Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: vyber TV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    15

    chci koupit v nejblizsi dobe TV 42. rozhodoval jsem se mezi lcd a plazmou, obraz na plazme se mi zda podstatne lepsi>proto jsem rozhodnut pro plazmu. budu ji pouzivat jako tv, pocitac budu pripojovat minimalne. divat se budu z vetsi vzdalenosti, proto 42. nepotrebuji zadne extra features, jsem obycejny, prumerne narocny uzivatel, u tv netravim vsechen volny cas. dvb-t tuner neni podminkou, protoze mam dvb-s prijimac. na prvnim shortlistu mam tyto tv. zajimal by me vas nazor na tyto TV - novy/stary model, spolehliva/nespolehliva znacka apod.

    dekuji

    PHILIPS 42PFP5332 - 25 466.00 Kč s DPH

    LG 42PC55 - 25 975.00 Kč s DPH

    PANASONIC TH-42PX7E - 26 702.00 Kč s DPH

    SAMSUNG PS-42C96HD - 27 286.00 Kč s DPH

    PANASONIC TH-42PV70P - 28 512.00 Kč s DPH

    LG 42PC3RA - 29 443.00 Kč s DPH

    PANASONIC TH-42PX70E - 31 298.00 Kč s DPH
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    293

    Panasonic TH-42PV70e.-28200kč vč.rec.pop.. případně LG 42PC55.(dobrá cena)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    81

    ..?.., je sice pravda, ze plasma stale trochu vede nad LCD co se tyce cerne, barev atd.
    Ale problem je s rozlisenim, pro efektivni upscale opravdu potrebujete minimalne 1360x768, pripadne vice.. (zasadne poustim DVD/Xvidy 2-3x zvetsene, odsumnene a zaostrene pres PC - to je pak jine pokoukanicko nez nekvalitni upscale pouze z TV/dvd prehravace pripadne vubec zadne, btw. PC muze byt klidne v jine mistnosti kvuli hluku a i ten uz je dnes minimalni, lze ovladat na dalku mnoha zpusoby treba RF klavesnici/mysi, obycejnou prodluzkou na mys/klavesnici, nebo mobilem/PDA pres domaci wifi sit atd..)


    Myslim, ze ted uz postupne plasmy prejdou i na trochu vetsi rozliseni, mirne nad 1024x768,
    takze kdyz plasmu tak bych cca jeste necely rok pockal..

    Velka LCD nad 32" jsou opravdu nyni pred prichodem LED podsviceni vylozene blba investice,
    uz ho zacinaji delat pro 15-17" notebooky cili nejen highend, postupne se to rozsiri i na stredni a nizsi tridu LCD TV to je jasne, jde jen o cas, dalsi detaily zde:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=13421
    Naposledy upraveno uživatelem Mesuge: 11-08-2007 v 10:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Kup plazmu s panelem 10-te generace....např.toho Panasonica.....jestli jsi nenáročný uživatel,který kupuje TV aby na ni koukal a nehonil se za 1080p...Z toho co jsi napsal,asi nešlápneš vedle,ať koupíš jakou chceš....jsou to TV,které mají podobné vlastnosti,podstatný rozdíl tam nenajdeš.V součastnosti je plazma panel na takové úrovni,že rozdíl v obrazení u různých značek je minimální.Tady už potom záleží co jaká TV umí a jak vypada.Např.LG má víc nastavení obrazu než Panasonic.atd...napíše ti hodně lidí,ale jestli ti někdo bude tvrdit,např.vyber podle rozlišení,že 1360x768 je lepší než 1024x768,tak je to blbost.Na 42´TV z 2,5m to nepozná nikdo na světě...spousta lidí nepozná na této uhlopříčce a z této vzdálenosti ani rozdíl mezi 1920x1080 a 1024x768...já to třeba poznal,až když jsem si dřepnul metr od TV,ale asi budeš sedět dál,né? Když tak se jukni sem http://www.audiality.cz/plasma-vs-lc...e-lepsi-2.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    81

    Tejklator> vzdy zalezi z ceho tu televizi zivis a co ocekavas za vyslednou kvalitu, pokud chce poustet jen TV a obycejne DVD bez upscalu tak mu staci i pra-starsi generace 640x480 a bude mit stejnou mazanici :@ )

    Jinak onu zkusenost, ze nikdo nepozna HD na 42" nechame radeji stranou, hah.
    To opravdu vypravej nekde jinde ne na tomto foru prosim..

