Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: mpeg-2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    46

    To formát mpeg2 nikoho nezajímá? To všichni to hustíte DivXem do mpeg-4? Stream z DVB je už tak dost špatný, tak proč to ještě víc kazit?

    PROČ ????



    Ani se nemám koho zeptat jakým playerem mpeg-2 kdo přehrává.

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    A proc se nemuzes zeptat ?

    Ja treba pouzivam pro prehrani MPEG2 bud PowerDVD nebo MV2player
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    Ja pouzivam media player classic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10

    To já už jsem použila InterVideo WinDVD, Ulead DVD player, Power DVD, BS player. V kterémkoli to přehraješ v pohodičce. Já používám na mpeg2 nejvíc BS player - je totiž nejrychlejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Leník, si môj človek BSPlayer rulez
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    PowerDVD Player
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Pikusík: MCI > je ve všech Windows, používá VFW ovládače, pracuje s DX-3, a na TV nádhera, jediný mínus je indexování do 1GB, to má ale i PowerDVD který jede v DS.

    Od doby co mám DX-3 nepoužívám nic jinýho, vyjímkou je *.avi, na to jednoznačně co se týče přesnosti PowerDVD a výstup opět na TV přes OUT Matrox G-550.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    46

    Bullback

    Vím, na TV no problem. Taky lajna PC-Dxr3-TV byla super. Ale často mě k ní ani nepustěj. A Dxr3 na monitoru nebylo to pravý.

    Zkouším si nechat poradit od ostatních, co s tím mají už zkušenosti. Já to leta cpal do divx a co se digiDVB zhoršilo, tak to mám souběžně v mpeg2 i v divx a zabírá mi to místo na HD.

    Asi zkusím anketu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele inspicient
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6

    Pikousik: mě MPEG 2 zajímá. A když už ho přehrávám tak ve stolním DVD... a ne v počítači...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    na PC přehrávám PowerDVD XP a na stolním DVD Mustkem V600R- 180
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele miras
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1

    Ja ho prehravam bez problemu Windows Media Playerem.



    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    podle nalady WinDVD, MPC nebo PowerDVD
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    46

    Dík všem za rady. Co tu bylo, to jsem poctivě vyzkoušel.

    Chybička a tím problémy s přehráváním byly u mne. Zachycený stream mpg z DVB jsem stříhal ve známém programu MPEG2CUT a protože se převážně jednalo o videoklipy ze stanice VH1 (528x576) nijak jsem se moc nedivil, že mám problémy s nastavením 4:3. Ale po podrobnějším zkoumání, jsem zjistil, že v hlavičce je místo info 4:3 neuvěřitelných 221:100 (1273x576)!

    V poslední době jsem ale přešel na stříhací program Womble Mpeg-VCR (tučňák) a najednou všechno fungovalo. A v hlavičkách je správný poměr 4:3. A je po problému. Proč ale MPEG2CUT mi přepisoval poměr 4:3 na 221:100 jsem doposud nezjistil. Ještě že se to dá napravit.

    Další, ale celkem nepodstatný problémek je, že jsem vyměnil klasický 19" monitor za 19"LCD (flatt). Ten ale není 4:3 a tak dole i nahoře je černý pruh. A protože stanice VH1 má dole asi 4 řádky fialový blikající proužek, který u klasiky je na spodní hraně a vertik.roztažením zmizí, u flatt monitoru by se to muselo roztáhnout o celou šířku černých pruhů, a pak je z kruhové značky VH1 parádní šiška.

    Vše vyřešila funkce Pan Scan (uživatel) u poslední verze BSPlayeru, obraz se roztáhne rovnoměrně na všechny strany (10%) až černé pruhy i fialové čáry zmizí. A je to super! Takže z tohoto důvodu BSPlayer.

    Pokud ale chci z playlistu přehrávat náhodným výběrem, musím použít PowerDVD. Tam ale zase není nastavitelná funkce Pan Scan.

    Co se týče kvality obrazu, ani po podrobném zkoumání nevidím rozdíly mezi WinDVD, PowerDVD, BSPlayerem a ZoomPlay. Naopak vůbec se mi neosvědčily hardwarové přehravače, jako Creative Dxr3 a DVB TechnoTrend PCLine Premium. Oba na monitoru silně zubatily a nic se tam nedá nastavit.

    Pokud by někdo věděl o playeru s oběma funkcemi, t.j. playlist s náhodným výběrem a s možností nastavení Pan Scan nebo zoom 110%, budu vděčen za tip.

    Jinak ještě jednou díky za rady a pozor na MPEG2CUT.

    Pikousík
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od pikousik
    ..Pokud by někdo věděl o playeru s oběma funkcemi, t.j. playlist s náhodným výběrem a s možností nastavení Pan Scan nebo zoom 110%, budu vděčen za tip. ..
    Náhodný výber síce nevie, ale v BSPlayeri si v playliste pre každú jednu položku môžeš nastaviť - pomer strán, pan-scan a prehrávanie vo fullscreen. Playlist ukladaj v internom formáte, v textovom formáte sa tieto prídavné info neuložia.

    Ak chceš náhodný výber, napíš poziadavku na bsplayer.org, ak takých bude viac, určite to tam urobia .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    >>>> Ale po podrobnějším zkoumání, jsem zjistil, že v hlavičce je místo info 4:3 neuvěřitelných 221:100 (1273x576) <<<<

    Musí se použít PVAStrumento a pak teprve střihový program. (už jsem dokonce o tom psal v minulé diskuzi)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Neotion - modul MPEG-4/MPEG-2
    Od POiNTER v sekci DVB-T
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 27-02-2009, 19:14
  2. není mpeg jako mpeg
    Od poel v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-01-2006, 13:02
  3. mpeg-2
    Od imported_maros v sekci Kodeky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2005, 00:36
  4. Editace filmu MPEG-I a MPEG-II
    Od budulo v sekci Editace videa
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-10-2004, 22:30
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-09-2004, 17:28