Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 28 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 406

Téma: FullHD XDCAM-EX kamera Sony PMW-EX1 s 3x1/2" Exmor CMOS

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917



    http://www.sonybiz.net/biz/view/Show...=1187079496418
    http://www.sonybiz.net/biz/view/Show...DCAMCamcorders
    http://www.sonybiz.net/res/attachmen...7079501109.pdf

    PAL setting
    HQ mode: 1920 x 1080/50i, 25P
    1280 x 720/50P, 25P
    SP mode: 1440 x 1080/50i (ekv. HDV)
    ...................................
    HQ mode: VBR, maximum bit rate: 35 Mb/s, MPEG-2 MP@HL
    SP mode: CBR, 25 Mb/s, MPEG-2 MP@H14
    Naposledy upraveno uživatelem stayman: 08-09-2007 v 13:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    a cena?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Zavadzacia 6.500,-€
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    no, to už je trochu dražší, takže pro malá studia .-) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Dostaňte ma do obrazu čo znamená: VBR, maximum bit rate: 35 Mb/s, MPEG-2 MP@HL
    Viem že mpeg ma len niektoré plne snímky, ostatne dopočítava. Ako sa tam potom dá presne na frame strihať? Alebo napr. pracovať so spomalovačkami?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od milannr Zobrazit příspěvek
    Dostaňte ma do obrazu čo znamená: VBR, maximum bit rate: 35 Mb/s, MPEG-2 MP@HL
    Viem že mpeg ma len niektoré plne snímky, ostatne dopočítava. Ako sa tam potom dá presne na frame strihať? Alebo napr. pracovať so spomalovačkami?
    Variabilny dat. tok je uplne bezna vec, aj u DVD-videa, takze trochu nechapem co na tom nevies, takisto Mpeg2 so snimkami IPB je bezny, inak existuje aj s plnymi "only I frame". Striha sa to KONECNE bezne, ako stream s plnymi snimkami, pripadne sa BEZSTRATOVO prevedie do HQkodeku, napr. u Ediusu je to Canopus, alebo CineformHD kodek. Takze otazne je, ku comu to potrebujes, hlavne tu kameru, ku praci, alebo len chces o tom viac vediet?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Išlo mi hlavne o porovnanie kvality mpeg záznamu s avi formátom. Všetky externe HDD ku kamerám, o ktorých som doteraz čítal nahrávali v DV/DVCAM. Tato kamera zaznamenáva mpeg. Prečo soňáci prešli na mpeg? Je mi jasne, že mpeg zaberie menej kapacity. Ale či to nie je na úkor kvality, preto som sa pýtal na ten bit rate. Čí je to niečo perspektívne, alebo „bomba vec“ ako bola D8
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od milannr Zobrazit příspěvek
    Išlo mi hlavne o porovnanie kvality mpeg záznamu s avi formátom. Všetky externe HDD ku kamerám, o ktorých som doteraz čítal nahrávali v DV/DVCAM. Tato kamera zaznamenáva mpeg. Prečo soňáci prešli na mpeg? Je mi jasne, že mpeg zaberie menej kapacity. Ale či to nie je na úkor kvality, preto som sa pýtal na ten bit rate. Čí je to niečo perspektívne, alebo „bomba vec“ ako bola D8
    Ach boze, toto sa mi vysvetlovat fakt nechce, mas v tom totalny zmatok !!!!! Navyse povodca HDV a aj s prvymi kamerami je JVC a nie Sony, i ked patri aj jemu licencne pravo autora. Ostatne si fakt niekde prestuduj, pretoze DV v porovnani s HDV ma taku istu velkost suborov !!!!!! Navyse DV nie je zaznam s vysokym rozlisenim, takze porovnavas hrusky s jablkami !!!!!! Dal som ti jednoduchu otazku a vidim, ze sam nevies co chces vediet, zda sa, ze ty kameru nepotrebujes, takze nechapem preco to pises sem do dohto threadu !!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Prepáč že ta otravujem svojou nízkou inteligenciou. Zvažujem kúpu novej kamery a chcel som vedieť, čí je to pre mňa perspektívne. Nie som fanúšik noviniek. Keď si niečo kúpim chcem to maximálne využiť, aby mi to zarobilo prachy spať a nie na to aby som sa chválil, že mam niečo IN, ale je mi to na hovno, lebo to neviem použiť. Chcel som vedieť len čo tie čísla znamenajú v praxi, čí budem musieť kupovať nove PC, alebo špeciálnu video kartu. Odpoveď typu „strihá sa to KONECNE bezne, ako stream s plnymi snimkami, pripadne sa BEZSTRATOVO prevedie do HQkodeku, napr. u Ediusu je to Canopus, alebo CineformHD kodek“ mi stačí. Ešte raz ďakujem a prepáč
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Chcel som vedieť len čo tie čísla znamenajú v praxi, čí budem musieť kupovať nove PC, alebo špeciálnu video kartu.

