Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Karneval a WIn XP Media Center

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    Zdravim,

    tak jsem si zas nadrobil a cca rok solidne fungujici system mi rozbil (pracku napad kanevalu prejit na povinne dvb-c...

    Mam doma TV plus pocitac na WinMCE s tv kartou, ktery vyuzivam jako recorder a prehravac divxu.
    Prisel dopis od Karnevalu, ze HBO uz analogove nebude a ze mi poslou STB. Ok, dneska jsem si pro ten STB teda zasel :P a zacal prestavovat tv a pocitac...a jsem v koncich.

    STB ma jeden vystup na antenu (hadam jen protazeny analog) a 2x scart. Pominu drobny detail, ze se mi na TV scart bude bit s s-videem z kompu (kosmeticky detail, asi budu prehazovat kably, pripadne si koupim novou TV) a prejdu rovnou k veci:
    1. Pocitac scart nema, logicky. Tudiz jsem vzal cinche a spojil tv kartu se stb.
    2. Fajn, MCE se zeptaji jestli mam externi stb, dokonce signal najdou. Pri dalsim kroku ovsem prohlasi, ze mce musi mit napojeny na IR prijimac to externi zarizeni kablem, aby ho mohly ovladat...wtf? IR prijimac na to sice zdirku ma, ale STB rozhodne ne. Cili jsem zase v loji, leda bych ho snad vykuchal.
    3. v navodu je na obrazku COM port na pripojeni pocitace (i kdyz netusim, co by to jako melo delat), ovsem na mojem STB ten port chybi...je to k necemu?

    Cili pokud to dobre chapu, tak po pondelku, kdy maji analog na HBO vypnout, uz z nej nic nenahraju...
    Pokud nekdo pripojoval karnevali STB na tv kartu, podelte se prosim s vysledkem...neskonala vdecnost
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    Úplně normálně cinčema do TV karty - bez problémů, ale nepoužívám WMCE.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Ten COM je na aktualizaci firmware toho STB. Jinak k ničemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Vybráno z "Otázky a odpovědi od Karnevalu":
    otázka:Proč není na digitálním přijímači digitální obrazový výstup, který by umožňoval záznam přijímaného programu na PC?
    odpověď:Je to z důvodu ochrany autorských práv, aby nebylo možné filmy kopírovat v původní digitální kvalitě. Nicméně RGB, nebo PAL analogový výstup z digitálního přijímače umožňuje záznam přijímaného programu bez jakéhokoli omezení.
    Já jsem právě kvůli tomu chtěl kupovat tv kartu TechniSat pro DVB-C. Jenže ta dekodovací karta je spárována pouze s přístroji Handan_DVB-C. Takže bych měl v tv kartě pouze nekodovaný digital. V této sekci DVB-C se sice píše o tom, že to jde (jednomu maníkovi se to údajně podařilo), ale přijde mi to tak komplikovaný, že jsem se o to ani nepokoušel.
    Aby jsi mohl provozovat WIN-MCE v PC, musíš mít tv kartu, která podporuje systém MCE. No, a ta tv karta musí mít vstup toho signálu, který leze po SCART z set-top-boxu do TV přijímače. Já tedy takovou žádnou neznám.
    Z toho STB od Handanu máš ještě koax výstup, z kterého můžeš natáhnou koax do tv tuneru. Ten ovšem slouží pro analogový signál z kabelovky, takže si zase nepomůžeš.
    Jinak z různými rozbočovači (ty tě v takovém případě neminou) si můžeš nadělat dost nepříjemností. Hlavně v pásmu, v kterém se přenáší české programy. To mám vyzkoušené a je to "alchimie". Není vůbec problémem shodit signál o síle 97% na sílu 8-10%. Stačí jeden rozbočovač "navíc" (a to ne nějaký umělohmotný levný sajrajt)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Než DVB-C od Karnevalu, tak to radši sharing UPC Direct na DVB-S.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    Ivo: To jsem si samozrejme vsechno precetl a nasel, nez jsem spachal tohle forum
    Ono je to spis o MCE a napojenim na ty cinche, to me trapi nejvic - analog mi funguje porad stejne, a to jsem tam fakt narval ten "levny plastovy" rozbocovac (i kdyz ten muj je mozna keramicky )
    Bud zmenim soft, nebo nejak prinutim MCE aby akceptovaly ten STB - asi tu neni nikdo do by dokazal zbastlit to spojeni IR receiveru a toho STB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od Brkoun Zobrazit příspěvek
    Úplně normálně cinčema do TV karty - bez problémů, ale nepoužívám WMCE.
    A co pouzivas? Tri dny zkousim Mediaportal, ale bezuspesne - pada to jak zjednane, nejsem schopen naladit ani analog (Hauppauge HVR-1300), navic se mi ted nedari ani uspat pocitac, okamzite se vzbudi...
    Nejak z te situace nejsem moc stastny...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    3

    Ahoj
    Na počítači je výstup pro externí IR vysílač který ovládá jiné zdroje video signálu. Vysílače jsou přiloženy v každém balení počítače pro MCE. V MCE se potom nastaví zdroj signálu a zeptá se jestli je k tomuto zařízení ovladač. Nastavil jsem ne a set-top-box ovládám ovladačem od počítače.
    Naposledy upraveno uživatelem zdenek.u: 16-07-2007 v 01:28 Důvod: dodatek
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    3

    IR vysílač je kabel s konektorem na konci a na druhé straně vysílač ve tvaru malé slzy. Ten se přilepí na set-top-box na IR příjmač. V počítači je zabudován IR Blaster- zdroj IR signálu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    Da se to koupit nekde zvlast? Dostal jsem ovladac k MCE primo bundlovany ke karte, ale neni uplne original Microsoft (zrejme Hauppauge) a tohle si nejsem vedom ze bych tam mel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    3

    IR Blaster je zabudovaný v PC. Otázkou zůstává jaké PC máte? Já mám Spectru. A k tomu v balení byly dva vysílače IR signálu, které se zapojily zezadu do PC. Tím se daly ovládat externí zdroje signálu. IR Blaster se dá koupit zvlášť. Je to vlastně dálkový ovladač na všechna zařízení zabudovaný v počítači.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    Ja mam normalni PC co jsem si postavil, k tomu dalkove MCE ovladani s prijimacem zapojenym na USB. Ten ma vzadu 2 "diry" zrejme urcene prave k pripojeni neceho podobneho, jen to "neco" k tomu nebylo. Jak se to presne jmenuje a da se to nekde koupit?
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. media center + NAS
    Od vlkjan v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 116
    Poslední příspěvek: 28-01-2013, 21:30
  2. Media center
    Od Draken v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 13:28
  3. Jas v Media Center
    Od joe.hunter v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-02-2010, 21:29
  4. HD v PC / MEDIA CENTER - ujasneni.
    Od VeRsAgE v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2009, 03:22
  5. PC s Media Center Edition
    Od Robo v sekci Bastlení
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 09-02-2006, 10:30