Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Přestalo fungovat stahovani videa z kamery do pc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    41

    Ahoj. Nevím proč, ale přestalo mi fungovat stahování. Mám Panasonic NV-GS17 s firewire. Už jsem pár videí sestříhal, ale dnes když jsem připojil kameru, nic...Objevil jsem, že z neznámých důvodů jsem měl zakázanou 1394-ku ve správci zařízení. Povolil jsem ji, ale nic. Když kameru připojím přes USB 2.0, pc kameru registruje, přes 1394 ne...Co mám zkusit udělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    V spravcovi si mal zakazane akurat sietovy adapter, co nema nic spolocne s naberanim videa. Ak mas viac konektorov, zapichni ju do ineho, alebo vypni/zapni kameru, ked je pripojena, alebo odpoj/pripoj kabel, alebo pripojenu a zapnutu restartni komp, alebo skus najst ine ovladace na tu kartu firewire... alebo...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    V spravcovi si mal zakazane akurat sietovy adapter, co nema nic spolocne s naberanim videa. Ak mas viac konektorov, zapichni ju do ineho, alebo vypni/zapni kameru, ked je pripojena, alebo odpoj/pripoj kabel, alebo pripojenu a zapnutu restartni komp, alebo skus najst ine ovladace na tu kartu firewire... alebo...
    Ve správci jsem měl zakázanou 1394, což by vadit mělo, ne? Vstup 1394 mám jen jeden
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Zkontroluj ještě, jestli je port povolen v biosu (předpokládám, že ho máš integrovaný na MB) a jestli máš možnost, připoj kameru k jinému PC - při špatném používání může rozhraní v kameře "chcípnout" (nechci strašit, ale i to se občas stane ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele PeLi
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    291

    Citace Původně odesláno od stavik Zobrazit příspěvek
    Ve správci jsem měl zakázanou 1394, což by vadit mělo, ne? Vstup 1394 mám jen jeden
    Keď to 1394 je zakázané medzi sieťovými kartami tak to určite nevadí. Host controller musí byť povolený. Ak to tak máš a nefunguje to, tak ešte skús odinštalovat a následne nai[COLOR=#000000]nštalovať HW. Ak to aj tak nebude fungovať, treba otestovať kameru na inom PC, aby si sa ubezpečil, či Saxel dobre tipoval.[/COLOR]


    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Zkontroluj ještě, jestli je port povolen v biosu (předpokládám, že ho máš integrovaný na MB) a jestli máš možnost, připoj kameru k jinému PC - při špatném používání může rozhraní v kameře "chcípnout" (nechci strašit, ale i to se občas stane ).

    Napr. ja som jeden z postihnutych... podarilo sa mi odpalit rozhranie v kamery, uplne spolahlivo...
    Trent.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    41

    2 Saxel: 1394 je integr., v biosu povolena a taky mě napadlo, že je "konenkor" kamery v prd.li

    2 Sascha K.: je to opravitelné za rozumný peníz? Nebo novou kameru?

    2 PeLi: předvčera jsem zkoušel nainstalovat drivery...
    Po nainstalování : Nvidia chipset driver program
    to hodí okno, kde je:

    1155:
    a nic víc napsané.. a tlačítko OK

    V manuálu desky jsem nic o 1155 nenašel.

    2 all: nemohu nikoho sehnat kdo by v mém okolí měl 1394 i s kablem, ať můžu vyloučit chybu v kabelu. Poptám se kolik u nás stojí nový a kdyžtak ho koupím..
    Naposledy upraveno uživatelem stavik: 10-10-2007 v 14:38 Důvod: Doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    17

    to netusim, stahujem analogovo... bola to prilezitostna Sony kamerka za 12000, cena opravy je vraj dost vysoka, spolu s konektorom sa meni nejaka doska...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    stavik: V záruce už kamera není? Chybu kabelu bych taky nevylučoval, i když je to méně pravděpodobné. Napiš aspoň z jakého jsi okresu, třeba se tady najde někdo z blízkého okolí ochotný ti pomoct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    stavik: V záruce už kamera není? Chybu kabelu bych taky nevylučoval, i když je to méně pravděpodobné. Napiš aspoň z jakého jsi okresu, třeba se tady najde někdo z blízkého okolí ochotný ti pomoct.
    V záruce už není. Jsem Rožnova pod Radh.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od Sascha K. Zobrazit příspěvek
    to netusim, stahujem analogovo... bola to prilezitostna Sony kamerka za 12000, cena opravy je vraj dost vysoka, spolu s konektorom sa meni nejaka doska...
    Jak stahuješ analogově? Přes USB to nejde, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    41

    Zjistil jsem, že konektor do kamery má jeden kontakt zatlačený dovnitř, tak jsem koupil nový kabel, ale nic. Zdá se mi, že i konektor v kameře je nějaký pochroumaný. Kde by se dal sehnat nový?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    41

    V kameře je 1,2 a 4 kontakt níže než 3. Když vyndám tu paměťovou baterii co je na tom stejmým plošným spoji, nestane se nic? Je jenom na "udržení" mnou nastavených hodnot v kameře nebo je i na něco jiného? Po vyndání baterie bych chtěl odpájet konektor a zkusit ho zpravit, popřípadě vyměnit za nový....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Řekl bych, že vyndáním baterie nic nezkazíš. Ta udržuje Real time clock a možná některá nastavení. Důležitá tovární nastavení bývají obvykle ukládána do bezpříkonových eeprom nebo feprom pamětí.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. prestalo fungovat HDMI PC -> TV
    Od achiles v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-11-2010, 16:18
  2. stahovani videa z You Tube
    Od Fany53 v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-09-2010, 15:44
  3. HV 30 - stahování videa
    Od sicher v sekci Videokamery
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-10-2009, 19:41
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-06-2006, 09:01
  5. DVB-T prestalo fungovať
    Od Borko v sekci DVB-T
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-10-2005, 08:23