Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: je možné zmeniť typ kodeku už v grabnutom filme?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele basino_old1
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    7

    dostal sa mi do ruky nový film v Xvid kodeku, a stolný prehrávač mi vypíše codec not supported....pritom mi filmy v Xvid prehráva....mám taký pocit že to je nejaká najnovšia verzia Xvid kodeku.....Je možné takýto film reencodovať na nejaký predošlí kodek v nejakom softe???...v akom? ....Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Jde to, ale než se do toho pustíš, zkus napřed změnit 4CC, v balíku Xvid je na to utilita.Přehrávače jsou tupé a podle této hlavičky nastavují dekodování.Tabulka platných 4CC je myslím součástí VirtualDubu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele basino_old1
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od pavelpt
    Jde to, ale než se do toho pustíš, zkus napřed změnit 4CC, v balíku Xvid je na to utilita.Přehrávače jsou tupé a podle této hlavičky nastavují dekodování.Tabulka platných 4CC je myslím součástí VirtualDubu.
    mohol by som ťa obrať o trochu času a nenapísal by si mi ako to mám urobiť?...a akú utilitu na to použiť?...dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Jestli je to případ z mailu tak to typuji na zvuk, jinak prográmek se jmenuje FourCCChanger a je součástí instalace Xvid.
    Je to kod, podle kterého system pozná jaký má použít dekoder.
    Výňatek ze seznamu:

    [Video]
    3IV0=MPEG4-based codec 3ivx
    3IV1=MPEG4-based codec 3ivx Delta 1/2/3
    3IV2=MPEG4-based codec 3ivx Delta 4
    3IVD="FFmpeg DivX =-) (MS MPEG-4 v3)"
    3IVX=MPEG4-based codec 3ivx
    AAS4=Autodesk Animator codec (RLE)
    AASC=Autodesk Animator codec (RLE)
    ABYR=Kensington codec
    ADV1=Loronix WaveCodec (used in various CCTV products)
    ADVJ=Avid M-JPEG Avid Technology Also known as AVRn
    AEMI=Array VideoONE MPEG1-I Capture
    AFLC=Autodesk Animator FLC (256 color)
    AFLI=Autodesk Animator FLI (256 color)
    AMPG=Array VideoONE MPEG
    ANIM=Intel RDX
    AP41=AngelPotion Definitive (hack MS MP43)
    ASV1=Asus Video V1
    ASV2=Asus Video V2
    ASVX=Asus Video 2.0
    AUR2=Aura 2 Codec - YUV 422
    AURA=Aura 1 Codec - YUV 411
    AVDJ=Avid Motion JPEG
    AVI1=MainConcept Motion JPEG Codec
    AVI2=MainConcept Motion JPEG Codec
    AVRN=Avid Motion JPEG
    AZPR=Quicktime Apple Video
    BGR=Uncompressed BGR32 8:8:8:8
    .
    .
    .
    .

    Totéž pro zvuk-ale tam je to číselník

    [Audio]
    0000=Microsoft Unknown Wave Format
    0001=Microsoft PCM Format
    0002=Microsoft ADPCM Format
    0003=IEEE Float
    0004=Compaq Computer VSELP (codec for Windows CE 2.0 devices)
    0005=IBM CVSD
    0006=Microsoft ALAW (CCITT A-Law)
    0007=Microsoft MULAW (CCITT u-Law)
    0008=Microsoft DTS
    0009=DRM (Microsoft ?)
    0010=OKI ADPCM
    0011=Intel DVI ADPCM (IMA ADPCM)
    0012=Videologic MediaSpace ADPCM
    0013=Sierra Semiconductor ADPCM
    0014=Antex Electronics G.723 ADPCM
    0015=DSP Solutions DIGISTD
    0016=DSP Solutions DIGIFIX
    0017=Dialogic OKI ADPCM
    0018=MediaVision ADPCM
    ..
    .
    .
    .

