Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 41

Téma: obraz z HTPC na HD READY LCD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    23

    Zdravim ve spolek. Predem omluva, pokud se to tady nekde probiralo, ale moc jsem toho nenasel, takze zakladam vlastni thread:
    Mam LCD HD READY TV Toshiba 32WL66Z a chci si poskladat HTPC. V podstate uz jsem neco zkousel, ale pokazde jsem narazil na problem s obrazem z PC na TV - rozmazany, okraje mimo obraz, nic ani zdaleka podobneho ostremu obrazu LCD monitoru. Cetl jsem nekde, pry na HD READY TV je lepsi pouzit grafiky od ATI (Radeon). Je fakt, ze jsem zkousel jenom ty od nvidie - pres DSUB/PC, pres DVI->HDMI, pres komponent, ale pokazde ty problemy s obrazem co jsem psal pred tim. Kolega z prace to resil a ma dost podobne zkusenosti s LCD TV SONY 32" HD READY a co jsem slysel, tak ani treba Panasonic se stejnymi parametry na tom neni o moc lip.
    Rekl bych, ze cele to lezi na graficke karte a nastaveni operacniho systemu, ale stravil jsem uz moc casu nastavovanim ruznych (i exotickych) rozliseni obrazu ve Windows XP/MCE/Vista a k nicemu to nevedlo.
    Prosim poradte, jestli mam setrit na FULL HD TV (coz bych nerad), ktere by s timto nemeli mit problem, nebo jestli prece jenom existuje nejaka moznost dostat z PC slusny obraz do techto zhruba dva roky starych modelu HD READY TV. Diky

    PS: mozna tohle melo jit do fora "Prehravace", tak se pripadne taky omlouvam, jestli to sem nepatri.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    214

    Ahoj,
    Kolega si koupil Full HD LCD M-rady od Samsungu. Kvuli usetreni nakladu si kvuli tomu poridil klasickou PC case, dvou jadro, desku s vystem HDMI,grafiku intergrovanou i945..... Za cca. 9 tis Kc...
    Chodime k nemu na HDTV dychanky a paradicka
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Konycz
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    60

    2 pravidelnycitatel: chces rict, ze ho to cely vyslo na 9 tis ????? a pousti HDTV atd ???? a jak je to s hlukem ??? muzes prosimte napsat jeho konfiguraci co vtom vsechno ma ....... 9 tis zase neni tak hrozny, do toho bych sel
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    214

    No ma tam to dvoujadro( presne ti nereknu) 2 GB Ram,disk 250,desku jsem uz psal v prispevku , ma tam dva repraky pry celkem obyc. kdyby pry investoval jeste cca.1000kc tak zvuk uplne v poho. Filmy spoustime primo z WMP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    214

    Presneji :CPU INTEL Pentium DC E2140 1,60GHz (1MB/800) BOX LGA775 - 1 716,69 Kč
    MB GIGABYTE G33M-S2H G33 s775,DDR2 - 2 560,40 Kč
    DIMM DDR2 2048MB 800 DC KIT (2x1024) TRANSCEND CL5 JR - 1 506,06 Kč
    HD SAMSUNG 250 GB SATAII/300 8MB 7200 RPM - 1 658,38 Kč
    DVD RW Samsung White S203B/BEWN 20x Drive - 755,17 Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    23

    fajn chlapi, ale ja bych radsi uvital nejake rady na muj dotaz. za levne pc sestavy na full hd lcd muzu utracet az kdyz si budu jisty, ze mi nic jineho nezbude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele Bobanovicz
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    169

