Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Problémy při nahrávání hudby do PC z mikrofonu

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele RaDim_
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    129

    Nejdřív o co se snažím - kamarád má kapelu a chtěli bychom nějak amatérsky, ale poslouchatelně nahrát jejich výtvory.

    Jenomže - vzal jsem mikrofon, připojil do PC a začal nahrávat. Výsledek byl hrozný a to v tom, že se hudba sama od sebe zesilovala a zeslabovala. Když byl zdrojový zvuk hlasitě, tak se ještě víc zesílil a když byl potichu tak zeslabil.

    Úplně to vypadá jako na nějakou automatickou regulaci. (Jakože když mluvíte do mikrofonu, tak se to zesílí, aby to bylo na maximum a byl člověk zřetelně slyšet, ale když přestane mluvit a jsou slyšet na pozadí třeba jenom nějaké ruchy (mluvení jiných lidí atd.) tak se to zeslabí, aby se zbytečně nemuseli třeba přes internet tyto ruchy přenášet a komunikační software pozná, že už se nemluví a přestane to posílat.) Toto bych chápal u telefonování po internetu, ale proč to dělá u nahrávání?

    Ještě doplňující informace, že když nenahrávám a dám si výstup z toho mikrofonu třeba do sluchátek a někdo v dálce hraje (abych ho moc neslyšel a slyšel jenom to, co je ve sluchátkách), tak je to v pořádku. Projeví se to až na nahrávce.

    To by možná znamenalo, že za to může nahrávací software, ale když nenahrávám z mikrofonu, ale pustím hudbu v PC a tu taky nahrávám, tak je to v pořádku.

    Teď je otázka, jestli když jde zvuk do mikrofonu a rovnou ho poslouchám zároveň v reproduktorech, jestli se digitalizuje a pak pouští a nebo jestli to zvukovka zařídí tak, aby to nějak propouštěla mezi zdířkami. Pak by se mohlo jednat o problém přímo u digitalizace.

    Fakt nevím čím to je a hlavně jak tomu zabránit. Moc díky za odpověď.

    UPDATE: Tady http://bit.goo.cz/_other/test.mp3 je malá ukázka toho, jak to vypadá. (Ta hudba není to co hraje ta kapela - je to nějaká kazeta co jsem našel.)
    Naposledy upraveno uživatelem RaDim_: 21-06-2007 v 15:14 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Nepíšeš co máš za zvukovku, jakým softem to nahráváš - to se pak dost těžko radí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele RaDim_
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    129

    Myslím že na programu nezáleží. Zkoušel jsem to v Sony Vegas 7.0, Nero Wave Editor 2, Music Maker... všude se stejným výsledkem. A jinak sorry. Na tu zvukovku jsem zapomněl. Mám integrovanou v desce Asus P4V8X-MX. Ve správci zařízení to píše C-Media AC97 Audio Device. A v manuálu jsem k tomu našel C-Media CMI9761A 6-channel. Kdyby na to někdo přišel, tak bych byl fakt moc rád. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,248

    Pro digitalizaci záznamu z mikrofonu potřebuješ něco lepšího, než audio čip ze základní desky. Ten má obvykle na vstupech nastaveno automatické řízení citlivosti a dynamické omezování šumu, má mizerný A/D převodník a vůbec je dobrý tak pro komunikaci po Skypu. A když nahráváš kapelu, asi bude lepší se připojit na jejich mixpult nebo pokud jde jen o akustickou, tak aspoň dobré mikrofony.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    JJ, teď zrovna si "hraju" s jednou starou ZK do ISAslotu a i ta disponuje alespoň speciálním jumperem pro nastavení citlivosti vstupu pro "Condenser & Carbon" MIC...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele RaDim_
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    129

    Já jsem tušil, že to bude mít co dělat se zvukovkou. Takže se s tím asi nic dělat nedá, že? Jinak, záležitost mikrofonů a mixáku máme docela dobře vyřešenou. Nejhorší je ta zvukovka. Nemohli byste mi něco doporučit? Za rozumnou cenu. Aby to mělo trochu lepší A/D převodník a hlavně žádný automatický regulace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    A není lepší to nahrát na nějaký miniDisc nebo Audio-CD (na stolních přístrojích) než to tlačit rovnou do PC?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,720

    Tak,tak, kvůli tomu jsem kupoval před mnoha léty MiniDisc a mikrofon(y) nemohou být za pár korun, bohužel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele RaDim_
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    129

    To by bylo skvělý, ale bohužel, žádnej MiniDisc nemám. Na kolik to tak příjde? Nemůžete něco doporučit? A taky, to se asi pak převede do PC už digitálně, že? Přes USB nebo jak?

    UPDATE: Všude jsem našel jenom Sony MZ-RH1 za cca 8 300 Kč. To je teda fakt moc. To už by byla lepší ta zvukovka, co myslíte? Ale jaká?
    Naposledy upraveno uživatelem RaDim_: 22-06-2007 v 18:13 Důvod: update
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    MiniDisc a Audio-CD rekordér má tu výhodu, že ho můžeš libovolně přenášet, takže není problém pořídit záznam kdekoliv. CD rekordér Sony je za necelých 8t. Kč s DPH (http://www.videomarket.cz/index.php?...W100/S&id=1105), což tak bude odpovídat nějaké lepší zvukovce.

