Chci se zeptat majitelu HV20 zda jim také při primem downconvertu z kamery bliká horní řádek.V pc sem si toho moc nevšimnul ale na televizi je to vidět dost.
Chci se zeptat majitelu HV20 zda jim také při primem downconvertu z kamery bliká horní řádek.V pc sem si toho moc nevšimnul ale na televizi je to vidět dost.
Naposledy upraveno uživatelem javelino: 25-06-2007 v 21:48
Až ted sem našel tohle vlákno https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=12698
prostě to dělám blbě,taky jsem chtěl ušetřit čas.
AHoj, nevite nekdo jak vypnout zobrazeni datumu a casu pri prehravani zaznamu do TV ?
Nemuzu to nikde najit![]()
HV20 točí předpokládám do mpeg2. Jakej soft by jste doporučili pro převod z mpeg2 do mpeg4 aby se toho vešlo na dvd víc. ?
Jaké kazety použiváte, jaké by jste doporučili?
Prosim o radu, vsechny zabery mam maznuty.. vsechny co maji byt zaostreny na vetsi vzdalenost. To co je blizko, tak do cca 3 m je asi v poho, ale pokud jsem tocil neco z dalky cca 20-50 m tak to mam vsechno rozmazane. Spis se s tim ucim, takze chyba bude spis ve me nez v kamere, takze bych se spis zeptal jak to nastavit. Vetsinou se snazim tocit tak, ze zapnu I.AF. necham zaostrit na nejaky bod a pak si to prepnu na MF aby nepreostroval. dik za rady.
A jeste druhy dotaz, jakym sw se da sestrihany HDV zaznam nahrat zpet na pasku ?
Naposledy upraveno uživatelem MikeM: 13-08-2007 v 21:22
A nezapomínáš vypnout ten MF tlačítkem Focus? Nebo nemáš zašpiněné okénko snímače I.AF? Zkus toto: při automatickém ostření stiskni Focus a drž ho asi 2 sec, než se na displeji objeví znak nekonečna (ležatá osmička). Pokud i teď budou vzdálené objekty rozmazané, je něco v nepořádku a patrně budeš muset do servisu. Pokud bude zaostření v pořádku, přepni v menu na Normal AF a vyzkoušej jak zaostřuje. Pokud dobře ... už je tady těch "pokud" nějak moc, zkus co jsem napsal a poreferuj...
Mělo by to být součástí každého editačního softu. Já používám Vegas a ten to umí.
no nevim, mam Vegas 7d a pokud pripojim kameru, tak se to nechytne. Musim porepnout HV20 do DV modu a pak to reaguje. Nefunguje ani Capture ani Print, Vegas nenajde vubec kameru, takze jsem dosel k zaveru, ze pracuje pouze s DV zaznamem.
Nakonec se mi to podarilo pred Edius 4. Mam ale problem s formatem TransportStreamu. Doslo na tva slova Saxele ohledne problemu s Womble MPEG Editoru, kdy po sestrihani v nem a vyrenderovani do MPEG-TS to kamera odmitne s tim, ze ten format je spatny.
Nevite jake parametry musi mit ten zaznam aby se to dalo ulozit zpet na miniDV. Podle me to musi byt CBR 25000kb/s a audio 384kb/s. nevim jestli jeste neco dalsiho.
Muzete mi doporucit nejaky SW na prevedeni ProgramStreamu na TransportStream a obracene.
Nebo lepe , jestli muzete napsat jakym sw delate cely proces se zaznamem z HV20, t.j. Capture, editace, priprava TransportStreamu a ulozeni na miniDV. predem dik.
No ale HDVsplitem uplne v pohode. Takze nevim kde je chyba.