Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Potřebuji poradit ohledně karty ATI ALL IN WONDER PRO

voko (3)|20.10.2004 22:09
Mám kartu ALL IN WONDER PRO a bez problémů mi chodila pod W- 98 i W-ME. Teď jsem byl nucen přeinstalovat systém a nechal jsem si tam dát W-2000 (víc můj procesor Celeron 366 neutáhne). Instaloval mi to známý, co tomu rozumí, zaplátoval všechny díry v systému, postahoval pro ni nejposlednější ovladače, karta pracuje, ale při instalaci TV tuneru se dostaneme na krok, kdy volíme buď kabel nebo anténu (mám anténu) a chybí tam nabídka (je tam prázdné okénko) volby norem pro TV-regiony, bez níž mě to nepustí dál, čímž TV tuner nenainstaluji. Víte někdo, jak z toho ven nebo setkali jste se s takovým problémem a vyřešili ho? Díky za radu.
Vojta
mirekv (7169)|20.10.2004 22:18
Nenainstaloval sis DirectX9b? Ty měly tuto neblahou vlastnost. Buď si stáhni záplatu (u Atifana tady vlevo) nebo rovnou céčka, chodí mi to s něma.
imported_torque (5)|21.10.2004 23:18
NO a co používáš za TV aplikaci? Já tuhle kartu taky mám ve druhém počítači a kdysi jsem zahodil staré origo VfW ovladače a použil jsem nové WDM, je jasné, že starý TV player už pak nejel, takže sem přešel na ATi Multimedia center, dnes používám verzi 8.8, sice při startu zahlásí nějaký error ale pak jede v pohodě, inicializace taky proběhla bez problému. Ale je to pod Win98SE...
mirekv (7169)|21.10.2004 23:37
Shodou okolností používám taky MMC8.8 (novější verze se mi zdají máznuté) a osmičková řada už vyžaduje DX9 (nevím, jak u w98, mám xp). No a u DX9b byly ty problémy s naladěním. Mám teď DX9c a v pohodě. Ovšem já třeba nepařím hry apod., tak nevím, jak se chovají jinak.
voko (3)|23.10.2004 20:55
Teda aspoň částečně. Hned po radě ohledně záplaty na D-X9b. Stáhl jsem ji, spustil a šlo to už bez problémů nainstalovat. Akorát mi na masce TV tuneru nefunguje regulace hlasitosti a vypínání zvuku (Mute), ale s tím se už dá žít. Nebo mi poraďte, jestli víte i recept na nápravu tohoto "problému". Spíš mě překvapila jiná věc. Známý, co mě přeinstalovával systém mi řekl, že mi tam nainstaloval D-X9b (nakonec by tomu odpovídalo i to, že zabrala ta záplata). Když jsem si ale dnes D-X testoval pomocí Diagnostického nástroje DirectX, tak mi to vyhodilo, že je tam verze D-X9c. Pokud budu známému věřit, že tam byla skutečně nainstalována verze D-X9b (což stoprocentně platit nemusí - i on se mohl zmýlit a já jsem si to bohužel neověřil), mohla ta záplata způsobit to, že je to diagnostikováno jako D-X9c? A nebo naopak - to, že jsem spustil záplatu určenou na béčka na nainstalovaný D-X9c, mohlo to způsobit to, že mi nefunguje ovládání hlasitosti a vypínání reproduktorů? Pokud někdo znáte odpovědi i na toto, rád se poučím a vyzkouším. Díky
voko (3)|23.10.2004 21:59
Nevíte někdo, jak jde u TV tuneru změnit vstupní zvukové zařízení? I jeho špatná volba by mohla možná být příčinou toho, že nefunguje ovládání hlasitosti. U staré verze pod W-98 i W-ME byla tato volba součástí možností nastavení v TV-tuneru, u této verze jsem měl pouze možnost jednou to zvolit při jeho instalaci (což jsem docela odbyl a volil spíš intuitivně - právě proto, že jsem si myslel, že to pak bude možné změnit) a pak už jsem (po instalaci) možnost změny (výběru) vstupního zvukového zařízení nikde nenašel.
Jo - a ještě jedna věc: nefunguje mi teletext; ale to (vzhledem k jeho dosavadnímu nepoužívání z mé strany) nepovažuji za fatální.
Díky za rady.
slo (227)|23.10.2004 22:46
Sorry kemo, ale u této karty ve spojení s Win2000 se život zastavil v roce 2002 ( DirectX 8.1 a MMC 7.2) . Já osobně bych odinstaloval tu modernu, co ti tam známý nabouchal a vrátil se k tomu, co nabízí ATI. Až podle toho, jestli to bude fungovat, bych se pustil do experimentů s DirectX 9. Nové Catalysty a MMC jsou už šité pro XP. Koukni sem :
http://www.ati.com/support/products/pc/ragepro/win2k/rageprowin2kdrivers.html?type=2k&prodType=mm&prod=aiwWIN2Kdriver&submit.x=12&submit.y=5
imported_torque (5)|23.10.2004 23:14
No tak ja si myslim, ze je mozny, ze zaplata na DX9b zpusobuje detekci dxdiagem jako DX9c, ja pouzivam DX9b a zadnej problem s laděním nemám. Jinak bych neřekl, že život té All in wonder Pro už ve Win98SE skončil. Mě funguje bez problémů, ale s ovladačem na nové bázi, z roku 2002 - instalační soubor "wme-j5-30-1-b02.exe", což je ovladač kterej prodloužil "život" téhle karty u mě až dodnes, protože přidal podporu pro Direct3D 9, takže sem na kartě rozjel např MotoGP2, což předtím nešlo, taky podstatně zlepšil vzhled a fps u ostatních her, pravděpodobně lepším nastavením Direct3D 7 a 8. Jinak v tom počítači, kde AIW Pro používám, mám nainstalovány i Catalysty v4.2, protože občas když chci pařit něco novějšího, strčím do něj Radeon 9000Pro, catalysty 4.3 pro Win98SE havarovaly, takže verze 4.2 je asi poslední. Nejsem si jistej, jestli existence catalystů nějak pozitivně neovlivňuje funkci AIW Pro.
imported_torque (5)|23.10.2004 23:23
Aha, Win2000, já sem si nevšiml, myslel sem že Win98SE... Vykašli se na známýho a dej si tam zpátky Win98SE se všema dostupnýma oficiálníma záplatama a DirectX 9.0, pokud nemáš disk větší než 40GB, je to lepší řešení, w2k nejsou moc dobrý na multimédia, proto když sem si pořídil 80GB disk, šel sem rovnou do XP, ty se taky dají nastavit tak aby běžely i na PII slušně (Optimalizovat pro výkon, místo pro vzhled). Pod XPčkama by to mělo bejt OK, mají správnej ovladač pro AIW Pro už v sobě, pokud ten však nebude fungovat, je docela těžký tam nainstalovat ovladač ATI. Jinak na http://www.ati.com určitě budou nějaké funkční relaticně dobré ovladače pro AIW Pro