    A co přesně ti nejde? Musíš nastavit nativní rozlišení, tvoje TV má rozlišení 1366x768, na PC tedy nastavíš 1360 × 768 (to bys měl mít v manuálu k TV) a po stranách ti zůstanou 3+3 pixely proužky, jinak bude obraz 1:1
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Bobanovicz Zobrazit příspěvek
    A co přesně ti nejde? Musíš nastavit nativní rozlišení, tvoje TV má rozlišení 1366x768, na PC tedy nastavíš 1360 × 768 (to bys měl mít v manuálu k TV) a po stranách ti zůstanou 3+3 pixely proužky, jinak bude obraz 1:1
    jo kdyby to bylo tak snadne, neptam se tady. nastavit muzu co chci: 1366x768, 1360x768, 1280x720 a tunu dalsich, 50Hz-52Hz-60Hz-62Hz-70Hz-72Hz... a jine (plus taky formaty obrazu na TV - sirokouhly, 4:3, smart a jine) a nikdy nedostanu ostry obraz, nekdy vic, nekdy min rozmazany. okraje urcite nemam riznute jenom o 3 pixely, tak 10-20 rekl bych, podle rozliseni. pritom jsem videl na jednom propagacnim obrazku moji TV pekny ostry obraz s Win MCE a taky s MAC OS X.
    Pripada mi divne, ze tohle nikdo neresi, pritom velke mnozstvi HD READY LCD TV ma s timto problemy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Vyhoď MCE, použij player u kterého můžeš nastavit renderer, předpokladem je, že máš gr. kartu.....no asi v ceně poloviny toho co je tady uvedeno výše jako pořizovačka HTPC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Vyhoď MCE, použij player u kterého můžeš nastavit renderer, předpokladem je, že máš gr. kartu.....no asi v ceně poloviny toho co je tady uvedeno výše jako pořizovačka HTPC.
    nechapu co ma spolecneho prehravac s tim, ze uz v zakladu mam v jakychkoli windows spatny obraz. pokud by dokazal prehravac poslat rozliseni, ktere by na te TV vypadalo pekne, jiste nebude problem nastavit toto rozliseni v samotnych windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Protože používáš MCE, tak ani netušíš, na jaký dekoder a jaký renderer jedeš, system si to tam strčí sám, podle parametrů, které ti pomění jakýkoliv ambiciozní program, co ve snaze se zviditelnit poměni merity a tak.
    Nemáš nad tím kontrolu.
    U videa dost záleží i na postprocesingu a pokud nemáš kontrolu nad tím co ti vlastně leze na výstup, je obtížné svalovat vinu na televizi, ready nebo neready.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Protože používáš MCE, tak ani netušíš, na jaký dekoder a jaký renderer jedeš, system si to tam strčí sám, podle parametrů, které ti pomění jakýkoliv ambiciozní program, co ve snaze se zviditelnit poměni merity a tak.
    Nemáš nad tím kontrolu.
    U videa dost záleží i na postprocesingu a pokud nemáš kontrolu nad tím co ti vlastně leze na výstup, je obtížné svalovat vinu na televizi, ready nebo neready.
    to je sice vsecko moc hezke, ale resit to, jestli pouziva softwarovy video prehravac takovy nebo makovy filtr a dekoder je pro me dost predcasne, kdyz mam (jak uz po treti opakuju) uz v zakladu rozmazany obraz (pri pripojeni toho htPC k te me LCD TV), asi kvuli spatnemu pomeru stran/rozliseni nebo cim to je (a na to se tady ptam) primo ve Windows, at uz v jakychkoliv (xp/mce/vista).

    to je jakoby sis chtel hrat s nastavenim barev a pritom mel cernobilou tv.
    ten softwarovy prehravac bude obraz posilat at uz pres jakekoliv filtry s pouzitim jakehokoliv dekoderu jenom a pouze v rozliseni, jake mu zadam ja nebo system. no a u me uz ten system sam o sobe na te TV vypada desne (asi kvuli spatnemu rozliseni Windows se kterym si ta TV moc nerozumi), takze to zadnym prehravacem neopravim.

    ja potrebuju poradit, jestli mi pomuze v tomto nejaka jina graficka karta nez nvidia geforce 6200 a 7600GT, konkretne jak jsem psal nahore, udajne ATI RADEONy dokazi poslat obraz do HD READY LCD TV v nejakem "lepsim" formatu
    a nebo pokud na karte zase tak moc nezalezi, jake presne rozliseni tam mam poslat, abych se vyhnul tomu velkemu overscanu (10 pixelu a vice ze vsech stran) a hodne rozmazanemu obrazu. takove ty bezne 1360/1366/1280 na 768/760/720 jsem jiz zkousel a nejake zmeny tam byly, ale nikdy ne k lepsimu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    116

    1024*768 taky nejde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    23

    jde, ale k cemu na sirokouhle TV rozliseni 4:3 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od ricc4rd0 Zobrazit příspěvek
    jde, ale k cemu na sirokouhle TV rozliseni 4:3 ?
    pokud na lcd nastavis wide nebo 16:9 tak obraz bude pres celou plochu a nezdeformovany
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-08-2008, 12:23
  2. Lcd Tv 32¨ Hd Ready
    Od vaculu v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-07-2008, 09:33
  3. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-09-2007, 10:23
  4. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-01-2007, 13:33