Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: jak zesílit TV signál z počítače (cca 13m kabel)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    49

    Tahám ze standratního TV-OUTu na grafice TV signál přes koax do TV. Při připojení přes video VCR zesílí signál (vidím ho krásně), ale bohužel zaruší ho ruchy pocházející zřejmě buď ze složitého zapojení videa a dalších 3 TV po pokojích či špatnými SCARTY ve videu (zkoušel jsem i různě použít galvanické oddělovače, bohužel bez valného výsledku, rušení se projeví, jakmile propojím TV s VCR přes SCART - přes klasickou -modifikovanou ve videu - antenu signal přijímám dobře, ale jakmile kromě anteny zapojim do TV i vystup SCART z VCR, je oheň na střeše - a přece jenom chci kvalitnější signál než z "antény".

    Ale k tématu. Proto jsem se rozhodl táhnout signál přímo do TV, kde je obraz bez ruchů, ale, ztrácí na intensitě (typicky zašedlý obraz). Chtěl bych ho tedy zesílit, ale nejsem v této oblasti odborníkem a tak by mě zajímalo co asi tak koupit (asi mi bude stačit předzesilovač? ale jaký? nejde o klasickou anténu, ale o signál z PC..).

    Obraz je vedený koaxem (S-Video prilis drahe) klasicky jako kompozitní signál, délka kabelu - cirka kolem 13m.

    Poradí mi někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Co je to za kabel? Je rozdíl mezi koaxem a stíněnou šňůrou. Já používám na tyto účely běžný TVkoax 75ohm, průměr 5mm, takže ani s připojením CINCH konektorů není po mechanické stránce problém - pokud se použijí kovové konektory. Pokud je použita pouze stíněná šňůra, tak ta nemá zaručené vf vlastnosti. Kompozitní signál má sice šířku pásma jen do cca 6 MHz, ale při větších délkách nekvalitního kabelu je to již problém. S tím zmíněným koaxem by těch 13m neměl být problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    jirka83: Kabel S-Video/S-Video 15m úplně v pohodě (http://www.videoplaneta.cz/d/sencor-...7-150-s-video/)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    49

    No je to normální koax, který byl dříve používán k rozvodu pro satelit (velké vzdálenosti). Tuším že je taky 5mm. Na konce jsem dal F konektory a na ty přišrouboval redukce F-->CINCH. Bohužel signál je zřejmě i tak utlumen, podobně jako když to mám natáhlé přes stíněný kabel. Dříve, ať už jsem to měl přes stíněný, nebo přes S-Video, vždy jsem to měl táhlé přes VCR (Panasonic), a ten když byl zaplý tak byl obraz jasý. Když jsem to vedl přímo do TV nebo byl VCR off (plnil jen funkci pasivního spojení), obraz byl zašedlý. Nevím proč, asi to už z počítače jde tak tak a při delším kabelu se to utlumí. Proto jsem se rozhodl to vést koaxem, bohužel zázrak v podobě jasného signálu se nekonal

    Kdysi dávno jsem myslím i zkoušel nějaký ten S-Video kabel, ale vyšel mi hrozně draho, zvláštní. Každopádně obávám se, že obraz by byl kvalitnější, ale stále utlumen. Nevím co to video v sobě má za aktivní prvek, že ho to zesílí, ale právě mi došla trpělivost s těmi ruchy, co tam jsou při zapojení přes video, tak se to snažím vyřešit jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Není chyba někde jinde? S krátkým kabelem je to v pořádku? Těch 13m opravdu není problém...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    49

    zkusím někde vyhrabat kratší kabel (třeba i stíněný) a zkusím, ale jinak nevím, prostě jsem ustřihl koax, našrouboval dvě koncovky, našrouboval redukce na cinch, protáhl zdí a před televizí strčil do redukce Cinch - SCART.

    Je pravda že ten kabel vede kolem dalších (audio, video, napájení) ale pochybuju že by to způsobilo utlumení signálu, to spíše nějaké rušení snad
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    49

    Tak jsem vyzkoušel spojení přes obyčejný stíněný kabel 3-4m, a zjistil jsem, že obraz je "zašedlý" už tak. Pravda, kabel to není nejkvalitnější, ale IMHO na tak krátké spojení by měl stačit. Obraz je prostě zatmavlý, a i když mu zvýším Gammu nebo Brightnes, hezké bílé se nedočkám, zesvětlí to ale "vyblutý" obraz zůstává. Doufám, že to popisuju pochopitelně... Nemůžu objektivně posoudit zda byl obraz přes 13m koax nějak výrazně tmavší, nicméně je jasné že obraz z toho PC nedosahuje potřebné jasnosti už od začátku.

    Takže teď zůstává záhada, jak toto řešit. Přes video se obraz krásně vyjasnil (a proto ho asi také od začátku takle tahám), ale proč? Lze nějak docílit obdobného výsledku bez VCR? Je normální aby z PC šel tak slabý signál? (nVidia MX 440)

    Jakékoli rady vítány
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Viděl bych to na tu grafickou kartu - jednou se mi dostala do rukou a obraz z TV outu byl k blití - nevýrazný, trochu mázlý. Příčinu problému bych viděl v rozdílném chování vstupů na videu a TV - asi mají jinou impedanci a tvout není schopen dodat patřičnou úroveň do jmenovité impedance. Paradoxně asi bude z hlediska impedance videovstupu ("papírově" 75ohm) více košer ta TV.
    Asi bude problém opravdu v grafické kartě
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    49

    Mno, mám možnost to ještě vyzkoušet na kartě nVidia 5200FX, jenom si ji musim pučit ... Když ani potom nic, tak už fakt nevím.. Marně si lámu hlavu nad tím jak "suplovat" video, a to bez rušení... Případně jestli nemůže být chyba někde v PC co by to způsobila, ale nemůžu na nic přijít..

    @Miuvek myslíš přímo ta 440 ? Kdyby to dělala celá série tak by to bylo nadějné, stačilo by koupit jinou.. Jenom se bojím že 440 a 5200 se od sebe zas tak lišit nebudou
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Ano, měl jsem nějakou GF440 a tvout byl mizerie. Záleží hodně na provedení konkrétní karty, takže nemusí být špatné všechny karty tohoto typu a řady. Jestli máš možnost si půjčit na vyzkoušení jinou kartu, tak to zkus - nejsrychlejší cesta.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 28-07-2012, 13:20
  2. Jak na převod VHS-C do počítače
    Od www.pha.cz v sekci Videokamery
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 11-09-2008, 07:04
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-11-2006, 15:38
  4. Signál z videa přes TV kartu do počítače
    Od LD v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 226
    Poslední příspěvek: 21-03-2005, 20:24
  5. Jak zesílit AC3 5.1?
    Od MartinL v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-01-2005, 12:42