    Jinak miniDisc je k mání za 5.680,-Kč s DPH (http://www.az-elektro.cz/minidisk/sony-mds-je480-s), takže nikoli za 8.300,-Kč, přičemž signál tam přivedeš z výstupu mixáku (není tedy potřeba mít mikrofonní vstup i v tom miniDiscu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    A ještě by tady bylo jedno řešení a sice záznam v DV formátu (pokud máš kameru s analog IN) - výstup z mixáku připojíš na vstup kamery a uloží se to jako audio PCM 2 kanál 48kHz, 16-bit (přičemž video část, která se nahraje taky, pak v PC vyhodíš pryč).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele RaDim_
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    129

    Zase tolik do toho investovat nemůžu. Myslel jsem tak do 1 000 Kč. Ta kamera je dobrej nápad, bohužel, ta co zrovna mám, nemá audio vstup. Jediné, co mi asi zbývá je použít externí zvukovku, kterou jsem si kdysi koupil a půjčil. Jenomže byla dost levná (nějaká Creative Live nebo co), tak se bojím, že bude stejný problém. Mně ani tak nejde o nějaký špičkový záznam, spíš o to, aby nebyl problém s tou hlasitostí. Ale jinak všem děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele RaDim_
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    129

    Udělal jsem pár testů a je to opravdu divný. Totiž, v ovládání hlasitosti, když se přepne na záznam, si můžeme vybrat, ze kterého vstupu budeme nahrávat. Moje zvukovka má dva vstupy. Jeden je mikrofon a druhý "vstup vnějšího zdroje". V tom panelu je pak ještě Wave, Přehrávač CD a hlavně Stereo Mix, který pravděpodobně všechno smíchá. Udělal jsem tento test. Nejdřív jsem připojil kazeťák na "vstup vnějšího zdroje" a nahrával s přepnutím na "vstup vnějšího zdroje". Zahrávka byla s tím zeslabováním. Potom jsem přepnul na Stereo Mix. To stejné. Pak jsem přepojil na mikrofon a přepnul na mikrofon. Pořád stejně. Ale pak jsem přepnul na stereo mix se zapojením do mikrofoní zdířky a vypadá to v pořádku. Absolutně to nechápu a nevím proč se to tak chová. Zdálo by se možná, že jsem to ale vyřešil. Jenomže to naše nahrávání bude postupně. Nebudeme nahrávat všechny nástroje zároveň, ale každý zvlášť. Takže se natočí jeden, potom se druhému člověku pustí do sluchátek to co nahrál ten první a on k tomu do nové stopy přitočí to svoje. Pak se s tím může pohrát. Jenomže když to bude přepnuto na stereo mix, tak se tam přimíchá i to co mu budu pouštět do sluchátek. Takže zas s prominutím úplně na hovno. A potom, aby byla ještě větší sranda, jsem to celé zkusil znovu a tentokrát to šlapalo na mikrofon (zdířka) mikrofon (přepnuto) stejně dobře jako na mikrofon (zdířka) stereo mix (přepnuto). Tak toto jestli mi někdo vysvětlí, tak je fakt dobrej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak přesně takto (blbě) se mi začala projevovat ZK Aureon 5.1PCI těsně předtím, než se odporoučela do věčných lovišť ještě v záruce: Citlivost ("impedance") vstupu LineIn byla na Mic a LineIn nefungoval (resp. chraptěl)...
    A tohle K.O. způsobilo světe div se, nainstalování síťové karty PCI 2.2 do sběrnice PCI 2.1.
    Takže, závadu nutno hledat také v okolí...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 23-06-2007 v 08:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od RaDim_ Zobrazit příspěvek
    Jenomže to naše nahrávání bude postupně. Nebudeme nahrávat všechny nástroje zároveň, ale každý zvlášť. Takže se natočí jeden, potom se druhému člověku pustí do sluchátek to co nahrál ten první a on k tomu do nové stopy přitočí to svoje. Pak se s tím může pohrát.
    Nechci tě zrazovat od tvých záměrů, ale toto už fakt není na integrovanou zvukovku na boardu a nastavování v nějakých ovládacích panelech Být tebou, tak se spojím s firmou DISK (http://www.disk.cz) a něco se od nich pokusím získat za přijatelnou cenu (třeba toto: http://www.disk.cz/disk/product?87 a máš to i se základním softem, příp. bez softu toto: http://www.disk.cz/disk/product?71).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. výběr mikrofonu
    Od razorder v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-07-2012, 16:47
  2. Připojení mikrofonu ke kameře
    Od milan.haluska v sekci Videokamery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2012, 22:54
  3. Šum v nahrávce z mikrofonu
    Od StoMer v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 15:36
  4. Zakázání mikrofonu
    Od Pears v sekci Editace audia
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-11-2005, 11:12
  5. Rušení mikrofonu
    Od Dolphy v sekci Bastlení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 16-08-2005, 23:22