Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: PS3 + HD ready plazma

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Man5on
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    663

    Máte někdo zkušenost s propojením PS3 a HD ready plazmy (rozlišení "jen" 1024x768!)?
    Plánuju koupit PS3 a mám možnost levně pořídit HD ready plazmu. Jedná se mi především
    o hraní her než pouštění Blue-ray, ale zároveň chci na plazmě čumět na klasický tv programy,
    což jsem tady v diskuzi vyčetl a na vlasní laický zrak i viděl, že je právě plazma na tv vysílání vcelku dobrá. Jinak mě je jasný, že primárně by k PS3 bylo lepší LCD, ale to nechci.
    Proto dík za každou zkušenost s plazmou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    25

    Zkoušel jsem propojit PS3 s plazmou Panasonic TH-42px70e a mohu jen doporucit. Obraz byl perfektní v každém detailu. Rozdíl mezi hrou v 720p a 1080p skoro nepoznáš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    35

    Já PS3 používám převážně jako přerávač HDV s harddiskem (synové pak na hry). Záznamy z kamery v AVCHD ukládám na vnitřní disk a přehrávám. Obraz, obsluha vynikající. Jelikož mám doma jak Full Hd, tak HD redy televizi mohu přispět zajímavým poznatkem. Video nahrané v HDV (1440) je kupodivu poměrně výrazně ukoukatelnější na HD redy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Man5on
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    663

    Právě na tenhle Panasonic mám taky spadeno, akorát sem měl obavy z toho rozlišení, vím že na filmy je to asi fuk, ale bojím se aby to u grafiky her nedělalo nějaký deformace, možná je to blbost, ale v nějaký diskuzi někdo psal, že při nějakejch autech na XBOX360 mu to připadá trochu deformovaný.

    A ještě jedna věc, jak vypadá ten upscaling z SD rozlišení DVD na HD 720p? Je v tom nějakej viditelnej rozdíl oproti SD nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    35

    Tak tohle neřeš. Ta otázka je tak trochu co je červenější. Dva červené čtverečky vedle sebe, nebo obdélníček. Určitě se najde sposta těch kteří budou tvrdit upskaling provést vTV, spousta zastánců upsc. v PS3 a řada těch co řeknou neprovádět. to už jsou tak nepatrné rozdíly, že pokud budeš koukat na film tak je nemůžeš zaregistrovat. Pro mne bylo největším překvapením, že při normálním sledování není ten rozdíl ani tak velkej pokud pustíš origo DVD a BR. Měl jsem možnost porovnat Spidermana BR a DVD. DVD bylo perfektní obraz a na ty detajly u BR jsem se musel opravdu soustředit a z filmu jsem měl prd. On se ten kvalitativní skok trochu přehání. Ty referenční snímky co jsou servírovány jsou dost podvrh. Ne že by HDTV bylo lepší než je, ale normální záběry jsou cíleně zhoršovány. Je o tom řada pěkných článků na netu včetně ukázek. Ona ta diskuse dost hodně jde stejným směrem jako kdysi ohledně zvuku. Možná pamatujete HI-fi klub ve Smečkách. Kdysi, jako student jsem tam kupoval bedny a rozdoval se mezi lepšíma a horšíma. Se mnou byl kámoš medik. Chvíli na to kuoká a pak povídá, že je to stejně putna, jelikož ty horší maj rozsah takovej, že spodní a horní hranici rozsahu nemůže slyšet ani pes, natož pak člověk. Limitujícím a nejslabším článkem řetězce, už začíná být nedokonalost lidského oka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    22

    Mam trosku jiny nazor - rozdil mezi 720 a 1080 dopoctem z DVD neni moc veliky, ale presto tresku je a je dokonce videt. Spusteni signalu aspon HDReady se neda s DVD absolutne srovnavat!!! a to jsem mel HD signal z PC pre DSUB a je to zcela jina liga. Dulezite je ale aby to bylo digitalne propojene!!! jakmile tam nebudou prevody do analogu, jen tak budes mit maximum z daneho zdroje. Jo zkousel jsem na LCD HDReady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Man5on
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    663

    Nemáte někdo zkušenost, když zapnu PS3 (přes HDMI), tak automaticky nenaskočí obraz? Proč, když i DVD a sat přes scart naskočej sami?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele majkicz
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    872

