Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Rhozet CarbonCoder

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Zda sa mi lepsi, ostrejsi obraz, ako z ProCoder2 (verziu 3 som este neskusal). Skusal ho niekto? GUI ma presne ako PC2.

    http://www.rhozet.com/productCCmain.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Zrejme Rhozet a Procoder 3 koduji stejne, Procoder 3 je asi 10x levnejsi nema ty Rhode profi "fičury".
    Je to asi jedno a to same.
    z googlu vylezlo toto: http://www.streamingmedia.com/article.asp?id=9543
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 25-05-2007 v 03:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Quote: [COLOR="DarkRed"]...Rhozet was formed by members of the Canopus ProCoder product group...[/COLOR]

    i "ksicht" GUI je skoro stejný. Ovšem ty ceny podpory, to je tedy síla...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    No nemozem si pomoct, porovnaval som PC2 s tymto Rhozet a vysiel mi o stupienok lepsie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Zkusil jsem si taky porovnat (subjektivně) MPEG-2 výstupy z MainConceptu, CPC a CarbonCoderu, výsledky jsem porovnável ve VLC media playeru. Přitom jsem narazil na zvláštní věc (asi je to blbost, ale nechápu to). Ve VLC bylo výsledné video z CarbonCoderu o poznání kontrastnější, barevně sytější a subjektivně hezčí, ale přitom nešlo sejmout obrazovku (screenshot). Videa z obou dalších koderů šla normálně sejmout. Když jsem to video z CarbonCoderu přehrával ve WMP, už mělo kontrast i barvy podobné jako ostatní a screenshot šel bez problémů. Něčím se ten MPEG z Carbonu musel odlišovat, že ho VLC přehrává jinak (líp).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ja sm chcel len povedat, ze je Carbon ostrejsi ako PC2 a pritom cistejsi, s menej artefaktami po kompesii. Najhorsi je MC z Vegasu, to je hroza,ale je zase najostrejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    29

    Rád bych ten CarbonCoder zkusil. Down konverze HD do PALu neni ve Vegasu úplně stoprocentní. Mám i návod, jak na to, ale ten CarbonCoder nemám. S tím se asi těžko dá co dělat ... Rhozet Carbon
    Coder u Syntexu je za cca 100 litrů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    75

    "Zrejme Rhozet a Procoder 3 koduji stejne, Procoder 3 je asi 10x levnejsi nema ty Rhode profi "fičury".
    Je to asi jedno a to same.!

    Všechny tyto programy pracují na tomto dshow filtru "MainConcept H.264 Encoder v7.3.0.21239 DirectShow filter; also SDK incl. to Elecard ConverterStudio, Sonic CineVision, Rhozet CarbonCoder, GrassValley ProCoder, TMPGEnc XPress"

    Je jasně vidět, kdo je leader v h.264 kompresi

    Mpeg 2 už je od Canopusu Rhozet/Canopus SoftEngine v3.90.0.2 encoder module for Canopus ProCoder & Adobe Premiere plugin; now Rhozet CarbonCoder
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    75

    Rád bych ten CarbonCoder zkusil. Down konverze HD do PALu neni ve Vegasu úplně stoprocentní. Mám i návod, jak na to, ale ten CarbonCoder nemám. S tím se asi těžko dá co dělat ... Rhozet Carbon
    Coder u Syntexu je za cca 100 litrů.

    CarbonCoder není takovej problém sehnat i jinak. "Good try before buy"

    Když si ale stáhneš Megui encoder, vytvoříš si avs script na resize Lanczos, případně na deinterlace a zakoduješ to pomocí x264 do kontejneru TS,Mp4 nebo MKV, dosáhneš ještě lepších výsledků a vše je zdarma.
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel07: 20-08-2009 v 15:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    29

    Pavel 07:

    Díky moc za radu, ale obávám se, že to co radíš, je pro mě nad rámec mých schopností. Jsem kameraman ( PDW-700 ) a občasný střihač ( Vegas Pro 8.0c ) a točím vše a archivuju v HD ( 1920x1080 ). Někteří zákazníci už chtějí HD ( Blu-ray ) - těch je zatím málo a tak pro většinu ještě z HD konvertuju do PALu ( DVD ). A ta konverze ve Vegasu není ideální. V SD rozlišení to v pohyblivých záběrech "dýchá". Na kameře jsem zrušil nastavení detailu - dle návodu technika z BBC a do značné míry jsem odstranil aliasing. Nicméně to dýchání v SD stále trvá. Prokousal jsem se návodem, jak na to přes VirtualDub a AviSynth a skončil jsem u CarbonCoderu.
    Tvoje rada "Když si ale stáhneš Megui encoder, vytvoříš si avs script na resize Lanczos, případně na deinterlace a zakoduješ to pomocí x264 do kontejneru TS,Mp4 nebo MKV, dosáhneš ještě lepších výsledků a vše je zdarma." je určitě dobrá, ale pro mě těžko akceptovatelná, protože výrazy TS a MKV, vytvoření avs scriptu mě vůbec nic neříkaji. Takže to asi necháme. Ještě se pokusím jinde sehnat nějaké informace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Nevzdavej to,

    pro mp4 z timeline ve Vegasu:

    1.nainstaluj Debug mode Frame server (google)
    2.nainstaluj ripbot264 (neinstaluje se ve smyslu slova, jen to das do foldru)
    3.ten ripbot264 pozaduje dalsi veci v kompu (ffdshow, Avisynth,Microsoft Net framwork, a este neco myslim) ovsem uvidis to, jak rozjedes ripbot navede te to samo, odkud to ztahnout, je to rychla zalezitost
    4.Pak ve Vegasu das Render As/Debug Mode frame server, soubor nazvi treba server.avi /zaskrtnes jen write audio as PCM samples (jinak bys nemel audio v ripbot264), zbytek nechej, next/ pak minimize ten wizzard
    5. rozjed ribbot264
    /Add
    /u video ... najdi ten server.avi a vyplni se ti automaticky vsecko , dokonce i zvuk
    /zvolis profile, ktery myzes jeste upravit kliknutim na (...)
    /mode 2pass nebo CF, u 2pass zvolis datovy tok, proto je vyhodnejsi, CQ si zvoli velikost souboru sam podle nastavene kvality
    /klikni na properties, tam muzes zvolit crop, RESIZE !, vypalit subtitles, muzes zvolit deinterlace, a dalsi, treba noise reductiom, color reduction apod.
    /audio nastaveni nech tak jak je
    /dole zvolis jestli chces mp4 nebo mkv nebo AVCHD
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 20-08-2009 v 23:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Aha, potrebujes DVD, tak to viz ten navod vyse, pokud nechces pouzit v konci ten Procoder tak se nabizi to v tom Virtual Dubu po tom resize to ukoncit exportem do uncompressed, ktery nactes do Vegasu a udelas mpeg2 uz bez resize, muzes jeste udelat mozna velice nepatrny horizontalni blur, experimentuj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Pavel07 Zobrazit příspěvek
    "Zrejme...Je to asi jedno a to same.!...
    Bodejť by ne, když to dělala stejná parta lidí, kteří utekli od Canopusu (ProCoder 2/3)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Vo finale vobec nemusi pouzit CPC, alebo CC, staci aj free enkoder HCE. Dolezity je resize.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Rhozet Carbon Coder 3.14 (plugin do Premiere CS4)
    Od Johny Akbuk v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 14:26
  2. vegas 8+carboncoder
    Od smejkyc v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-10-2008, 12:14