Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Dovoz LCD z UK

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    22

    Zdravím
    Vie mi niekto poradiť, keď doveziem LCD (konkrétne mám zálusk na samsung le40M86 alebo ešte počkám na F sériu?) z Anglicka, budem mať tu na Slovensku problém ho spojazdniť?
    Vysvetlím-pred rokom som si doviezol klasický televízor, no zvuk sa mi porste nedarí naladiť, obraz je OK, odniesol som si ho k opravárovi-hovoril niečo o inej zvukovej norme vysielania tam a u nás....a cenovo to vychádza okolo 10 tis. Sk lacnejšie...vďaka za odpoveď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od fidro Zobrazit příspěvek
    Zdravím
    Vie mi niekto poradiť, keď doveziem LCD (konkrétne mám zálusk na samsung le40M86 alebo ešte počkám na F sériu?) z Anglicka, budem mať tu na Slovensku problém ho spojazdniť?
    Vysvetlím-pred rokom som si doviezol klasický televízor, no zvuk sa mi porste nedarí naladiť, obraz je OK, odniesol som si ho k opravárovi-hovoril niečo o inej zvukovej norme vysielania tam a u nás....a cenovo to vychádza okolo 10 tis. Sk lacnejšie...vďaka za odpoveď
    určitě ti zvuk nepujde jelikož žádná UK tv neumí EU zvuk normy
    Naposledy upraveno uživatelem nksh: 18-09-2007 v 20:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    22

    vďaka aj to pomohlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele -Vl-
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od fidro Zobrazit příspěvek
    vďaka aj to pomohlo
    Myslím, že ti měla hlavně pomoct už tvá první zkušenost. Rád bych věděl co by jsi dělal kdyby tu někdo napsal, že ji klidně můžeš přivíst, že vše bude fungovat a pak by zas něco podstatného nešlo co bys s tím dělal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    JM_ JM_ je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    353

    Citace Původně odesláno od nksh Zobrazit příspěvek
    určitě ti zvuk nepujde jelikož žádná UK tv neumí EU zvuk normy
    Konkrétně u Samsungů bych tak kategorický nebyl. Viz třeba

    http://www.samsung.com/uk/products/t...Specifications

    kde ve specifikacích čteme: iDTV Type - Pan-EU, Color system - EU Multi.
    Nezní Vám to jako charakteristika TV kompatibilní se všemi evropskými TV normami?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od JM_ Zobrazit příspěvek
    Konkrétně u Samsungů bych tak kategorický nebyl. Viz třeba

    http://www.samsung.com/uk/products/t...Specifications

    kde ve specifikacích čteme: iDTV Type - Pan-EU, Color system - EU Multi.
    Nezní Vám to jako charakteristika TV kompatibilní se všemi evropskými TV normami?
    konkretne tahle tv umí pouze nicam, takže si z ni na slovensku zvuk taky nepustis
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    JM_ JM_ je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    353

    Citace Původně odesláno od nksh Zobrazit příspěvek
    konkretne tahle tv umí pouze nicam, takže si z ni na slovensku zvuk taky nepustis
    Tím myslíš tuto část technické specifikace:

    Audio Stereo Type A2/NiCAM
    Zvuk Stereo A2/NiCAM?

    A vycházíš přitom z které verze specifikací - z GB, anebo CZ?

    Na obou je totiž v podstatě (nehledíme-li na rozdíl v jazycích) úplně stejný popis:
    http://www.samsung.com/cz/products/t...Specifications
    http://www.samsung.com/uk/products/t...Specifications

    Ale zpět k původnímu dotazu. Pokud vím, nacionálně optimalizované modely má v Evropě jen Panasonic, a Samsung, Sony anebo třeba Sharp prodává v celé EU modely naprosto identické. A aby si byl kupující jist úplně - máš-li v menu možnost zvolit CZ jazyk, na 99% bude ta TV identická s modelem prodávaným i u nás
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    81

    No nevim jestli se da vyrazne usetrit na dovozu TV zrovna z UK, tradicne slusne ceny jsou na nekterych holandskych a nemeckych webshopech, samozrejme zaruka plati.

