Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: MeGUI Xvid problém

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele exe.cutor
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    56

    začal sem převádět videa v MeGUI a všechno se zdá být fine, nejlepší kvalita na nejmenšim prostoru. problém je jen ten, že mi MeGUI zvládá jen formáty mp4 a matrosku. když sem se pokusil vytvořit avíčko (nastavení: http://mrzzzak.divize.eu/megui.jpg, vyšlo mi avi dvakrát tak větší než mi ukazoval MeGUI a nedalo se na něj dívat - ne kvuli kvalitě, ale kvuli tomu že se úplně celý "rozmazalo" na všechny strany. nevíte někdo v čem by mohl být problém? díky
    Naposledy upraveno uživatelem exe.cutor: 07-06-2007 v 00:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Avi není formát ale kontejner (obálka, která v sobě nese elementární streamy). Zkontroluj si, jaký kodek pro komprimaci do avi MeGUI používá a buď vyber jiný, který máš v systému nebo si ten stávající nastav tak, aby to nebylo rozmazané (rozlišení, datový tok).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele exe.cutor
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    56

    hmm. no Xvid nainstalovanej mám... teď sem zkoušel použít nejdřív kontejner .mp4 se zvukem a to vyšlo hezky, a hned pak .avi se zvukem s tim Xvidem a tam mi jde jen zvuk a místo videa je černá obrazovka

    ještě je zajmavý, že když to převedu bez zvuku tak to video funguje... čili asi to ovlivňuje ten audio kodek (LAME). tak fakt nevim co je špatně... díval sem se na GSpot a takhle to dopadlo:

    Xvid bez audia
    http://mrzzzak.divize.eu/xvid.jpg

    Xvid s audiem (LAME)
    http://mrzzzak.divize.eu/xvid+lame.jpg

    zdá se mi to nebo tam jsou rozdílný videokodeky? a to jsem u obou nastavoval Xvid...
    Naposledy upraveno uživatelem exe.cutor: 08-06-2007 v 15:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Tam zřejmě bude nějaký problém s muxováním videa a zvuku. MeGUI potřebuje pro muxování (spojení videa a zvuku) AVI-Mux GUI nebo DIVXMux (pro DIVX kontejner - modifikace AVI). Máš alespoň jeden z těch programů v počítači a nastavenou cestu k nim?

    Jinak na MPEG-4 ASP a AVI bych spíš doporučil VirtualDub. MeGUI je cílený spíš na MPEG-4 AVC a kontejnery MP4 a Matroška.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele exe.cutor
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    56

    hmmm tak AVI-Mux GUI mám (i správně zadanou cestu), ale pořád je to stejný. no a ten DivXMuxGUI mi nejde nainstalovat protože to furt něco mele s .NET Framework. no mě zaráží že podle toho co mi ukazuje GSpot tak video bez audia má jinej videokodek než to s audiem... tak už sem zprovoznil i ten DivXMuGUI, ale nepomáhá nic, furt je to video "zmutovaný" a furt jsou ty kodeky jiný...
    Naposledy upraveno uživatelem exe.cutor: 12-06-2007 v 15:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Pozor na pomatení pojmů kodek a formát. Video udělaný XviD kodekem má formát MPEG-4 ASP, stejně jako video udělaný DivX kodekem. Nějaká identifikace kodeku pomocí FourCC v hlavičce AVI souboru je poměrně bezvýznamná. Během jedné vteřiny Ti to video změním tak, že o něm bude GSpot tvrdit, že to je třeba MJPEG.

    No každopádně zpět k problému. Zkus si prohlídout, jaký soubory Ti MeGUI postupně tvoří. Měla by se Ti vytvořit nějaká formta, která bude obsahovat asi toto:
    1) komprese videa - 1. průchod
    2) komprese videa 2. průchod
    3) komprese zvuku
    4) mux s videem

    Zkus postupně sledovat krok po kroku, jestli se ty soubory správně vytvářejí. Hlavně body 3 a 4 vidim jako klíčové.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele exe.cutor
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    56

    jojo už sem se díval vytvářej se všechny ty 3 soubory a pak ten poslední cílovej. jinak teda všechny přehrávače mi výsledný video přehrajou jako černou obrazovku, jen VCL player mi to video přehraje, ale je tam spousta zelenejch místa a celý video se "rozpatlává" do stran.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Devaster
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    507

    MeGUI pouziva na enkodovanie do xvidu xvidencraw. nemas nejaku starsiu verziu ??? skus dat v MeGUI autoupdate ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele exe.cutor
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    56

    update bylo první co sem udělal když sem ho nainstaloval - což je taky zajmavý, protože většinou se neinstaluje... jinak díval sem se a verze co používá ten muj MeGUI je xvid_encraw 1.2.0
    Naposledy upraveno uživatelem exe.cutor: 16-06-2007 v 10:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    exe.cutor
    A těch 50 fps máš i u MP4?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    A pokud vezmeš ten obraz a zvuk (vyrobený v 2. a 3. kroku) a v AVI-Mux GUI to spojíš sám, tak to funguje nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele exe.cutor
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    56

    ok, když to spojim v tom AVIMux-GUI tak to funguje tak jak má... asi to teda budu muset dělat takhle když ten ten MeGUI se nějak s*re. díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problém s Xvid....
    Od Ikari v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-09-2006, 13:08
  2. Problem s velikosti pri 2pass u XviD 1.1.0
    Od BindiBiji v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-06-2006, 18:15
  3. Problém-zoom videa(DVD,DivX,XviD)
    Od xxgc v sekci Kodeky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-12-2005, 00:09
  4. Problem s predvodom Xvid>DVD v ProCoder 2
    Od donnie v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 17-08-2005, 07:46
  5. XViD 1.0 problem v GordianKnote
    Od FunTomas v sekci Kodeky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 27-05-2004, 23:41