    Btw. obecne plati cim vetsi uhlopricka tim vetsi "wow" faktor pri prechodu na material HD ci Full HD..
    Kohokoliv kdo nekdy videl projektor treba i obyc diy v HD na 2m uhlopricku by z tveho komentare asi chytil amok. Proc asi vsichni prechazeji na HTPC? Protoze z komponentu (dostupnych) nikdy poradnou kvalitu pro upscale nedostanes jen z poce.. U TV to doted nemelo moc smysl, ale s dnesnima lido uhlorprickama uz kolem 37-42" to je neco jineho, pripadne uz take 32" pri sezeni do 2.5m..
    Naposledy upraveno uživatelem Mesuge: 11-08-2007 v 18:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Tak jsem asi slepej....seděl jsem 2,5m od Panasonica 700E kde byl připojen Panasonic s konverzi 1080p fakt nic...z 1m rozdil byl,určitě....ale nestojí za 15tis. víc za TV....proč do toho pletes HTPC?...to má určitě i jiné přednosti,ne?...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Tejklator Zobrazit příspěvek
    Kup plazmu s panelem 10-te generace....např.toho Panasonica.....jestli jsi nenáročný uživatel,který kupuje TV aby na ni koukal a nehonil se za 1080p...Z toho co jsi napsal,asi nešlápneš vedle,ať koupíš jakou chceš....jsou to TV,které mají podobné vlastnosti,podstatný rozdíl tam nenajdeš.V součastnosti je plazma panel na takové úrovni,že rozdíl v obrazení u různých značek je minimální.Tady už potom záleží co jaká TV umí a jak vypada.Např.LG má víc nastavení obrazu než Panasonic.atd...napíše ti hodně lidí,ale jestli ti někdo bude tvrdit,např.vyber podle rozlišení,že 1360x768 je lepší než 1024x768,tak je to blbost.Na 42´TV z 2,5m to nepozná nikdo na světě...spousta lidí nepozná na této uhlopříčce a z této vzdálenosti ani rozdíl mezi 1920x1080 a 1024x768...já to třeba poznal,až když jsem si dřepnul metr od TV,ale asi budeš sedět dál,né? Když tak se jukni sem http://www.audiality.cz/plasma-vs-lc...e-lepsi-2.html
    přesně tak, a pokud někdo tvrdí, že to rozezná při jakém koliv sledování tak je mutant mouchy...
    LG 42PC55 24990,-
    http://zbozi.seznam.cz/?q=LG+42PC55&...ice=&maxPrice=
    Panasonic TH-42PX70E 30310,-
    http://zbozi.seznam.cz/?q=42PX70E&or...ice=&maxPrice=
    Samsung PS42Q97HD 30863,-
    http://zbozi.seznam.cz/?q=SAMSUNG+PS...ice=&maxPrice=
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    gti gti je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    58

    Citace Původně odesláno od Honndzyk Zobrazit příspěvek
    přesně tak, a pokud někdo tvrdí, že to rozezná při jakém koliv sledování tak je mutant mouchy...
    LG 42PC55 24990,-
    http://zbozi.seznam.cz/?q=LG+42PC55&...ice=&maxPrice=
    Panasonic TH-42PX70E 30310,-
    http://zbozi.seznam.cz/?q=42PX70E&or...ice=&maxPrice=
    Samsung PS42Q97HD 30863,-
    http://zbozi.seznam.cz/?q=SAMSUNG+PS...ice=&maxPrice=
    naprostý souhlas,už jsem to tady psal,porovnával jsem na 50" plazmě ze 3,5 metru na BD disku novýho Bonda.Nejprve v rozl.1080p a pak 1080i a žádný rozdíl tam opravdu nebyl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    DĚKUJI VÁM kluci.....už jsem myslel že mám něco s očima....na 42´to fakt nebylo poznat vůbec...a naopak bych byl rád,kdyby bylo....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    81

    Tejklator> promin ale evidentne nevis ktera bije, HTPC se delaji predevsim prave kvuli upscalu, audio filtrum apod. a to pro kvalitu a skalovatelnost, kterou z komponetu nedostanes..

    Jinak nehci se hadat, moucha mutanto take nejsem (zatim), ale rozdil Full HD, HD/SD, 3x resize/upscale Lancoz (FFDShow) DVDcka ci Xvidu, pak denoise, a zaostrovaci algoritmy proste videt jsou a to dost vyrazne!

    V posledni dobe Nvidia dela softwarove filtry tzv. PureVideo coz je jejich varianta na FFDShow, neni to tak kvalitni-vykonne, ale jednoduche nastaveni i pro zacinajici uzivatele. ATI ma tez neco podobneho..

    PS ja nemam primo separatni HTPC, ale vedeny kable do jine mistnosti na hlavni muj poc, ovladani pak v obyvaku pres RF dalku nebo pres ps/2 prodluzku klavesnice s touchpadem, elegatni a jednoduche (pravda poc je pri sledovani vytizen na 60%-100% cili v tu chvili se na nem nic jineho kloudneho neda delat..)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od Mesuge Zobrazit příspěvek
    Tejklator> promin ale evidentne nevis ktera bije, HTPC se delaji predevsim prave kvuli upscalu, audio filtrum apod. a to pro kvalitu a skalovatelnost, kterou z komponetu nedostanes..

