zobrazit příspěvek
    P
    este jedna taka mozno blba otazka: co je to CEC a kde to najdem?
    edit: HDMI-control som nasiel v TV menu a tam to mam nastavene na "Vypnuté"
    a co to presne znamena? v prirucke k TV som nic vysvetlujuce nenasiel.
    CEC - Consumer Electronics Control ... jednoducho povedane kontrolne signaly, vdaka ktorym sa ti napr. sam prepne vstup HDMI ked zapnes pristroj pripojeny k tomuto vstupu. Ale musi ich podporovat zariadenie na oboch stranach... PS3ka ma myslim CEC... cize ak to zapnes aj v LCD, tak po zapnuti PS3 (ak ho mas pripojene cez HDMI) by sa ti mal automaticky prepnut dany vstup.
    Preto ma napadlo, ci ti nahodou neblbne nieco s tymi kontrolnymi signalmi, ale pokial to mas vypnute, tak v tom to asi nebude.

    Inak pise sa o tom na 34 strane manualu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44

    DoG DoG je offline
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od JSM1 Zobrazit příspěvek
    Koupil jsem kabel HDMI-DVI na www.krup.cz. Slouží k propojení SAT/DVD (HDMI) do projektoru (DVI) a funguje bez problémů. Délka 7m (5m + spojka + 2m).
    ja som tam zas za babku kupil HDMI-HDMI 2m, 5m a HDMI-DVI konvertor. to by malo stacit na vsetko (HD @24). TV mam Samsung 40M87 s HDMI 1.3 CEC, ale kabel sa da pouzit hociaky samozrejme. Aj ked vyrobca "Copartner" vyraba uz aj "1.3" verziu, ale to uz je len klasicky marketingovy tah (pozlatene konektory, napis "1.3" a cena moze ist o 500% hore).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    180

    Dotaz:

    Je kabel,na kterém je uvedeno "high speed HDMI, podporuje 10,2 Gbps, 1080p (1125p), 8-16 bit i 1080i (1125i) 8-16 bit" kabel HDMI 1.3 kategorie 2?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 23 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-10-2010, 15:20
  2. Reakcí: 133
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 23:57
  3. nejasnosti kolem HDMI
    Od Luky03 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 22:43
  4. Pixel mapping a pár nejasností k vysvětlení
    Od zevler v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-06-2007, 08:26