Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 11 z 23 PrvníPrvní ... 91011121321 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 334

Téma: Nejasnosti okolo HDMI (a DVI)

  1. #151
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    257

    ano presne tak to je, radeji me ale zajima odpoved na moji otazku vyse, diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #152
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Citace Původně odesláno od ladik1983 Zobrazit příspěvek
    ja mel spise na mysli jaky je nejlepsi DVI - HDMI kabel - a to konkretne jmenovite ci nejaky odkaz na kabel aby bez problemu vzal 1080p, HDMI - HDMI pro me neni az tak dulezity, zvuk mam 5.1 k PC, diky
    ja som si kupil najlacnejsi kabel aky mali v pocitacovej predajni .. a pripojil som popcorn na LCDcko .. a ziaden problem .. obraz jak oci .. 1080p ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #153
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Přesně tak, tady nemá smysl investovat do kravin typu Profigold apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #154
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    9

    Ahoj.
    Naposledy upraveno uživatelem akbrv: 21-01-2010 v 13:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #155
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    115

    Na adrese http://www.hdmi.org/manufacturer/specification.aspx je možné stáhnout části specifikace HDMI 1.4, která obsahuje informace o přenosu 3D obrazu. Na uvedené adrese (toho času 4.2.2010) lze tedy stáhnout specku 1.3 a tento "3D kus" verze 1.4. Je nutno vyplnit formulářík. Kompletní specifikace 1.4 zůstává nadále neveřejná.

    Zároveň bylo oznámeno brzké vydání verze 1.4a. Má obsahovat nějaká upřesnění kolem 3D jinak nic nového.

    Kompletní zpráva je .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #156
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od Lafra Zobrazit příspěvek
    Velmi pekne by som chcel poprosit, ci by mi niekto vedel poradit, kde sa stala chyba...

    Mam PC spojene cez DVI-HDMI do 42 palcoveho LG 42LF66 a analogovo do obycajneho monitora. Dnes som si chcel pozriet film cez tu LG a hoci mi zobrazuje pracovnu plochu, fotky, dokonca aj napr. NHL08 si mozem zahrat, tak film ak pustim ci uz cez BSplayer, MDVDplayer atd, tak mi ukazuje iba ciernu obrazovku, pricom zvuk mi ide analogovo z HIFI veze. Nastvany som vyhadzal vsetky kodeky a nahodil najnovsie a stale nic, preinstaloval som multimedialne prehravace a stale cierna obrazovka.... Dovtedy som mal zapnutu len LG42, tak som zapol aj analogovy monitor a cuduj sa svete tam film krasne prehrava aj Windows media player...
    Subezne som nechal monitor aj s LG pustene a islo na nich to iste az na to ze na LG stale namiesto filmu ciena obrazovka a na monitore normal film obraz...
    Vypada to ze v kodekoch chyba nebude, v prepojeni do TV tiez nie, nakolko obraz ostatny ide...
    Vie mi niekto poradit cim by to mohlo byt, ze nejde mi pozerat film na tej LG ale iba v monitore, hoci ostatne vsetko ide normalne?
    V com robim chybu?
    Mám to zapojený stejně jak ty. Nastavení mám, monitor jako primarní a LCD mám jako rozšířenou plochu, takže pustím film a přetáhnu si ho na rozšířenou plochu na LCD. Chodí to perfektně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #157
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    43

    Ahojte!

    Som precital cele vlakno a chcel by som sa opytat, ze ked chcem prepojit PC (DVI) <> (HDMI) Samsung LE40B650 aj so zvukom tak ci neexistuje nejake take rieseni, ze z pocitaca mi bude ist video po DVI a audio cez CINCH a na druhej strane by uz HDMI spajalo obe (audio+video).

    A ked nie tak ake riesenie by bolo najoptimalnejsie.. (v PC mam zvukovku sound blaster audigy2 5.1). Kabel by som potreboval 10metrovy a FHD 1080p.

    konnektory na TV:


    A ci mozem ocakavat nejaky lag obrazu, by som to chcel najma na hry (fifa atd) s bezdrotovym gamepadom.

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #158
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    lele : to riesenie DVI+cinch je napriklad toto : http://www.grandbeing.biz/product/DH0101.htm

    ale niektore telky maju moznost zapnut zvuk z tych cinchov , co su pod HDMI vstupmi .. popozeraj nastavenia okolo AV vstupov v telke ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #159
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    lel007:
    Len aby si bol v obraze, musis si uvedomit, ze HDMI je ciste a jedine DIGITALNE rozhranie, a teda neexistuje nijaky jednoduchy sposob na spojenie videa z DVI a analogoveho audia z CINCHov priamo do HDMI.
    Na to uz musi byt skratka AD prevodnik a kus elektroniky vo forme nejakej krabicky, napr. vid Pytkinov odkaz.

