Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 84

Téma: Nastavení a skušenosti s Canon HV20

  1. #46
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    ... takze by sa asi oplatilo pozriet po niecom inom...
    No, bohužel máš asi pravdu. Cena je to ale lákavá, nu což, vydržím ještě nějaký čas bez šíra
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    195

    Natacite v prokladanem rezimu nebo 24p (progresivnim) ?
    Jake jsou hlavni nevyhody progresivniho zaznamu na HV20 oproti prokladanemu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    S režimem 25P si občas hraju, ale když něco točím, tak prokládaně.
    Výhody a nevýhody progresivního záznamu? Ty chceš aby se to tady zase pobilo? Jedni tvrdí, že prokládání je v dnešní době přežitek, druzí na něj nedají dopustit, že lépe vypadá. Můj názor je, že progresivní režim bude u digi kamer lepší až od 50fps, do té doby asi zůstanu u prokládaného záznamu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    195

    Neee, zadny pobijeni nechci jde mi jen o prakticke rozdily.
    Me se libi u toho progresivniho, ze kdyz to na PC zastavim, tak vidim cely snimek a neni to s tim posunem dalsiho pulsnimku. Navic z toho jde bez problemu udelat fotka (nekamenovat, je jasne ze fotak to neni). Takze laicky me zatim pritahuje progresivni mod a jde mi o jeho technicke nedostatky a prip. vyhody prokladaneho.
    Chapu to spravne, ze v tom progresivnim se udela snimek a ten se pouzije jako dva pulsnimky (takze dolni a horni pulsnimek je vlastne udelan rozdelenim toho jednoho progresivniho snimku) ? Takze prakticky rozdil mezi prokladanym a progresivnim je, ze v tom progresivnim to muze byt vice trhane (pri rychle zaverce) nebo vice maznute, protoze kamera muze jit az na 1/25 casu.
    prehravace HD DVD a BR + Plazma TV to budou prehravat take prokladane nebo umoznuji progresivni zaznam ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    316

    Tak jsem se dočkal a hv20 je doma. Večer jsem ještě stačil něco vytočit. Z obrázku jsem nadčenej - pokud to pustím přímo z kamery přes hdmi do plasmy. Zatím se ale peru s pinnaclem stahnu do něj prokládanej obraz výsledek uložím v hd 1080i ale v nastavení je automaticky 25 fps - je to tak správně nebo se to uloží progresivně? Když to pak pustím z compu přes dvi-hdmi do plasmy tak je ten samej obrázek jakoby neostrej mázlej. Nevím zatím co s tím, pinnacle mi totiž jiny možnosti nenabízí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od MikeM Zobrazit příspěvek
    ... Chapu to spravne, ze v tom progresivnim se udela snimek a ten se pouzije jako dva pulsnimky (takze dolni a horni pulsnimek je vlastne udelan rozdelenim toho jednoho progresivniho snimku) ? Takze prakticky rozdil mezi prokladanym a progresivnim je, ze v tom progresivnim to muze byt vice trhane (pri rychle zaverce) nebo vice maznute, protoze kamera muze jit az na 1/25 casu.
    Ano, na pásce je i progresivní video 25P zaznamenáno jako dva půlsnímky, protože standard HDV PAL je prokládaný. Na to je potřeba pamatovat při následném zpracovávání materiálu v PC i při zpětném exportu do kamery.

    Citace Původně odesláno od MikeM Zobrazit příspěvek
    ...prehravace HD DVD a BR + Plazma TV to budou prehravat take prokladane nebo umoznuji progresivni zaznam ?
    Tak v BR a HD-DVD také ještě nemám úplně jasno, tak raději ať se vyjádří někdo fundovanější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od petruskin Zobrazit příspěvek
    Tak jsem se dočkal a hv20 je doma.
    Vítej do klubu!

