Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Vegas - ergonomie

Tomáš X. (166)|15.10.2004 11:30
Ve Vegasu lze sice všechno udělat miliónem způsobů, ale mám pocit, že jsem asi úplně tupej, protože u spousty věcí jsem buď nenašel vhodnou ergonomii, která tam na beton je, nebo mám pocit, že jsem si nějaké nastavení omylem rozhodil.

1. navazování eventů: pokud nemám dostatečný "time-zoom", poslední dobou se mi nedaří rychle skládat eventy na timeline za sebe, aby navazovaly. Buď udělám překryv nebo tam při přehrávání v náhledu blikne černý - prázdný frame. Mám pocit, že dříve mně eventy nějak automaticky přiskočily k sobě, aby přesně navazovaly a možná jsem někde něco blbě přepnul.... I když to vypadá, že ty modré trojůhelníčky v rozích na sebe navážou, tak při přechodu problikne černá a při maximálním vyzoomování času je vidět, že nenavazujou. Prosím o radu.

2. Nejčastěji ze všeho potřebuji projet event a označit z něj přesně výřez, který půjde do timeline. Nejrychlejší pohyb v eventu tak, aby se aktuální pozice zobrazovala v náhledu, je myší se stisknutám levým tlačítkem. Jenže tím se současně také označuje region. Jak se pohybovat myší tak, aby se neoznačovalo? Třeba už mám konec výseku a teď hledám začátek a nechci, aby se současný výběr, na němž je už konec správně, měnil a já mohl hledat v eventu.

3. Stejný problém mám v timeline, když chci najít místo, kde klávesou "S" střihnu. Dělá se mi přitom označení regionu a S-kem střihnu na 2 místech, místo na jednom.

4. Jak označit všechny eventy v timelině do konce? Mám třeba několik překryvů za sebou a některý překryv uprostřed chci zkrátit nebo prodloužit. Potřebuji aby se všechby ostatní překryvy do konce zachovaly a ponul jsem třeba 15 spojenými evantami jako jednou.

5. Chci začít zeslabovat/zesilovat zvuk od určitého místa, tedy potřebuji přidat bod, který bude mít stejnou intenzitu dB, jako dosud a pak od něj další změna. Jenže abych přidal ten čtvereček na tu čásru, co označuje změnu intenzity zvuku, musím intenzitu změnit a pak to pracně vracím na původní hladinu. Lze jen přidat puntík ve stylu: až se je to furt stejný?

Díííík!!!

(Já vím, možná stačí podruhé a potřetí přečíst ten 300-stránkový manuál, ale když vono by to potěšilo, kdyby mně to někdo ušetřil - teda abych to 2. a 3. přečtení mohl odložit.)
stayman (12393)|15.10.2004 12:10
1. to si si musel nieco prestavit v Preferences -> Editing -> a tam to automaticaly... a Cut to overlap...
2. SIPKY (lava + prava) ta pohybuju po casovej osi, trimmeri, no a ked drzis sucasne SHIFT, tak vykresluje sa ti region, potom stlac "R", nazvi si ho a daj ENTER a v tom regione este musis spravit kontrolu pomocou CTRL+SIPKY a strihni "S", tak ti strihne iba na tom mieste, kde si nechal kurzor... V trimmeri sa NESTRIHA !!! Iba stlacis "A" a dostane sa ti ten usek casovej osi...
3. dtto, CTRL+ALT+SIPKY sa pohybujes po strihoh a iba CTRL+SIPKY po regionoch... Horna a dolna sipka ti zoomuje casovu os...
4. To som moc nepochopil, ale pravdepodobne nemas zapnute AutoRipple...
5. Ked si uz vytvoril bod (Add Point) tak znova pravym tlacidlom mysi naneho a tam mas tie intenzity a aj vlastnosti toho prechodu...
Tomáš X. (166)|15.10.2004 12:16
Díky moc!! Večer to doma vyzkouším.