    Pripadne sa o prehratie analogoveho zvuku a digitalneho obrazu musi postarat samotny TV, samozrejme, ak ma analogovy audio vstup (CINCH, alebo Jack) a dokaze ku vstupu HDMI priradit zvuk z analogoveho audio vstupu (v tvojom pripade Jack s nadpisom DVI AUDIO). Musis teda od PC tahat 2 kable, jeden HDMI a druhy pre audio.
    Naposledy upraveno uživatelem artam: 18-02-2010 v 15:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #160
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jaj jasne .. dobre som si to nepozrel .. jeden HDMI je oznaceny DVI IN .. a vedla je jack DVI audio .. cize tieto dva vstupy by mali spolu fungovat ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #161
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    43

    Aha ten DVI in je asi normalny jack.. som cakal ze aj na telke bude CINCH vstup.
    No takze potom potrebujem 2 kable.. a nejaky LAG (meskanie) mozem ocakavat? tj bude sa dat hrat cez to hry ked to prepojim na PC?
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #162
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    lele : ja myslim ze to bude vyladene pojde to v pohode .. oneskorenie nebude badatelne .. to je to iste ako ked mas k PC zapojeny monitor a do zvukovky pichnute repraky .. badas oneskorenie ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #163
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    lele : ja myslim ze to bude vyladene pojde to v pohode .. oneskorenie nebude badatelne .. to je to iste ako ked mas k PC zapojeny monitor a do zvukovky pichnute repraky .. badas oneskorenie ?
    som myslel, ze to nie je to iste lebo na tv je este nejake post-processing, ale mozno sa mylim

    a potom co poviete na tento kabel:
    http://www.datacomp.sk/kabel-hdmi-dv...ci_d35237.html
    asi to iste ako: http://www.krup.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=979

    pise tam ze len 1080i, ale mal by vediet aj progressive? nevedel som najst nic take dlhe na 1080p

    edit: alebo kupit hdmi<>hdmi a redukciu?
    co poviete na tieto:
    15m za 20eur: http://www.datacomp.sk/kabel-hdmi-ty...-3_d35215.html
    10m HQ za 23eur: http://www.datacomp.sk/kabel-hdmi-ty...-3_d31972.html

    ma vyznam kupovat HQ verziu? a 15m uz nebude robit problemy bez repeatera?
    Naposledy upraveno uživatelem lele007: 20-02-2010 v 11:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #164
    Je tu pravidelně Avatar uživatele MlokCZ
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    636

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    lele : ja myslim ze to bude vyladene pojde to v pohode .. oneskorenie nebude badatelne .. to je to iste ako ked mas k PC zapojeny monitor a do zvukovky pichnute repraky .. badas oneskorenie ?
    Samozřejmě, že to stejné není a zpoždění obrazu bude a v pohodě to nebude. Počítačové monitory mají input lag téměř vždy o hodně menší než TV (i když sem tam i u monitoru už to může být na registrovatelné hranici), protože u monitorů se neřeší věci ohledně zpracování obrazu jako u TV.
    U HTPC a svojí TV mám na recieveru nastaveno pro kompenzací zpoždění 48ms, což je opravdu docela dost. Některá TV může mít méně, ale některá ještě i výrazně více.

    Zpoždění obrazu vůči zvuku je ale pouze část problému. I když se zapojí zvuk přes receiver a ten kompenzuje zpoždění obrazu TV nastaveným zpožděním zvuku (někdy lze použít funkci lipsync, mně třeba dobře nefunguje a mám nastavené zpoždění ručně na těch 48ms), tak tím se dosáhne synchronního zvuku s obrazem.
    Ale pořád tam ten input lag bude, takže třeba oproti ovládání na klávesnici to bude zpožděné.

    Jak moc to komu vadí při jakém použití je individuální, někdo to nevnímá vůbec, někdo hodně a u her hodně záleží co a jak se hraje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #165
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Ja myslim ze rozumnejsie by to bolo zapojit a vyskusat , nez tu o tom debatovat ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 11 z 23 PrvníPrvní ... 91011121321 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-10-2010, 15:20
  2. Reakcí: 133
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 23:57
  3. nejasnosti kolem HDMI
    Od Luky03 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 22:43
  4. Pixel mapping a pár nejasností k vysvětlení
    Od zevler v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-06-2007, 08:26