    Co to je "automaticky nenaskoci"?
    Pokud jsi mel PS3 predtim pres scart, tak je treba resetovat videonastaveni PSka a to tak, ze pri spusteni stisknes to power tlacitko asi na cca. 5sec. To ti resne nastaveni a samo se to prepne na to, pres co to mas prave spustene. Pak uz jen uprav roslizeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    27

    To Man5on: S PS3 mám propojenou plazmu Panasonic TH-37PX7E. Chápu tvůj dotaz, že obraz automaticky nenaskočí - taky to pozoruji, ale myslím, že je to normální. Na obraz se dívám z 2,7m, je výborný, ale snesl bych i jemnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Man5on
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    663

    Citace Původně odesláno od majkicz Zobrazit příspěvek
    Co to je "automaticky nenaskoci"?
    Pokud jsi mel PS3 predtim pres scart, tak je treba resetovat videonastaveni PSka a to tak, ze pri spusteni stisknes to power tlacitko asi na cca. 5sec. To ti resne nastaveni a samo se to prepne na to, pres co to mas prave spustene. Pak uz jen uprav roslizeni.
    PS3 mám od prvního spuštění přes HDMI. Jde mi o to, že když zapnu PS3, tak nenaskočí obraz z HDMI vstupu automaticky, ale musím to přepnout sám růčně na dálkáči. Je to normální, že to HDMI neumí, nebo to je televizej, nebo PSkou, nechápu to. Cokoliv co mám přes scart se po zapnutí samo přepne na vlastní AV vstup a nemusím nic přepínat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele majkicz
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    872

    Aha, promin, spatne jsem pochopil.
    Hmmm....na moji Philipsce taky nic takoveho nemam a mozna by mi to i casem lezlo na nervy..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    777

    to je ten viera-link napr. u panasonic kdy spolu dvd a tv komunikuji, jak popisujes... jestli jsem to teda dobre pochopil tak pouzivaji HDMI control (HDMI CEC) ale musi toto podporovat i tv i ta ps3...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    653

    to je co ze blby scart kabel ma v zapojeni i konektor ktery dava zobrazovaci prikaz na prepnuti prislusneho av vstupu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Man5on
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    663

    To je neuvěřitelný, opravdu to vypadá, že scart to umí a HDMI prostě ne. A to je HDMI nazýváno scartem 21.století?
    Abych nebyl jenom kritickej, pravdou je, že HD obraz přes HDMI je někde jinde, ale uživatelsky by to mohlo bejt ještě promakanější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    777

    tak jeste jednou....
    vytah z tiskove zpravy samsung (napriklad)
    Příjemným překvapením bude pro majitele funkce Anynet+ (HDMI CEC). Ta umožní ovládat více zařízení jedním dálkovým ovládačem.
    S funkcí Anynet+ (HDMI CEC) si vyberete záznam, který chcete sledovat a jedním stiskem tlačítka ovladače se zapne televizor, vybere správný vstup a vám jen stačí užívat si domácího kina. Film skončil? Zapomeňte na hledání ovladačů a vypínání všech zapojeným přístrojů. Přístroj Samsung s funkcí Anynet+ (HDMI CEC) se o všechno postará. Opět stačí stisknout jediné tlačítko a spolu s televizorem se vypne i DVD rekordér nebo přehrávač.

    Tzn. ze by to musela mit jako funkci ta ps3, ktere by pomoci hdmi cec delala to co chces, nebo jeste vice - mas tv vypnutou - zapnes ps3 a zaroven se ti zapne tv na prislusnem hdmi. Navic by to musela podporovat i tv ( a to si nejsem jisty zda by to nemusela byt zrovna sony... )
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HD ready TV a MUX4
    Od Alekss v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-01-2012, 08:18
  2. Plazma: Panasonic plazma 42" FullHD nebo 50" ready?
    Od butcherson v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 23-11-2009, 17:35
  3. 42palcová plazma Panasonic anebo 50palcová plazma Samsung
    Od Martin Zare v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 13-11-2008, 15:32
  4. Spolupráce HD Ready plazma s DVD přehrávačem
    Od Martin Zare v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-11-2008, 22:15
  5. Lcd Tv 32¨ Hd Ready
    Od vaculu v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-07-2008, 09:33