    No, u kamery za 6500 euro (a dvou záznamových karet v ceně spotřební kamery) se předpokládá, že máš na certifikovaný/vhodný HW (přece jde o to, že tato kamera má mít konečně lepší barvy, optiku i parametry záznamu).

    Ptát se na samé základy zní opravdu divně (asi jako "chci si koupit auto - závodní speciál, ale nevím, jestli bude jezdit na natural 95 a jestli nebudu muset kupovat novou garáž, doufám taky, že půjdou použít mé staré potahy sedaček)

    Nezlob se (opravdu to tak ale působí, nic ve zlém)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    jinak VBR = datový tok s proměnnou velikostí (šetří místo), detaily viz net

    max bit rate 35Mbps = maximální velikost záznamového dat. toku (přeneseně slouží i jako hledisko kvality - v porovnání s jinými formáty záznamu, např. DV 25Mbps. HDV 25Mbps, DB 125Mbps atd)

    MPEG-2 MP@HL = udává použitý standart (komprese záznamu) detaily viz net.

    Viem že mpeg ma len niektoré plne snímky, ostatne dopočítava. Ako sa tam potom dá presne na frame strihať? Alebo napr. pracovať so spomalovačkami?

    - komprese mpeg2 se dá dnes přesně střihat, pokud ji podporuje střihový sw - včetně zpomalovaček a jiných efektů a triků (např. HDV záznam používá kompresi mpeg2, pravda s přesně určenými parametry).

    Detailní popis, jak sw zacházejí s mpeg2 kompresí (skupinka snímků) při střihu či zpomalení je nad možnosti téhle diskuze - prostě to jde a běžně se to dělá (i na domácích počítačích), vem to jako fakt (případně si kup nějakou odbornou literaturu, kde tyto věci - v rozsahu běžném - vysvětlují).

    O tom, jestli vyhoví tvůj počítač, se dozvíš nejlépe na stránkách výrobce tebou vybraného střihového programu - např. PremierePro, Edius, Vegas, FCP, Avid - kde je uvedena min a doporučená konfigurace počítače. Všechny tyto sw ale např. HDV formát podporují, nové formáty pak podporují často "po aktuálním upgradu" - detaily podporovaných formátů viz stránky výrobce.
    Naposledy upraveno uživatelem Pave1: 24-09-2007 v 19:02 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Už se nemůžu dočkat ledna, kdybych s ní měl začít točit Ona ta kamerka vypadá moc dobře, tan záznam na karty se mi sice moc nelíbí (přijde mi to trochu předražený), ale trochu mě na tom děsí jiná věc. To že kamera jede jen v HD je v pořádku, ale co když potřebuju natáhnou nějakej materiál normálně v PALu? Pokud sem dobře pochopil, tak přes i.LINK dává jen HDV stream a neumí to downconwertovat na klasickej DV stream. Takže mě napadá, že když někdy budu potřebovat dodat do střižny materiál v SD, tak budu muset přepsat ten záznam po SDI na pásku /nebo např. XDCAM disk/ - to abych měl TimeCode a pak teprve zpracovávat ve střižně.... Trošku pakárna ne?? Je to tak nebo sem něco přehlíd a jde to udělat jednodušeji?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele Jozef2
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    188

    Tak toto vypada na bombovu kamerku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    37

    Na malu kameru dost tazka 2.8kg+ nejake svetlo. No tak ze zas len nejaka opierka ,haky,baky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    2 MIHI: No já v součanosti zkouším trochu dělat s HDV a zatím jsem do SD převáděl tak, že jsem celý projekt sestříhal v HDV a potom nechal dowconvertovat do DV AVI a vypálil na DVD. Archiv projektu uložen samozřejmě v HDV (m2t). Takže myslím: do střižny nahrát v HDV, zpracovat v HDV, podle potřeby downconvertovat do klasického DV formátu. Většina střižen to určitě umí. Myslím, že v současnosti umí zpracovávat i ACVHD formát.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 28 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová "lacná" kamera HDV s 1x1/3" CMOS na rameno
    Od stayman v sekci Videokamery
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 06-10-2008, 15:52
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-08-2007, 03:44