Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 54 z 54

Téma: Kodeky-podpora dualcore

  1. #46
    Je tu občas Avatar uživatele quasi
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    163

    Citace Původně odesláno od The_derava_bota Zobrazit příspěvek
    Taky sem si s tím hrál dost dlouho, jdou do avisyntu i filtry z TMpegu i z VD, některé filtry jsou fakt super, první dojmy nádherný, ale krom filtrů na odstranění bar. skvrn (chnr) nebo přidání šumu, či rozmazání kostiček to nestojí prakticky za nic a

    NAVÍC, přes avisynt můžeš přehrávat, takže si z PC tam nahážeš co chceš při přehrávání (co utáhne PC) a kdykoli to můžeš měnit ...

    Převod na 50fps je fatální začátečnická chyba.
    To by ma teda zaujimalo, preco je prevod na 50fpt fatalna chyba. Dost dlho som experimentoval s deinterlace a skusil som snad vsetky dostupne metody, ale uspokojivy vysledok mam len s 50fps dgbob. Bohuzial, dostupne filtre bud obraz prilis rozmazu, alebo je prilis trhany, ale ani jedno nevyzera dobre. Slusny vysledok pri 25fps je mozne dosiahnut snad len pouzitim studiovych nastrojov, ktore nie su bezne dostupne, ale s volnymi nastrojmi asi nie. Skusal som aj motion blur, ale tiez to nevyzeralo dobre. Kvalitne progresivne video som nasiel na nete pri 30fps, ale to bolo z progresivnej kamery, nie prekladenej s odstranenim.

    Ak vies o postupe previest 50i na 25p tak, aby sa na to dalo pozerat, napis. Iste nie som jediny, kto sa rad nauci nieco nove.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Je tu občas Avatar uživatele quasi
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    163

    Citace Původně odesláno od Lar Zobrazit příspěvek
    Nedávno jsem trochu upgradoval počítač-vyměnil jsem procík za dualcore (AMDX4600) a tak trochu naivně jsem předpokládal,že mi to mimo jiné urychlí zpracování videa. Bohuže to není tak úplně pravda-vyzkoušel jsem DivX 6.6.-vytížení procesoru max 80%,poslední verze XVID-tak 60-65%.Jediný co plně využije obě jádra je Nero recode-obě jádra na 100% a překomprimování videa na jednovrstvý DVD (LOTR) pak trvá 20 min.
    U realtime nahrávání je to ještě horší-ikdyž kupodivu zrovna DV kodek od mainconceptu vytíží obě jádra rovnoměrně cca každý 20%. Ale zkoušel jsem nahrávat z tuneru Leadtek Expert do MPEG4 (FDDshow) a využití dualcore nic moc-co je platný že mám dvoujádro-když 1 běží na 80% a druhý na 20%-pokud zvýším kvalitu tak jak jedno jádro vyskočí ke 100% a začnou vypadávat snímky ...Nahrávka je na jeden průchod docela ve slušné kvalitě,ale chtělo by to ještě deinterlace a to se realtime nedá udělat.
    Tak bych se chtěl zeptat, jaký kdo má zkušenosti s enkodováním videa na dualcore systému ?
    Myslis, ze ma zmysel menit A3200 za DC A4200? Vykonu totiz nikdy nie je dost pri spracovani videa, ale ak je vykon u 2jadrovych cpu pocitany ako sucet oboch jadier, a vacsinou bude vytazene len jedno, tak to asi nie je bohvieco. No neviem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Tohle je zajímavý projekt: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=120025

    Jinak si myslím, že konverze YV12->RGB24->YV12 by měla být bezztrátová.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Banned
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    69

    Citace Původně odesláno od quasi Zobrazit příspěvek
    To by ma teda zaujimalo, preco je prevod na 50fpt fatalna chyba.
    ~
    Ak vies o postupe previest 50i na 25p tak, aby sa na to dalo pozerat, napis. Iste nie som jediny, kto sa rad nauci nieco nove.
    Ale ano, převod do souboru před komprimací do 50fps ....

    Při přehrávání na PC z prokládaného videa jedině BOB (v avisytu), tento filtr zvětší půlsnímky na celé rozlišení a přehrává je jeden podruhým nikoli dva v jednom s časovým posunem. Tady je jasné že takto uměle zvětšený tok dat zabere o něco méně než je dvojnásobek zdroje, a to je při kompresi do souboru nesmysl, ikdyž místa je dost ..., ale proč zcela zbytečně plýtvat, že ???

    Postup z 50 půlsnímků do 25 celých samozřejmě nejde bez újmy, existuje řada desítek "deinterlací" ale stojí vždy za kulový ....

    Při takových mašinách jako jsou dnes nemá smysl používat filtry do komprese, jdeli o přehrávání z PC ale až při tom přehrávání je tam vrazit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    vlada
    Ještě jednou dík.

    Zajímavý projekt. Podívám se na něj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od quasi Zobrazit příspěvek
    Myslis, ze ma zmysel menit A3200 za DC A4200? Vykonu totiz nikdy nie je dost pri spracovani videa, ale ak je vykon u 2jadrovych cpu pocitany ako sucet oboch jadier, a vacsinou bude vytazene len jedno, tak to asi nie je bohvieco. No neviem...
    No myslel jsem,že to bude trochu lepší.Ale měnil jsem AMD64 3500 za X2 4600 (2200/2400MHz) takže malý nárůst výkonu i na jedno jádro.
    Ale jak jsem psal,tak při enkodování jsem se dostal z cca 12 FPS na 22 FPS při stejném nastavení,takže jsem zatím spokojený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Ten Soundout, zkoušel to někdo? jsem to zkoušel jako plugin v AviSynth,ale nějak mi to nemakalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    Citace Původně odesláno od Lar Zobrazit příspěvek
    Ten Soundout, zkoušel to někdo? jsem to zkoušel jako plugin v AviSynth,ale nějak mi to nemakalo.
    Jen ukázkový příklad. Nechtělo mi ho brát, když jsem ho měl v podadresáři ..\SoundOut-1.0.0\.Pak jsem překopíroval SoundOut.dll a libsndfile-1.dll do ..\AviSynth 2.5\plugins\ a makal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Už to funguje,já zkopíroval jen soundout.dll.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Podpora DVB-C
    Od userX v sekci DVB-C
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 22:22
  2. Vegas a DualCore
    Od Stano_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-06-2006, 10:16
  3. ktory dualcore na strih videa ?
    Od yozefb v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-02-2006, 15:53
  4. nativni podpora MP4 v MPC
    Od clee v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-11-2005, 16:52
  5. Dualcore ano alebo nie ?
    Od Ras2 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-04-2005, 09:51