    Nebo potom dovoz ze statu, ale to zapomen na zaruku, tuner, vetsinou nutnost poresit napajeni atd. - cena polovicni, je to risk, hlavne u novych technologii je to celkem ruleta, ze dostanes shitozni kousek at se kupuje v levnem ci drahem segmentu, takze ta moznost reklamace po uvodnim zahoreni TV kdyz se objevi problem je dost dulezita.. Nemluve o tom, ze ta TV nejdrive leti z fabriky nekde uprostred ciny do pristavu pak pres pul sveta pluje do ameriky, pres nekolik prekladist do skladu a pak jeste jednou kolem sveta do CZ a to vsechno v nic moc papundeklove krabici? Chceto holt byt stistko nebo magor na podobne akce..

    Udelal jsem si malou statistiku a z mych 7x znamych menili postupne v zaruce LCD TV 4x lide (vcetne me), samsung, sony, sharp, toshiba vsechno je to dnes jedna rychlo-kvasena sragorka a to byl vsechno lokalni nakup..
    Naposledy upraveno uživatelem Mesuge: 29-09-2007 v 17:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od JM_ Zobrazit příspěvek
    Tím myslíš tuto část technické specifikace:

    Audio Stereo Type A2/NiCAM
    Zvuk Stereo A2/NiCAM?

    A vycházíš přitom z které verze specifikací - z GB, anebo CZ?

    Na obou je totiž v podstatě (nehledíme-li na rozdíl v jazycích) úplně stejný popis:
    http://www.samsung.com/cz/products/t...Specifications
    http://www.samsung.com/uk/products/t...Specifications

    Ale zpět k původnímu dotazu. Pokud vím, nacionálně optimalizované modely má v Evropě jen Panasonic, a Samsung, Sony anebo třeba Sharp prodává v celé EU modely naprosto identické. A aby si byl kupující jist úplně - máš-li v menu možnost zvolit CZ jazyk, na 99% bude ta TV identická s modelem prodávaným i u nás
    mno tak pokud je popisek správný, tak by ta tv nehrala ani v čechách, tady jaksi nicam neni...

    Jinak to stejna tv nemuze byt uz jen z toho duvodu, že v GB je jiný typ sítových vidlic a to nepočítám spoutu dalších ruzných drobných věcí, které jsou na GB tv jinak než na konti.
    Naposledy upraveno uživatelem nksh: 29-09-2007 v 18:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    JM_ JM_ je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    353

    Citace Původně odesláno od nksh Zobrazit příspěvek
    mno tak pokud je popisek správný, tak by ta tv nehrala ani v čechách, tady jaksi nicam neni...
    Doporučuji nejen planě teoretizovat, ale občas si nějakou spotřební elektroniku i zapnout.

    A když to jeden udělá, co nevidí? Funkčním označením A2/NICAM se běžně (např. v menu mého HDD rekordéru JVC) označuje aktivace/deaktivace "dekodéru Sound-Multiplexu (A2) a dekodéru digitálního stereofonního zvuku (NICAM), které umožňují příjem stereofonních a dvojjazyčných vysílání". A přestože to pro teoretiky může znít neuvěřitelně (a pravděpodobně to porušuje i normy (, rekordér funguje přesně podle popisu, i když se u nás ani v A2, ani v NICAMu nevysílá. (

    BTW - TV z UK by nehrála (=na některých kanálech nemluvila), kdyby neuměla zvukové normy PAL “B/G” a “D/K”. To ale - jako "EU Multi" model - pravděpodobně (?) umí...

    Závěrem - všeobecně u TV souhlasím s argumenty "Mesuge"-ho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    81

    U americkych dovozu by me zajimal mozny problem s komponentnim vstupem, protoze nemaji scart, tak pripojeni settopboxu napriklad pro sat muze jet jen pres komponent. Jenze levnejsi a stredni trida u nas rozhodne nema vystup pres komponent 720p, ale jen PAL. A komponent vstupy na US televizich jsou drtive 480i/p (NTSC) a pak 720p a vys.. Cili to jest dalsi nemily problemek, pokud je to jinak dejte echo..