    Jinak nehci se hadat, moucha mutanto take nejsem (zatim), ale rozdil Full HD, HD/SD, 3x resize/upscale Lancoz (FFDShow) DVDcka ci Xvidu, pak denoise, a zaostrovaci algoritmy proste videt jsou a to dost vyrazne!

    V posledni dobe Nvidia dela softwarove filtry tzv. PureVideo coz je jejich varianta na FFDShow, neni to tak kvalitni-vykonne, ale jednoduche nastaveni i pro zacinajici uzivatele. ATI ma tez neco podobneho..

    PS ja nemam primo separatni HTPC, ale vedeny kable do jine mistnosti na hlavni muj poc, ovladani pak v obyvaku pres RF dalku nebo pres ps/2 prodluzku klavesnice s touchpadem, elegatni a jednoduche (pravda poc je pri sledovani vytizen na 60%-100% cili v tu chvili se na nem nic jineho kloudneho neda delat..)
    neřikám že nejsou vidět....ale né ze 3m....a URČITĚ to nestojí za x tisíc víc za TV
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    81

    No to zalezi co preferujes, jestli mazanice vadi tak jina cesta nez poustet vse pre PC neni.
    Plus pres PC se daji hrat skutecne simulatory ala Rfactor/LFS, Lockon etc. (nikoliv arkady ala Xbox360/PS)..
    Na tyto zalezitosti si clovek pusti emulator JIL ATARI, Amiga ci MAME..

    Proste pres PC je to komplexni reseni komplexeniho problemu, nikoliv vsak uplne jednoduche na prvotni nastaveni to uznavam..

    PS jinak ze 3m to videt je!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od Mesuge Zobrazit příspěvek
    No to zalezi co preferujes, jestli mazanice vadi tak jina cesta nez poustet vse pre PC neni.
    Plus pres PC se daji hrat skutecne simulatory ala Rfactor/LFS, Lockon etc. (nikoliv arkady ala Xbox360/PS)..
    Na tyto zalezitosti si clovek pusti emulator JIL ATARI, Amiga ci MAME..

    Proste pres PC je to komplexni reseni komplexeniho problemu, nikoliv vsak uplne jednoduche na prvotni nastaveni to uznavam..

    PS jinak ze 3m to videt je!
    všichni řikají že neni ,tady někdo psal,že to nepoznal ani na 50´
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    81

    Doufam, ze se zucastneni neurazi, ale par jednotlivcu z fora "tvfreak" jeste nedela smeroplatne audio-videofily.. HTPC jsou u nas pomerne dost vzacna, stale pretrvava manie ohledne zapojovani ruznych pseudo hifi komponentu, takze tento "statisticky vzorek" zde je treba brat s rezervou..

    Ptam se kdo z nich to skutecne testoval jako ja, tedy mel spravne nastaveny resize ve FFDshow a filtry, pripadne PureVideo. A pak to srovnaval s kvalitou hrubeho upscalu skrzeva usmudlaneho cipu z TV pripadne komponentu DVD prehravace..?

    Az se promitani pres poc vice rozsiri, ti lide poznaji sve omyly mladi a daji me za pravdu..
    :@ )
    Naposledy upraveno uživatelem Mesuge: 15-08-2007 v 13:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    gti gti je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    58

    Citace Původně odesláno od Mesuge Zobrazit příspěvek
    Doufam, ze se zucastneni neurazi, ale par jednotlivcu z fora "tvfreak" jeste nedela smeroplatne audio-videofily.. HTPC jsou u nas pomerne dost vzacna, stale pretrvava manie ohledne zapojovani ruznych pseudo hifi komponentu, takze tento "statisticky vzorek" zde je treba brat s rezervou..

    Ptam se kdo z nich to skutecne testoval jako ja, tedy mel spravne nastaveny resize ve FFDshow a filtry, pripadne PureVideo. A pak to srovnaval s kvalitou hrubeho upscalu skrzeva usmudlaneho cipu z TV pripadne komponentu DVD prehravace..?

    Az se promitani pres poc vice rozsiri, ti lide poznaji sve omyly mladi a daji me za pravdu..
    :@ )
    Tak nevím jestli jsem v tom sám,ale já fakt nevím která bije z tohoto příspěvku,nějaký purevideo,ffdshow.To mě vůbec nezajímá,jsem normální uživatel co si pustí film na BD disku a vidí,nebo spíš nevidí rozdíl mezi 1080p a i.Toď vše.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vyber MMC
    Od Chavron v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-09-2011, 21:41
  2. Výběr MMC
    Od mj007 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-09-2011, 22:53
  3. LCD: Výběr LED
    Od DiaJee v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 28-08-2011, 18:00
  4. výběr LCD
    Od mitaj v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-05-2009, 10:31
  5. PS3 a vyber TV
    Od nukii v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 53
    Poslední příspěvek: 30-04-2008, 15:40