    Citace Původně odesláno od petruskin Zobrazit příspěvek
    ... Zatím se ale peru s pinnaclem stahnu do něj prokládanej obraz výsledek uložím v hd 1080i ale v nastavení je automaticky 25 fps - je to tak správně nebo se to uloží progresivně? ...
    Neboj, na disk se ti to určitě neuloží progresivně, viz předchozí příspěvek. Uloží se ti to ve standardu HDV 1080-50i, což je prokládaný záznam 25fps (50 půlsnímků) s rozlišením 1440x1080. Jinak ale v Pinnacle nepracuji, takže v tom dalším musí poradit někdo jiný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    316

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Vítej do klubu!


    Neboj, na disk se ti to určitě neuloží progresivně, viz předchozí příspěvek. Uloží se ti to ve standardu HDV 1080-50i, což je prokládaný záznam 25fps (50 půlsnímků) s rozlišením 1440x1080. Jinak ale v Pinnacle nepracuji, takže v tom dalším musí poradit někdo jiný.
    No já mám v nabídce buď HD2 1080i - 1440x1080, NEBO hd 1080i - 1920x1080. Takže volím ten full hd formát nebo raději doporučuješ to nižší rozlišení ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    petruskin: Přiznám se, že nevím, jak v Pinnacle funguje capturing, ale mělo by jít o prosté nakopírování záznamu z pásky na disk, takže nechápu, proč bys tam měl mít volbu 1920x1080. HDV má horizontální rozlišení jen 1440 bodů. Ledaže by to Pinnacle při capturingu rovnou přepočítával, ale to se mi nezdá.
    Ozve se nám tady nějaký zkušený Pinnaclista?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    66

    Jsem to ještě procházel kolem a kolem jestli HV10 nebo HV20. Opravdu jsem zjistil, že příslušenství jako externí mikrofon, světlo či HDMI nebudu akutně potřebovat. Režim 25p to vypadá že bych také moc nepotřeboval, 50i je dostatečně kvalitní pro mé potřeby. Takže mi tu zbývá jediná věc. Cinema režim u HV20 pro navození filmové atmosféry. Koukal jsem na některé ukázky a ten režim udělá scénu více barevnou a jakoby rozmazanou (rozostřenou). Nejsem si jist zda-li je to opravdu vždy použitelné.

    Proto se chci ještě zeptat majitelů HV20, používáte někdo tento Cinema look režim a jak jste s ním spokojeni? Je fajn ho mít zaplej např. při točení rodinných oslav, svateb, atp.? Nebo je výhodně ho používat vždy? Opravdu nevím zda-li je to ta pravá ořechová funkce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    lordmystic: Stačí, když budeš dávat příspěvky do jednoho threadu, nemusí být ve dvou to samé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    195

    ahoj, chtěl bych se zeptat na doporučení na mikrofon (stereo) a stativ (aby bylo možné kameru co nejrychleji nasadit na stativ, sundat ze stativu; teď mám klasiku šroubovací a je to teda opruz ) na HV20.
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    15

    Pinnacle 11 má v předvolbách skutečně i formáty 1920x1080 50i a 60i, ale podle mne signál z firewire tak sejmout neumí (a HV20 to na něj neumí poslat). Přepočítání při capturingu jsem nezkoušel, upřímně řečeno mne to ani nenapadlo. Šlo by to ale zřejmě sejmout přímo přes HDMI a tady je na to karta: http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    58

    Ahoj potřebuju poradit, točím video nastavení auto. Když to pak pustím na LCD (nativní 1080p) přes HDMI tak to z blýzka vypadá jako kdybych měl před kamerou nějakej zaprášenej filtr nebo něco podobnýho. Je to daleko horší než analog z TV???
    Těšil jsem se na čistej obraz a nevím co s tím?

    Dík za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    tunelar: Co to je za záběry? Je to točené za denního světla nebo za šera? Ukaž "mrtvolku".
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nastavení HV20
    Od rjja v sekci Videokamery
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 19-02-2010, 22:36
  2. Nastaveni zvuku Canon HV20
    Od Shaggy.tt v sekci Videokamery
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 19-04-2009, 16:31