    Neboj jet vse pres PC a pak je to jedno, pripoji se proste 720-1080p podle situace, coz ovsem neni vsade mozne a idealni pristup..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od JM_ Zobrazit příspěvek
    Doporučuji nejen planě teoretizovat, ale občas si nějakou spotřební elektroniku i zapnout.

    A když to jeden udělá, co nevidí? Funkčním označením A2/NICAM se běžně (např. v menu mého HDD rekordéru JVC) označuje aktivace/deaktivace "dekodéru Sound-Multiplexu (A2) a dekodéru digitálního stereofonního zvuku (NICAM), které umožňují příjem stereofonních a dvojjazyčných vysílání". A přestože to pro teoretiky může znít neuvěřitelně (a pravděpodobně to porušuje i normy (, rekordér funguje přesně podle popisu, i když se u nás ani v A2, ani v NICAMu nevysílá. (

    BTW - TV z UK by nehrála (=na některých kanálech nemluvila), kdyby neuměla zvukové normy PAL “B/G” a “D/K”. To ale - jako "EU Multi" model - pravděpodobně (?) umí...

    Závěrem - všeobecně u TV souhlasím s argumenty "Mesuge"-ho.
    Ano někdy se může díky toleranci součástek stát, že ač přístroj danou zvuk normu neumí podle spec., tak jí přesto hraje, ale je to v tak malem počtu případů, že se na to neda spolehat.

    A že to je EU multi model tam nikde napsáno neni, pouze eu idtv nebo něco takového...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    JM_ JM_ je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    353

    Citace Původně odesláno od nksh Zobrazit příspěvek
    mno tak pokud je popisek správný, tak by ta tv nehrala ani v čechách, tady jaksi nicam neni...

    Citace Původně odesláno od nksh Zobrazit příspěvek
    Ano někdy se může díky toleranci součástek stát, že ač přístroj danou zvuk normu neumí podle spec., tak jí přesto hraje, ale je to v tak malem počtu případů, že se na to neda spolehat.
    Pokud jsem pochopil správně (?), děláš v plzňském Panasoniku.

    Tak jsem se podíval na technické specifikace TV na Panasonik.cz, a co nevidím:
    http://panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_4088 - Stereo, duální zvuk - NICAM - B, G, I, L, A2

    Že by tedy i Vaše TV spoléhaly na "tolerance součástek"? Anebo že by to s tím duál. zvukem bylo trochu jinak??
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od JM_ Zobrazit příspěvek
    Pokud jsem pochopil správně (?), děláš v plzňském Panasoniku.

    Tak jsem se podíval na technické specifikace TV na Panasonik.cz, a co nevidím:
    http://panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_4088 - Stereo, duální zvuk - NICAM - B, G, I, L, A2

    Že by tedy i Vaše TV spoléhaly na "tolerance součástek"? Anebo že by to s tím duál. zvukem bylo trochu jinak??
    Mno jenže tahle tv umí všechny normy a je to tam i napsany. Takže nechápu co myslíš? Prostě kupovat tv mimo kontinetálni evropu mi prostě přijde zbytečná loterie
    Naposledy upraveno uživatelem nksh: 30-09-2007 v 17:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    JM_ JM_ je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    353

    Citace Původně odesláno od nksh Zobrazit příspěvek
    Takže nechápu co myslíš?
    Co myslím? Že to, nad čím jsi se pozastavoval ve svém příspěvku z "02:28" = "tahle tv umí pouze nicam, " je nepochopením technické specifikace. Označení A2/Nicam je běžným (i v Panasoniku (;-) označováním schopnosti TV tuneru fungovat s duálním/stereo zvukem (a to včetně duálu v ČR/SR).

    Citace Původně odesláno od nksh Zobrazit příspěvek
    Prostě kupovat tv mimo kontinetálni evropu mi prostě přijde zbytečná loterie
    To je samozřejmě pravda - viz přispěvky výše
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední