Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 23 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 334

Téma: Nejasnosti okolo HDMI (a DVI)

  1. #16
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    115

    Citace Původně odesláno od JSM1 Zobrazit příspěvek
    Koupil jsem kabel HDMI-DVI na www.krup.cz. Slouží k propojení SAT/DVD (HDMI) do projektoru (DVI) a funguje bez problémů. Délka 7m (5m + spojka + 2m).
    Můžete doplnit na jakém rozlišení se to spojení provozuje (720p, 1080i, 1080p) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    lopta
    Guest

    Takze co sa tyka kvality OBRAZU nehovorim o zvuku nie je medzi DVI a HDMI ziadny rozdiel? Vlastne je to to iste?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    115

    Citace Původně odesláno od lopta Zobrazit příspěvek
    Takze co sa tyka kvality OBRAZU nehovorim o zvuku nie je medzi DVI a HDMI ziadny rozdiel? Vlastne je to to iste?
    Pokud porovnáváte obraz a STEJNÉ rozlišení na HDMI a DVI, tak je to úplně totéž...(obrazově, elektricky). Rozdílný je pouze konektor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od 1odbornik Zobrazit příspěvek
    Můžete doplnit na jakém rozlišení se to spojení provozuje (720p, 1080i, 1080p) ?
    Výstup ze satelitu je 1080i, DVD mám nastaveno stejně, ale funguje i 720p.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    lopta
    Guest

    Citace Původně odesláno od 1odbornik Zobrazit příspěvek
    Pokud porovnáváte obraz a STEJNÉ rozlišení na HDMI a DVI, tak je to úplně totéž...(obrazově, elektricky). Rozdílný je pouze konektor.
    Takže kupovať monitor s vstupom HDMI, kvoli vyššej kvalite obrazu nemá význam? Tu istu kvalitu poskytne aj vstup DVI?. Graf. karta má samozrejme výstup DVI
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    115

    Uplně přesně nevím, co vede výrobce monitorů používat HDMI. Jediný rozumný důvod bych viděl v redukci kabelů (přidružení zvuku, když máte kartu i monitor HDMI). Na obrazovou kvalitu žádný vliv nevidím. Spíš bych viděl nevýhody HDMI...

    HDMI s běžně používaným konektorem typu A nebo single link DVI umožňuje přenášet režimy s pixel clock do 165MHz. Takže pro veliké monitory s rozlišením například 2560x1600 HDMI (s běžným konektorem A) nevyhoví. A zcela logicky je, v takovém případě, rozumější dual link DVI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    Zde je problematika HDMI x DVI velmi dobře vysvětlena !

    http://www.practical-home-theater-gu...mi-cables.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    7

    Zdravím ,
    rád bych se zeptal,nakolik splňuje dané normy HDMI kabel výrobce B-TECH International Limited konkrétně typ BTXL 39015.
    Jak je to u tohoto kabelu s HDCP ochranou?
    Při propojení mé LCD TV s XBOX 360 Arcade tímto kabelem se dosáhne toliko zobrazení 720p a to i přesto,že HDMI vstupy na TV ochranou disponují a při propojení pomocí YUV component televize i XBox na 1080p běží.
    V čem může být chyba?Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    115

    HDCP s kabelem nemá v podstatě co dělat. Je to šifrování dat. Rychlost přenosu se nemění. BTXL 39015 je, jak koukám, 1.5m dlouhý kabel a u tak krátké vzdálenosti bych kabel nepodezříval z nějakých přenosových chyb.

    Zkuste přečíst návody od TV i od Xboxu, třeba objevíte nějakého zakopaného psa. Další možnost je asi dotaz na autorizovaný servis výrobce televize. S tím HDCP to může nějak souviset.

    Jen pro úplnost.."HD Ready" televize musí HDCP umět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    7

    Díky za odpověď.
    Patrně je souvislost mezi televizními vstupy DVI a HDMI.Na vstupu DVI je totiž dáno jen 720p (768x1360 resp.1440) a toto zřejmě platí i pro HDMI,ač to u nich není psáno.
    Upozorňoval mně na to prodavač ,když jsem se ptal na Samsung 37 (40) BD 87.Říkal,že panely sice mají Full HD jako nativní rozlišení,ovšem HDMI porty to nedokáží zpracovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    7

    Nejspíš není chyba v samotných HDMI portech ale v tom,že televize přijme digitální signál a nerozlišuje zda z DVI nebo HDMI.A ten z DVI je omezující.
    Možná proto ty nedorozumění,když se uvádí u Samsung 40M87 BD - 1440x 900 na DVI.Takové bude i přes HDMI.Nanejvýš to televize roztáhne do panoramatického 900x1920.
    Skutečného Full HD 1080x1920p se dosáhne analogovým YUV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od brazdad Zobrazit příspěvek
    Nejspíš není chyba v samotných HDMI portech ale v tom,že televize přijme digitální signál a nerozlišuje zda z DVI nebo HDMI.A ten z DVI je omezující.
    Možná proto ty nedorozumění,když se uvádí u Samsung 40M87 BD - 1440x 900 na DVI.Takové bude i přes HDMI.Nanejvýš to televize roztáhne do panoramatického 900x1920.
    Skutečného Full HD 1080x1920p se dosáhne analogovým YUV.
    Neviem o com to tu rozpravate, ja mam napojeny 37M87 z DVI PC a ide mi nativnych 1920x1080.Takze sorry ale kde beriete tych 1440x 900. To nie je ziadne normovane rozlisenie, to je rozlisenie 19" sirokouhleho monitora.Ak Ti to ide v tomto rozliseni, chyba je v tom ze Ti win neprehral informaciu o type zobrazovaca v registroch. Taaakze tak
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od brazdad Zobrazit příspěvek
    Díky za odpověď.
    Patrně je souvislost mezi televizními vstupy DVI a HDMI.Na vstupu DVI je totiž dáno jen 720p (768x1360 resp.1440) a toto zřejmě platí i pro HDMI,ač to u nich není psáno.
    Upozorňoval mně na to prodavač ,když jsem se ptal na Samsung 37 (40) BD 87.Říkal,že panely sice mají Full HD jako nativní rozlišení,ovšem HDMI porty to nedokáží zpracovat.
    Predavac zjavne na niecom fici. To co Ti povedal plati o Hdready a nie Full HD TV
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    7

    Ano máš pravdu v tom,že PC monitory toto rozlišení přijmou,ovšem TV nikoli.Nevím čím to je,ale TV se chovají jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    7

    Jaké je ,Prosím,u Samsung 37 M 87 BD udávané rozlišení na DVI vstupu v manuálu?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 23 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-10-2010, 15:20
  2. Reakcí: 133
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 23:57
  3. nejasnosti kolem HDMI
    Od Luky03 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 22:43
  4. Pixel mapping a pár nejasností k vysvětlení
    Od zevler v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-06-2007, 08:26