    Dá se to změnit i v headeru souboru hex editorem jako Ascii.


    Tobě to u zvuku vypisuje jestli se nepletu 2000, což je podle tabulky

    2000=ATSC/A-52 (Dolby AC3), ale nelíbí se ani VirtualDubu, píše unknown tag.

    Správně by mělo být 0x2000, to je správně, takže tomuto podle mě nerozumí player.
    Jak jsem psal v mailu, zvuk předělat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    mia mia je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    103

    Podle toho, co tady píšeš, ta stolní mašina nemá podporu pro AC3 zvuk v DivX filmech (asi...) Takže řešení by bylo: stáhnout ze sourceforge.net VirtualDubMod, nebo VirtualDub s AC3 podporou (vygoogluj), natáhnout do toho ten film, ve VIDEO zadat DirectStreamCopy, v AUDIO FullProcessingMode a audio Compression zvolit MPEG-3 - zadat nějakou rozumnou bitrate, třeba 160 a uložit ten film znovu. Video se komprimovat nebude, takže by to mohlo být docela rychlý na převod.

    Druhá možnost je sehnat novej firmware do toho přehrávače a zkusit ho tam nahrát, třeba už tu podporu bude mít v sobě. Co to je za bednu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    je taky mozny ze film je enkodovanej s q-pel nebo GMC coz nektery prehravace proste nezkousnou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele basino_old1
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od mia
    Podle toho, co tady píšeš, ta stolní mašina nemá podporu pro AC3 zvuk v DivX filmech (asi...) Takže řešení by bylo: stáhnout ze sourceforge.net VirtualDubMod, nebo VirtualDub s AC3 podporou (vygoogluj), natáhnout do toho ten film, ve VIDEO zadat DirectStreamCopy, v AUDIO FullProcessingMode a audio Compression zvolit MPEG-3 - zadat nějakou rozumnou bitrate, třeba 160 a uložit ten film znovu. Video se komprimovat nebude, takže by to mohlo být docela rychlý na převod.

    Druhá možnost je sehnat novej firmware do toho přehrávače a zkusit ho tam nahrát, třeba už tu podporu bude mít v sobě. Co to je za bednu?
    no vyskúšam to v tom VirtualDube..dík...prehrávač je Orava 503EX
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele basino_old1
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od mia
    Podle toho, co tady píšeš, ta stolní mašina nemá podporu pro AC3 zvuk v DivX filmech (asi...) Takže řešení by bylo: stáhnout ze sourceforge.net VirtualDubMod, nebo VirtualDub s AC3 podporou (vygoogluj), natáhnout do toho ten film, ve VIDEO zadat DirectStreamCopy, v AUDIO FullProcessingMode a audio Compression zvolit MPEG-3 - zadat nějakou rozumnou bitrate, třeba 160 a uložit ten film znovu. Video se komprimovat nebude, takže by to mohlo být docela rychlý na převod.

    Druhá možnost je sehnat novej firmware do toho přehrávače a zkusit ho tam nahrát, třeba už tu podporu bude mít v sobě. Co to je za bednu?
    V tom VirtualDubMod, nevidim roletku Audio...prečo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    basino: stopy
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele basino_old1
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od mirekv
    basino: stopy
    aké stopy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od basino
    Citace Původně odesláno od mirekv
    basino: stopy
    aké stopy?
    Streams->stream list
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele basino_old1
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od mirekv
    Citace Původně odesláno od basino
    Citace Původně odesláno od mirekv
    basino: stopy
    aké stopy?
    Streams->stream list
    sakra zas mi to vypíše pri save as že "No audio decompressor could be found to decompress the source audio format" ..
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. LCD: Vypnutí TV přes LAN je to možné?
    Od fretty22 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-03-2011, 06:27
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-02-2007, 22:27
  3. MPC/VLC - zvuk pri filme
    Od MASH v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-10-2006, 21:38